3 originele recepten met groene asperges
Asperges op Vlaamse wijze blijft een topgerecht maar wij bewijzen met deze drie recepten dat het ook net iets anders kan. Ga jij voor de combo met halloumi, gerookte zalm of pistachenootjes?
Laat maar komenVerwennerij met gevulde pistolets
Zo'n krakend verse pistolet smaakt altijd beter in het weekend. Maar hij is nog heerlijker als je 'm vult met een smeuïg eitje, kaas en zalm, spek of avocado. Een mini-inspanning voor maxi-smaakpret!
Zo maak je 'm
Zelf tuinkers kweken
Bye bye food waste, welkom lekker fijne tafeldecoratie! Gooi je lege eierschalen niet te snel weg, maar kweek er eens tuinkers in. Een leuke binnenactiviteit voor tijdens de vakantie.
Zo doe je hetRecept voor springrolls
Wanneer de lente daar is, zeggen wij: springrolls! Ideaal als zonnig hapje of lentefrisse lunch. Wij maken ze met komkommer, wortel, rode kool en pindasaus.
Maak ze lekker zelfGezonde vleesvervangers
Bij vleesvervangers poppen de groenteburgers, tofu of tempeh meteen op in ons hoofd. Maar er zijn nog een pak andere vervangers om uit te kiezen. Denk aan noten, peulvruchten, kazen of gewoon: andere groenten. Wij zetten de voordelen op een rij.
Ontdek alle vervangersMaak je eigen veggieburger
Zo’n verrukkelijke vegetarische burger kan je eenvoudig zelf maken. Chef Claire doet het recept voor haar favoriete falafelburger uit de doeken en geeft tips voor 100% succes. Benieuwd?
Hier moet je zijnVegetarisch eten: let's go!
Je wil wat vaker vegetarisch eten, maar weet niet goed waar te beginnen? Onze tips helpen je meteen op weg.
Kom alle tips te wetenAha, zo verwerk je restjes kool
Nog wat kool over? Draai ze in één van onze smaakvolle tips. Kolen zijn groot en veelzijdig in de keuken (gelukkig!). Je kan hun bladeren vol vitamine C kwijt in jouw salade, soep, wok of wrap en je kan er zelfs chips of crumble van maken. Bye bye foodwaste!
Ontdek alle tips en receptenGa de VeggieChallenge aan
Samen eten we 30 dagen gezonder, lekkerder én duurzamer. En dat gaat heel gemakkelijk dankzij de verrassende vegetarische gerechten van onze Foodbag-chefs. Door samen flexi, veggie of zelfs vegan te eten, happen we meer vezels en mineralen weg, besparen we een pak water én stoten we een hoop minder CO2 uit. En ‘t leukste van al: je doet het op je eigen manier.
Doe mee
Wat dip jij in je kaasfondue?
Met een heerlijke dampende pot gesmolten kaas haal je die besneeuwde bergtoppen en je favoriete skihut meteen in huis. Maar welke dippers serveer je erbij? In deze blog lees je hoe je al die kommetjes rijkelijk en smaakvol kan vullen.
Ontdek alle bijgerechten11 tips om je bord te dresseren
Heerlijk gekookt met Foodbag, check! Maar hoe presenteer je al die ingrediënten nu mooi op je bord? Het oog - en je volgers op sociale media - wil ook wat. We geven je 11 tips die je helpen om je gerecht te dresseren. Nu al benieuwd naar jouw creatie!
Ontdek alle tipsZo maak je gezond eten makkelijk
In drukke tijden is onze maaltijdbox vaak een echte lifesaver. Je krijgt alles voor jouw gevarieerd menu met verse ingrediënten rechtstreeks aan huis geleverd. Maar hoe zorg je ervoor dat je echt alle dagen makkelijk gezond kan eten? Chef, auteur en diëtist Michaël Sels weet raad.
Kom alles te wetenLichtmis voor grown-ups
Voor crêpes suzettes steek je de vlam in de pan! Met dit recept zorg je voor een heerlijk geslaagd pannenkoekenmoment.
