Jouw Foodbag bewaren 

Zo ga je aan de slag met je favoriete maaltijdbox

Het beste moment van de week: je Foodbag is bezorgd! Tijd om al die kraakverse ingrediënten uit te pakken. We weten dat je enthousiast bent, maar lees zeker even onze bewaartips. Zo geniet je extra lang van al dat lekkers.

Consumeer binnen 5 à 6 dagen

De producten in je Foodbag zijn vers. Om de kwaliteit te garanderen, consumeer je ze best binnen de 5 à 6 dagen. Dat is natuurlijk buiten de vlees- en visproducten gerekend. Daarbij volg je de houdbaarheidsdatumop de verpakking. Je kan ze natuurlijk ook invriezen om de houdbaarheid te verlengen. Handig!

Bewaak de temperatuur van je koelkast

Stel de temperatuur van je koelkast in op 4°C, zo blijven je ingrediënten langer houdbaar.

 

Niet alles moet in de koelkast

Stop niet alle ingrediënten in de koelkast. (Zoete) aardappelen, look en uien bewaar je best op een koele, donkere plaats (de kelder bijvoorbeeld). Tomaten en aubergines doen het beter op kamertemperatuur. Alle andere groenten bewaar je bij voorkeur in de groentelade of bovenaan in de koelkast.

Verwerk je restjes

Overschotjes? Die neem je gewoon mee naar het werk als middagmaal. Wij zijn niet verantwoordelijk voor die jaloerse blikken naar je lunchbox. 

 

Kies bewust: Eat First

Gerechten met een beperkte houdbaarheid duiden we in ons menu (zie foto) aan met Eat First. Dit label geeft aan dat het gerecht dat je wil kiezen heel verse ingrediënten bevat, die je best zo snel mogelijk bereidt. Maak dit gerecht dus als eerste klaar, of vries de nodige ingrediënten in om de houdbaarheid ervan te verlengen. Zo blijf je genieten van de beste kwaliteit. 

Vind nog meer tips op onze blog