Table stories by Foodbag

Ontdek wekelijks nieuwe recepten, tips & tricks en tonnen inspiratie op onze blog.

Voor welk gerecht gebruik je welke olie 

Onze Foodbag-chefs maken je met alle plezier wegwijs in de keuken. Zeg nu zelf, er bestaan veel verschillende soorten olie. Gemaakt van kokos, avocado's, walnoten, olijven, maïs, zonnebloemen of sesam en druivenpitten ... Allemaal lekker, en soms heel speciaal, maar welke gebruik je wanneer? En zijn ze allemaal even gezond?

Kom meer te weten

Wat stop je wel in de diepvriezer en wat niet

Voeding invriezen is erg handig: het bewaart langer, je vermijdt voedselverspilling en je hebt altijd iets in huis om klaar te maken of op te warmen. Maar wat mag je nu wel en niet invriezen? Is het wel gezond? En mag je bepaalde zaken tweemaal invriezen? Het lijken eenvoudige vragen, maar het antwoord is iets complexer. Wij zetten alles duidelijk voor jou op een rij in onze nieuwe blog.

Ontdek alle tips

Week van de Fair Trade

Onze producten komen uit alle uithoeken van het land: mosterd uit Torhout, grillkaas uit Berlare, kip uit Menen, zuivel uit de Denderstreek ... Voor de Week van de Fair Trade steunen we lokale boeren over de grenzen heen. Wat is Fairtrade en waarom is het belangrijk om - ook in eigen land - lokale producten te kopen?

Lees meer

Vijf recepten met heerlijke tomatensaus

Tomatensaus is zonder twijfel de meest gebruikte saus in jouw keuken. In de spaghetti, bij de balletjes of op de pizza: ze valt altijd bij iedereen in de smaak. Het liefst van al maak je ze zelf en vers, maar soms ontbreekt het je gewoon aan tijd.

Wij hebben alvast één goede tip voor een lekker, gezond en snel alternatief, en zetten je op weg met onze vijf favoriete recepten die ook de kleinsten aan tafel blij zullen maken.

Naar de recepten

Wat is het verschil tussen THT en TGT

Het WK wielrennen staat voor de deur! Daarom vroegen we wielerhelden THT of TGT ... TOT wanneer zijn jouw ingrediënten nu goed en kan je ze 'veilig' bereiden of opeten?

We merkten wat verwarring op rond deze houdbaarheidsdata, even ophelderen dus! Hier ontdek je wat ‘Ten minste Houdbaar Tot’ en ‘Te Gebruiken Tot’ betekenen, wie het bepaalt, voor welke producten het geldt en wat de grootste verschillen zijn. We geven je ook enkele tips om de houdbaarheid te bewaken en te verlengen.

Meer weten

Proef mee van het WK wielrennen

Het WK wielrennen staat voor de deur! Daarom vroegen we wielerhelden Greg Van Avermaet, Johan Museeuw, Jasper Stuyven, Lotte Kopecky, Edward Theuns en Lien Crapoen naar hun lievelingskost en stopten we die in een Foodbag-jasje. Wie dacht dat wielrenners enkel pasta met ketchup of bruine suiker eten, is eraan voor de moeite.

Benieuwd naar wat er op het menu van onze chef-coureurs staat?

Ontdek het menu

4 x overnight oats

Op zoek naar fijne recepten voor overnight oats om de dag goed door te komen? Dan moet je bij onze Foodbag-chef Eva zijn! Zij zorgt voor vier snelle variaties met vier vaste ingrediënten. Gezond, voedzaam en ideaal als ontbijt of tussendoor. Ga jij voor zelfgemaakte koekjes, pannenkoeken of een andere variant?


Naar de recepten

OMER. Zoveel traditie, dat smaakt!

OMER., da’s traditie, da’s smaak, da’s raak! Met meer dan 130 jaar brouwtraditie heeft dit Belgisch blond vol bier z’n plaats in de Belgische biergeschiedenis verworven. Wat het verhaal is achter de naam en vijf generaties vakmanschap? Je leest het hier. 