Geef me het vuurWelke voeding maakt je vrolijk ?
Lekker eten maakt gelukkig. En dat mag je heel letterlijk nemen. In deze blog ontdek je 10 ingrediënten die je een stevige ‘mood boost’ geven. Zo wuif je die blue monday vibes meteen weg
Lees meerHoe hou je schorseneren nu wit?
Wij bewijzen het tegendeel! Schorseneren zijn geen vergeten groenten & hun bestemming is op jouw bord! Je kan de ‘winterasperge’ op veel verschillende manieren klaarmaken. Serveerde jij ze al eens als aperitiefhapje? Lees hoe je ze schoonmaakt, mooi wit houdt én wat je er allemaal mee kan!
Ontdek de bereidingswijze en tipsGeef je oud brood een nieuw leven
Met Foodbag kook je op maat van je gezin en verspillen we samen zo min mogelijk voedsel. Maar wat met oud brood in huis? Niemand kauwt graag op die laatste droge sneetjes. Dus maken wij er iets heerlijk van, zoals wentelteefjes of croutons, en geven we tips om je brood goed te bewaren.
Ontdek de recepten en tipsLekker rond de vuurkorf
Niets gezelliger dan samen keuvelen rond een warm vuurtje op jouw terras of in je tuin. Een lekker drankje en hapje erbij maakt het he-le-maal compleet. Chef Eva stopt de winterse tradities in een verrassend warm jasje. Maak jij zelf bisschopswijn of smelt je voor de winterijsjes met marshmallows?
Ontdek alle recepten5 tips voor mooie foto's van al jouw gerechten
Met onze vijf tips laten we jouw culinaire hoogtepunt er extra beeldig uitzien. Spoiler: je hebt géén professionele camera nodig en speelt 't eenvoudig met je smartphone klaar.
Naar de tips3 x gezonde dips
Sandra Bekkari biedt inspiratie voor je aperitief. Met haar recepten hou jij het origineel, fris en luchtig voor je bezoek. Ooit al hartige blauwebessendip geserveerd? Helemaal niet moeilijk! Laat die 'oohs' en 'aahs' maar komen.
Naar de recepten
Zo maak je zelf kerstversiering
We halen inspiratie uit de voorraadkast en versieren onze kerstboom met verrassende vormen van pasta of zoutdeeg. Maar ook in de fruitmand en je kruidenrek vind je heel wat DIY-knutselmateriaal.
Ontdek al onze ideeën
Welke appels gebruik ik voor mijn appelmoes?
Al onze tips voor de lekkerste recepten met appels en peren van bij ons.
Ontdek het hier
Wat betekenen MSC en ASCop jouw visverpakking?
Af en toe een visje op je bord, dat is gezond. Maar we houden het natuurlijk graag duurzaam. Daarom leggen we je uit wat de labels MSC en ASC betekenen. Zo weet jij of je duurzaam gevangen of verantwoord gekweekte vis gaat bereiden. We geven ook tips om op een duurzame manier om te gaan met vis.
Lees alle tips en weetjes
De perfecte vis bakken
In de pan, gepaneerd of in de oven: met onze handige tips is vis bakken vanaf nu kinderspel.
Ontdek ze hier
Zo maak je een geslaagde pumpkin pie
Eind oktober lichten de Halloweengezichtjes uit pompoen weer op rond je huis! Wat een knutselpret: uithollen en snijden maar. Maar wat doe je met al die lekkere zoete vulling van je pompoen? Foodbag-chef Isa ging op zoek naar de roots van Halloween in Amerika en pluisde een recept uit voor de ideale pumpkin pie. Ze legt alles grondig uit, van de krokante bodem en smeuïge vulling tot een overheerlijke topping naar keuze.
Naar het receptHoe zorg je ervoor dat je kinderen gezond eten?