Naar de blog

Bewonder onze lokale leveranciers

Foodbag zet zijn lokale leveranciers op de kaart, letterlijk! Speciaal voor jou selecteerden we 10 Belgische adresjes waarlangs je kan wandelen of fietsen. Zo proef je hun producten in niet alleen onze kookbox, maar weet je ook waar (en hoe) ze werken. Van Berloumi in Berlare over Wostyn in Torhout tot Régal in het land van Herve, de exacte route bepaal ji. 

Toon de kaart

3 x recept voor een heerlijke mocktail

Samen klinken op het weekend, we doen niet liever! Frozen Bellini, Virgin Mojito met framboos of een mocktail met pompelmoes en tijm? Je kan ze allemaal meteen uittesten, want de recepten staan hier op onze blog. Proost!

Shake it

Inspiratie voor jouw zomerse kaasplank

Say cheese! Verras jezelf en je gasten eens met een lekker zomers kaasplankje, met Belgische kazen natuurlijk. In onze nieuwe blog vind je de nodige tips & tricks voor een kaasplank vol karakter die je serveert in stijl.

Vertel me alles

Danone yoghurt Fruit Van Hier

Fruit van hier, dat zorgt altijd voor extra smaakvol plezier. Deze fruityoghurt met Hoogstraten aardbeien van Danone is niet alleen lekker uit het potje, maar ook als yoghurtijsje of in een shake. Ontdek welk plezier jij er allemaal uit kan halen!

Laat het smaken

Gespot: zomerse foodtrends

Onze chefs Isa, Deborah, Claire, Jolien, Eva en Ellen zijn echte trendwatchers. Ze houden dagelijks de vinger aan de pols in de wereldkeuken en zijn op de hoogte van de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen. Ze proberen deze dan ook op een verrassende manier op jouw bord te krijgen. Wat heeft deze zomer te bieden?

Ontdek ze hier

Onze tips voor krokante zoete aardappelfrietjes 

Zoete aardappelfrietjes zetten we altijd met de grote glimlach op ons menu! Om ze te bakken, leg je ze best goed uit elkaar op de bakplaat. Maar weet jij hoe je ze echt krokant krijgt? Chef Isa geeft je tips & tricks van voor een resultaat met extra crunch. Succes!

Naar de tips

Dit zijn onze favoriete snijtechnieken 

Een ‘schoon gesneden groentje’ oogt altijd impressionant en elegant. Goed nieuws als je soms je wenkbrauwen eens fronst bij het lezen van onze favoriete snijtechnieken. Binnenkort schud je ze als een ware professional uit je mouw. We leggen ze voor je uit, van paysanne tot brunoise, maar het oefenen laten we aan jou over.

Ontdek ze allemaal

Ontvang deze zomer jouw snijplank en messenset!

Ook bij zomer en vakantie hoort lekker tafelen met jouw favoriete kookbox. Laat jouw Foodbag drie keer leveren in juli en augustus en krijg een snijplank en messenset van BergHOFF cadeau.

Meer info

Wat weet jij over 'de' tomaat?

Het hoogseizoen van de tomaten is aangebroken! Tijd om ze te plukken en te genieten van die sappige hap. Wat weet jij eigenlijk allemaal over deze rode vruchtgroente in je kookbox? Pak uit met onze imposante tomatenweetjes.  

Lees meer

Welke soorten asperges bestaan er?  

Je zag al heel wat asperges in onze gerechten verschijnen. We zijn fan van hun smaak en veelzijdige toepassing, en noemen ze wel eens ‘het witte goud’. Maar ze bestaan in meerdere kleuren. Ken jij ze allemaal en weet je wat de verschillen zijn?

Ontdek meer

Het EK door de ogen van ons Foodbag-team 

Het EK Voetbal staat voor de deur. En wat kijken we ernaar uit om onze Rode Duivels te zien schitteren! Bij het Foodbag-team lopen de pronostieken vlot binnen. En we gaan een stapje verder. Speciaal voor dit EK stelden onze chefs een comfort food-menu samen. Zo kan jij vanuit je sofa - of tuinstoel - onze nationale trots toejuichen met lekker eten in de hand. Benieuwd hoe ons team het EK beleeft?

Lees meer

3 x Hummus

Deze Libanese lekkernij op basis van kikkererwten is superveelzijdig in toepassing én smaak. Je gebruikt hem als dip, broodbeleg of saladedressing. Je maakt - of koopt - ‘m met ras el hanout, basilicum, zongedroogde tomaten en … zo kunnen we nog even doorgaan. Wij gaan natuurlijk voor de homemade versie en geven je drie recepten cadeau! Echte blijvers die je bij elke gelegenheid op tafel zet.

Naar de recepten

We steken het BBQ-seizoen in gang met Big Green Egg

Dit jaar tillen we jouw ultieme BBQ-ervaring een niveautje hoger! Want we steken de BBQ aan met Big Green Egg, een hoogwaardige keramische houtskool-BBQ waarin je werkelijk alles klaarmaakt, zomer en winter lang. Zelfs brood en pizza! Met de Big Green Egg word je in geen tijd een echte vuur-, bak-, rook-, grill- of kortom BBQ-master. Hoezo?

Ontdek er alles over

Mei Plasticvrij: onze tips

Wist je dat er jaarlijks zo’n 2,7 miljoen ton plastic in de zee terechtkomt? Inderdaad, dit moet anders! We verzamelden voor jou enkele eenvoudige tips zodat ook jij jouw steentje kan bijdragen.


Laat maar komen die tips

AHA! Dat zit er allemaal in een glas melk

Melk is niet alleen erg lekker, maar het bevat ook heel wat voedingswaarden. Maar wat zit er nu allemaal in een glas melk?


Vertel me meer

Creatief met restjes zuivel

Een geopend doosje room, een halve fles melk die wat over datum is of een verdwaald potje yoghurt in je koelkast. Hopla, de vuilbak in! Herken jij dit ook? Jammer, toch!? Kliekjes weggooien is zo passé. Wij geven je enkele tips hoe restjes zuivel jouw gerechten kunnen pimpen.


Naar de blog

Dit wist je nog niet over room

Met onze tips pak je voortaan blindelings het juiste brikje room uit de koelkast om je gerechten heerlijk romig te maken. Room, da’s een crème magique als je’t ons vraagt.


Vertel me meer

Zo maak jij de perfecte bechamelsaus

Chef Deborah - sausexpert bij Foodbag- onthult haar geheim voor de perfecte melksaus.


Ontdek onze tips

Vis bakken: ontdek onze tips

Met onze handige tips wordt vis bakken kinderspel. 


Ontdek ze hier

Pasen: cadeautjestijd!

Opnieuw in lockdown? Niets of niemand houdt onze paashaas tegen.


Benieuwd?

Moestuinieren in de stad

Drie tips voor kwekers zonder tuin


Toon me de tips

Proef 't seizoen op een sneetje brood

Bloemkool, spinazie en radijsjes: ze zijn er!


Lees meer

Alles kan veggie

Samen met Garden Gourmet en EVA vzw doen we mee aan de VeggieChallenge.


Lees meer

Onze favoriete keukenhulpjes

Niet te missen hebbedingen die koken een pak leuker maken.

Toon me de selectie

Bye Bye restjes: 3 x pastasalade

Samen tegen voedselverspilling.

Let's do it

Lockdown project:
focaccia art

En hoe je creatief voedselrestjes kan verwerken.

Benieuwd?

Eetbare bloemen op Valentijnsdag

Zeg het dit jaar fleurig en verfrissend anders.

Inspireer me

Lichtmis voor grown-ups 

Voor crêpes suzette steek je de vlam in de pan.  

Geef me het vuur

Een maaltijd op maat 

Nood aan een portie duidelijkheid?

Ontdek onze porties

Maak je eigen kruidenmix 

Zelf een smaakvolle kruidenmengeling maken zonder zout.

Inspireer me

Foodbag trakteert

Een pakje zomaar voor jou!

Benieuwd?

Kookboeken onder de kerstboom

Deze pakjes zijn perfect voor elke foodie.

Toon me de boeken

Kersthits om in de stemming te komen

Ken je deze nog?

Laat maar horen

Kerstversiering uit de voorraadkast

Last-minute kerstdeco nodig?

Inspireer me

En of het lekker was dit jaar

Ontdek jouw favoriete gerechten van 2020!