Leren eten is een heus ontdekkingsproces, zeker voor kleine kinderen. Wist je dat peuters en kleuters echt wel 'eten met hun ogen' omdat ze nog geen referentiekader hebben? Met deze tips van onze Foodbag-chefs, diëtiste Vicky De Beule (@positiefvoeden) en Katrijn De Bruyne (@mamasgezondetips) kom je al een heel eind ver in het proefproces. Zonder beteuterde gezichtjes aan tafel, beloofd!
Ontdek alle tips
Voor welk gerecht gebruik je welke olie
Onze Foodbag-chefs maken je met alle plezier wegwijs in de keuken. Zeg nu zelf, er bestaan veel verschillende soorten olie. Gemaakt van kokos, avocado's, walnoten, olijven, maïs, zonnebloemen of sesam en druivenpitten ... Allemaal lekker, en soms heel speciaal, maar welke gebruik je wanneer? En zijn ze allemaal even gezond?
Kom meer te wetenWat stop je wel in de diepvriezer en wat niet
Voeding invriezen is erg handig: het bewaart langer, je vermijdt voedselverspilling en je hebt altijd iets in huis om klaar te maken of op te warmen. Maar wat mag je nu wel en niet invriezen? Is het wel gezond? En mag je bepaalde zaken tweemaal invriezen? Het lijken eenvoudige vragen, maar het antwoord is iets complexer. Wij zetten alles duidelijk voor jou op een rij in onze nieuwe blog.
Ontdek alle tipsWat is het verschil tussen THT en TGT
THT of TGT ... TOT wanneer zijn jouw ingrediënten nu goed en kan je ze 'veilig' bereiden of opeten? Hier ontdek je wat ‘Ten minste Houdbaar Tot’ en ‘Te Gebruiken Tot’ betekenen, wie het bepaalt, voor welke producten het geldt en wat de grootste verschillen zijn. We geven je ook enkele tips om de houdbaarheid te bewaken en te verlengen.
4 x overnight oats
Op zoek naar recepten voor overnight oats om de dag goed door te komen? Chef Eva zorgt voor vier snelle variaties met vier vaste ingrediënten. Gezond, voedzaam en ideaal als ontbijt of tussendoor. Ga jij voor zelfgemaakte koekjes, pannenkoeken of een andere variant?
3 x recept voor heerlijke mocktails
Samen klinken op het weekend, we doen niet liever! Frozen Bellini, Virgin Mojito met framboos of een mocktail met pompelmoes en tijm? Je kan ze allemaal meteen uittesten, want de recepten staan hier op onze blog. Proost!
Shake itInspiratie voor jouw zomerse kaasplank
Say cheese! Verras jezelf en je gasten eens met een lekker zomers kaasplankje, met Belgische kazen natuurlijk. In onze nieuwe blog vind je de nodige tips & tricks voor een kaasplank vol karakter, geserveerd in stijl.
Vertel me alles3 x lekkere creaties met Danone Fruit van Hier
Fruit van hier, dat zorgt altijd voor extra smaakvol plezier. Deze fruityoghurt met Hoogstraten aardbeien van Danone is niet alleen lekker uit het potje, maar ook als yoghurtijsje of in een shake. Ontdek welk plezier jij er allemaal uit kan halen.
Laat het smakenGespot: zomersefoodtrends
Onze chefs Isa, Deborah, Claire, Jolien, Celine, Eva en Ellen zijn echte trendwatchers. Ze houden dagelijks de vinger aan de pols in de wereldkeuken en zijn op de hoogte van de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen. Ze proberen deze dan ook op een verrassende manier op jouw bord te krijgen. Wat heeft de zomer van 2021 te bieden?
Ontdek ze hierOnze tips voorkrokantezoete aardappelfrietjes
Zoete aardappelfrietjes zetten we altijd met de grote glimlach op ons menu! Om ze te bakken, leg je ze best goed uit elkaar op de bakplaat. Maar weet jij hoe je ze echt krokant krijgt? Chef Isa geeft je tips & tricks van voor een resultaat met extra crunch. Succes!