Laat maar zien

Over padden, stoelen en champignons

Herfst, wind en regen ... én opeens staat het weer vol met paddenstoelen.

Vertel me meer

Blaas je bubbel omver met deze easy peasy decotips

Geef een eigentijdse twist aan de kerstsfeer in je huis.

Toon me de tips

Cocktail voor de Sint

Sommige mensen zetten een pintje klaar voor de Sint, maar echte Foodlovers pakken dat iets stijlvoller aan!

Ontdek het recept

Bestel jouw feestmenu en steun de Mucovereniging

Voor elk Culin’air feestmenu dat verkocht wordt, schenken we € 10 aan de Mucovereniging.

Benieuwd?

Vinetiq, je persoonlijke sommelier

Wijnboetiek Vinetiq bundelt met plezier hun expertise én stelde een wijnpakket samen dat perfect aansluit bij ons feestmenu!

Meer over Vinetiq

Jouw feesttafel kleurt Belgisch

Laten we dit bizarre jaar afronden met een Culin’air feest en in uitstekend Belgisch gezelschap.

Laat maar komen!

Witloof en kaas,

de perfecte combinatie

Met twee topleveranciers van bij ons stellen wij een heus witloof-kaasmenu samen.

Ontdek het menu

Trakteer je vrienden

Foodbag’s allerbeste ambassadeur dat ben jij. Echt waar! Daarom kan jij vanaf nu je eigen kortingscode delen met vrienden en familie.

Ontdek het hier

Dit wist je nog niet over spruitjes

Rauw, in de oven of in een stoemp ... er zijn zoveel manieren om deze kleine kooltjes klaar te maken. Wist je trouwens dat er in één portie spruitjes meer vitamine C zit dan een sinaasappel?

Ontdek alle weetjes

Koken met kinderen: 5 tips van Lieve Vandenweghe

Van 2 tot 8 november is het herfstvakantie én kidsweek bij Foodbag. Wij gingen langs bij Lieve Vandenweghe en vroegen haar hoe ze dat aanpakt met haar 2 kinderen in de keuken.

Naar de tips

Seizoenstip: maak borrelnootjes van pompoenpitten

De herfst is begonnen en dat vieren we met pompoen natuurlijk!

Naar het recept!

Ontvang jouw Foodbag-receptenmap

 

Eindelijk zijn ze er opnieuw ... de handige Foodbag-verzamelmappen voor jouw favoriete recepten.

Ik wil zo'n map

Foodbag's gezonde chocoladetaart

Een chocoladetaart maar dan gezond. Wat moet een mens nog meer hebben?

Ontdek het hier

Alles over de pasta in jouw box

In deze blogpost doen we alles uit de doeken over onze pastaleverancier.

Tell me more!

De beste appelcrumble die je ooit gaat eten

Verwen jezelf met een overheerlijk potje appelcrumble!

Naar het recept!

Spice it up: drie ideeën om je

lunchbox te pimpen

Van roze eitjes tot bananen met een leuke boodschap. We vertellen je hoe je de lunchbox van de kids net iets specialer maakt voor de eerste schoolweek.

 

Benieuwd?

Maak kennis met Foodwheels: de koeriersdienst van Foodbag

In deze blogpost vertellen we hoe je Foodbag tot aan je voordeur geraakt.

Ik wil meer weten

3 salades met fruit uit onze fruitbox

Drie frisse fruitsalades die in een handomdraai op tafel staan.

Tell me more !

Zo maak jij de perfecte bloemkoolrijst

Van bloemkool tot rijst. Kom snel te weten hoe je deze lekkernij in een handomdraai op tafel tovert.

Lees het hier

Getest: zo bewaar jij je verse kruiden best

Met deze handige tips blijven je kruiden kraakvers.

Tell me more!

3 x vis op de barbecue

Hmm... wij zijn gek van een stukje vis op de barbecue. Lees snel wat onze favoriete receptjes zijn.

Tell me more!

Ode aan onze Belgische leveranciers

Een bedankje aan onze leveranciers ... Want dat verdienen ze!

Lees het hier

Zelf 'nicecream' maken 

Wij verklappen je hoe je zelf gezond ijs maakt ... zónder ijsmachine!

Bring it on

Oh my latte 

Zomers maar toch lekker warm.

Naar het recept

5 leuke weetjes over ananas

benieuwd?

Spaar deze zomer mee voor jouw Philips hakmolen

Ontvang deze zomer drie keer Foodbag en krijg een hakmolen van Philips.

Vertel me meer!

5 tips voor de ultieme pizza

Haal de Italiaan in jezelf naar boven.

Aan de slag!

In de koelkast of niet? 

Groenten en fruit gaan langer mee in de koelkast ... of niet? 

Benieuwd?

Een cocktail met bier? Ja, natuurlijk! 

Wij gingen aan de slag met Rodenbach FruitAge voor een fruitzonderlijk frisse cocktail die bovendien klaar is in 2 minuutjes.

Vertel me meer

Ooit al eens rabarber-flapjes gemaakt? 

Nog niet maar klinkt heerlijk!

Naar het recept

5 dingen die je nog niet wist over aubergines 

Nu helemaal in het seizoen!

Aha!

Maak kennis met Herbamare 

Zout met meer smaak, dat kan!

Lees het hier

Moederdagontbijt: gevulde pistolet, met ei, zalm of spek

 

Heerlijk, snel en makkelijk, zo hebben we onze ontbijtjes het liefst. Deze gevulde pistolets met ei en zalm of spek zijn zo eenvoudig, dat zelfs een kind ze kan maken.

Naar het recept!

Muziek in de keuken: 3 heerlijke Spotify-playlists

 

Koken wordt nog leuker met een streepje muziek op de achtergrond.

ontdek het hier!

3 x toppings: pimp je soep

Of jij nu wekelijks soep maakt met onze box of zelf aan de slag gaat, deze toppings smaken altijd!

Lees het hier

Dit wist je nog niet over Wim Ballieu

 

Maak kennis met de man achter Balls & Glory!

Lees het hier

Paaseitjes deluxe

 

Een chocolade paasei gevuld met cheesecake is toch het ultieme paasdessert?

Maak ze zelf

Zero waste chips

 

Chips eten én terwijl recycleren? Daar doen wij graag aan mee!

Geef me het recept

Dit zijn dé basics in de Sanakeuken

 

Zorg dat je deze ingrediënten in huis hebt en kook als een echte Sanista!

Vertel me meer

Ken jij Cornet al?

Maak kennis met dit fantastisch Belgisch bier!

Vertel me meer

10 dingen die je nog niet wist over zout

 

Het zoutste water ter wereld? Wij verklappen het hier!

Vertel me meer

Dit wist jij nog niet over spinazie

 

Word je nu echt sterk van spinazie? Wij verklappen het hier!

Vertel me meer

Bye bye voedselverspilling: onze tips tegen foodwaste

 

Een handig dossier vol recepten, tips & tricks.

Aan de slag!

Koekjes maken doe je zo

 

En dat zonder chemische kleurstoffen!

Maak ze zelf

3 x stoemp: de beste combo's

 

Ontdek onze favorieten

Maak komaf met Blue Monday. Foodbag weet raad!

 

Ontdek het recept

Tip: houd je goede voornemens vol

En je maakt ook nog eens kans op een kookboekenpakket.

Vertel meer!

Recept: driekoningentaart van Foodbag

Wie vindt de boon?

Naar het recept!

Feesthapje: pakketjes van rode biet en blauwe kaas

Scoren bij je gasten zal je doen!

Naar het recept!

Alcoholvrije feesten? Probeer deze virgin pisco sour!

Zo tchingt iedereen in je gezelschap mee op het nieuwe jaar!

Naar het recept!

Feesttip: taart decoreren, zo eenvoudig is het

Met amper twee stukken bestek maak jij een prachtige feesttaart!

Ontdek het hier

Win een bezoek aan brouwerij De Koninck of een cadeaubon t.w.v. 50 euro

Bestel een feestmenu en win!

Steun een goed doel met de saffraan uit ons feestmenu

(H)eerlijke saffraan

Het verschil tussen een mandarijn en clementine? Foodbag weet raad!