Naar de tipsDit zijn onze favoriete snijtechnieken
Een ‘schoon gesneden groentje’ oogt altijd impressionant en elegant. Goed nieuws als je soms je wenkbrauwen fronst bij het lezen van onze favoriete snijtechnieken. Binnenkort schud je ze als een ware professional uit je mouw. We leggen ze voor je uit, van paysanne tot brunoise. Ze oefenen laten we aan jou over.
Ontdek ze allemaalWat weet jij over tomaten?
Zomer = het hoogseizoen van de tomaten is aangebroken! Tijd om ze te plukken en te genieten van die sappige hap. Wat weet jij eigenlijk allemaal over deze rode vruchtgroente in je maaltijdbox? Pak uit met onze imposante tomatenweetjes.
Lees meerWelke asperges bestaan er?
Je zag al heel wat asperges in onze gerechten verschijnen. We zijn fan van hun smaak en veelzijdige toepassing, en noemen ze wel eens ‘het witte goud’. Maar ze bestaan in meerdere kleuren. Ken jij ze allemaal en weet je wat de verschillen zijn?
Ontdek meer3 x heerlijke hummus
Deze Libanese lekkernij op basis van kikkererwten is superveelzijdig in toepassing én smaak. Je gebruikt hem als dip, broodbeleg of saladedressing. Wij gaan voor de homemade versie: echte blijvers die je bij elke gelegenheid op tafel zet.
Naar de receptenMei Plasticvrij: onze tips
Wist je dat er jaarlijks zo’n 2,7 miljoen ton plastic in de zee terechtkomt? Inderdaad, dit moet anders! We verzamelden voor jou enkele eenvoudige tips zodat ook jij jouw steentje kan bijdragen.
Laat maar komen die tips
AHA! Dat zit er allemaal in een glas melk
Melk is niet alleen erg lekker, maar het bevat ook heel wat voedingswaarden. Maar wat zit er nu allemaal in een glas melk?
Vertel me meer
Creatief met restjes zuivel
Een geopend doosje room, een halve fles melk die wat over datum is of een verdwaald potje yoghurt in je koelkast. Hopla, de vuilbak in! Herken jij dit ook? Jammer, toch!? Kliekjes weggooien is zo passé. Wij geven je enkele tips hoe restjes zuivel jouw gerechten kunnen pimpen.
Naar de blog
Dit wist je nog niet over room
Met onze tips pak je voortaan blindelings het juiste brikje room uit de koelkast om je gerechten heerlijk romig te maken. Room, da’s een crème magique als je’t ons vraagt.
Vertel me meer
Zo maak jij de perfecte bechamelsaus
Chef Deborah - sausexpert bij Foodbag- onthult haar geheim voor de perfecte melksaus.
Ontdek onze tips
Onze favoriete keukenhulpjes
Niet te missen hebbedingen die koken een pak leuker maken.
Toon me de selectieEen maaltijd op maat
Nood aan een portie duidelijkheid? Voor je uitgelegd: onze vaste hoeveelheden in je maaltijdbox.
Ontdek onze portiesMaak je eigen kruidenmix
Met onze instructies maak je zelf een smaakvolle kruidenmengeling, zonder zout.
Inspireer meOver padden, stoelen en champignons
Herfst, wind en regen ... én opeens staat het weer vol met paddenstoelen.
Vertel me meerBlaas je bubbel omver met deze easy peasy decotips
Geef een eigentijdse twist aan de kerstsfeer in je huis.
Toon me de tipsCocktail voor de sint
Sommige mensen zetten een pintje klaar voor de Sint, echte Foodlovers pakken dat iets stijlvoller aan!
Ontdek het receptKaas en witloof, de perfecte combo
Met twee topleveranciers van bij ons stellen wij een heus witloof-kaasmenu samen.
Trakteer je vrienden
Foodbag’s allerbeste ambassadeur dat ben jij. Echt waar! Daarom kan jij vanaf nu je eigen kortingscode delen met vrienden en familie.
Ontdek het hierDit wist je nog niet overspruitjes
Rauw, in de oven of in een stoemp ... er zijn zoveel manieren om deze kleine kooltjes klaar te maken. Wist je trouwens dat er in één portie spruitjes meer vitamine C zit dan een sinaasappel?