 

Eindelijk een antwoord!

Geef schwung aan je gerecht: kook eens met bier

Wij leren je de kneepjes van het vak

Mmm ja!

Een lekker alternatief voor koffie: de beetroot latte

Een zachtroze herfstdrankje

Mmm ja!

Halloween: 11 originele griezelsnacks

Griezelen wordt gezellig

Geef me inspiratie!

Halloween: hol eens een sinaasappel uit dit jaar

Vergeet die pompoen ...

Ik doe mee!

Recept: pompoenbrood met sesamzaad en sinaasappelzeste

Een voedzaam tussendoortje

Ontdek het recept!

Heerlijk herfstontbijt: apple pie porridge

Om je te wapenen tegen het herfstweer

Ontdek het recept!

Handig, dit maak je met dat restje pickles

Grote schoonmaak in de koelkast!

Ontdek het recept!

Recept: zelfgemaakte hondenkoekjes

Verwen je viervoeter

Ontdek het recept!

Aha, dit maak je met restjes kool

Soep, maar ook 5 andere heerlijke tips

Kool is cool!

5 tips voor de perfecte lunch

Ook genoeg van dat smoske kaas?

je collega's jaloers maken?

Die doe je met die restjes yoghurt

nooit meer halfvolle potjes in de koelkast

handig!

3x gezonde tussendoortjes

voor op school of op het werk

hongertje?

Zo zet je thuis het beste kopje koffie

met tips van professionele koffiebranders

Net als een échte barista

3 x maïs voor bij de bbq

Maïs altijd hetzelfde? Niet met onze recepten!

Ontdek ze allemaal

Snel en efficiënt scampi's pellen

Zo doe je dat!

Ook zo benieuwd?

Geef je bessen instant punch

Deze twee geheime ingrediënten geven je aardbeien net dat tikje extra!

Vertel me meer!

Jouw Foodbag bewaren

Zo ga je aan de slag!

Ik ben benieuwd

Zo weet je dat het rijp is

Bye bye bruine avocado's!

Ik wil meer weten

Dé redding op hete dagen: gazpacho

Laat je verleiden door deze zomerklassieker! 

Eens proberen!

Ons ultiem hittegolf-bestendig middagmaal

Geen zin in zwetende kaas of verlepte sla?

Laat maar komen!

Zelf kruidenboter maken

Maak kennis met onze 4 verrassende combinaties!

Ik ben benieuwd!

Op en top Belgische 
waterijsjes

En ze zijn nog eens gezond ook!

Ontdek ons verfrissende recept

Juli en augustus: deze groenten en fruit zijn op hun best

Hoog tijd voor een overzicht van de lekkerste seizoensgroenten en -fruit!

Wat is jouw favoriet?

Dit doe je nog met de laatste restjes rabarber

Wij creëerden twee toppers met deze roze delicatesse.

Ontdek de recepten

10 dingen die je nog niet wist over tomaten

Tomaten, een culinaire evidentie, terwijl ze eigenlijk pas rond 1800 in Europa terechtkwamen.

 

ik wil meer weten!

Zo grill jij je nectarines perfect

Wij verklappen je onze trucjes voor de perfecte grill-lijnen.

Ontdek onze tips

De beste Sana-tips om een BBQ te overleven

Met de tips van Sandra Bekkari houd je de volgende barbecue lekker, licht en Sana-proof.

Laat maar komen die tips

Brainfood tijdens de examenperiode

Drie van onze favoriete recepten om de blok door te komen!

Ontdek het recept

Dit is de beste citroen-meringuetaart ooit

Dit geheim recept geven we graag prijs want lekkere desserts zijn gemaakt om te delen, toch?

Ontdek het recept

3 x aardappelsalade

Wij selecteerden met veel plezier enkele recepten die jouw barbecue naar een hoger niveau tillen

Ik ben benieuwd

Zelf ice tea maken

Hemels lekker, vreselijk gemakkelijk en je kiest zelf hoeveel suiker je toevoegt!

Ontdek het recept

3 x asperges

Asperges op Vlaamse wijze blijft een topgerecht maar wij bewijzen met deze drie recepten dat het ook net iets anders kan.

Laat maar komen!