Ontdek alle weetjesKoken met kinderen: 5 tips van Lieve Vandenweghe
Wij gingen langs bij Lieve Vandenweghe en vroegen haar hoe ze koken in de vakantie aanpakt met haar 2 kinderen in de keuken.
Naar de tipsMaak eens borrelnootjes vanpompoenpitten
De herfst is begonnen en dat vieren we met pompoen natuurlijk!
Naar het recept!Onze gezonde chocoladetaart
Een chocoladetaart maar dan gezond. Wat moet een mens nog meer hebben?
Ontdek het hierAlles over de pastain jouw box
In deze blogpost doen we alles uit de doeken over onze pastaleverancier.
Tell me more!De beste appelcrumble die je ooit gaat eten
Verwen jezelf met een overheerlijk potje appelcrumble!
Spice it up: drie ideeën om je
lunchbox te pimpen
Van roze eitjes tot bananen met een leuke boodschap. We vertellen je hoe je de lunchbox van de kids net iets specialer maakt voor de eerste schoolweek.
Benieuwd?
Maak kennis met onze eigen bezorgers
In deze blogpost vertellen we hoe je Foodbag tot aan je voordeur geraakt.
Ik wil meer weten3 salades met fruit uit onze fruitbox
Drie frisse fruitsalades die in een handomdraai op tafel staan.
Tell me more !Zo maak jij de perfecte bloemkoolrijst
Van bloemkool tot rijst. Kom snel te weten hoe je deze lekkernij in een handomdraai op tafel tovert.
Lees het hierGetest: zo bewaar jij je verse kruiden best
Met deze handige tips blijven je kruiden kraakvers.
3 x vis op de barbecue
Hmm... wij zijn gek van een stukje vis op de barbecue. Lees snel wat onze favoriete receptjes zijn.
Tell me more!Ode aan onze Belgische leveranciers
Een bedankje aan onze leveranciers ... Want dat verdienen ze!
Lees het hierZelf 'nicecream' maken
Wij verklappen je hoe je zelf gezond ijs maakt ... zónder ijsmachine!
Bring it on5 leuke weetjes over ananas
benieuwd?Spaar deze zomer mee voor jouw Philips hakmolen
Ontvang deze zomer drie keer Foodbag en krijg een hakmolen van Philips.
Vertel me meer!Een cocktail met bier? Ja, natuurlijk!
Wij gingen aan de slag met Rodenbach FruitAge voor een fruitzonderlijk frisse cocktail die bovendien klaar is in 2 minuutjes.
Vertel me meerMoederdagontbijt: gevulde pistolet, met ei, zalm of spek
Heerlijk, snel en makkelijk, zo hebben we onze ontbijtjes het liefst. Deze gevulde pistolets met ei en zalm of spek zijn zo eenvoudig, dat zelfs een kind ze kan maken.
Naar het recept!Muziek in de keuken: 3 heerlijke Spotify-playlists
Koken wordt nog leuker met een streepje muziek op de achtergrond.
ontdek het hier!3 x toppings: pimp je soep
Of jij nu wekelijks soep maakt met onze box of zelf aan de slag gaat, deze toppings smaken altijd!
Lees het hierPaaseitjes deluxe
Een chocolade paasei gevuld met cheesecake is toch het ultieme paasdessert?
Maak ze zelfDit zijn dé basics in de Sanakeuken
Zorg dat je deze ingrediënten in huis hebt en kook als een echte Sanista!
Vertel me meer10 dingen die je nog niet wist over zout
Het zoutste water ter wereld? Wij verklappen het hier!
Vertel me meerDit wist jij nog niet over spinazie
Word je nu echt sterk van spinazie? Wij verklappen het hier!
Vertel me meerBye bye voedselverspilling: onze tips tegen foodwaste
Een handig dossier vol recepten, tips & tricks.
Aan de slag!Tip: houd je goede voornemens vol
En je maakt ook nog eens kans op een kookboekenpakket.
Vertel meer!Feesthapje: pakketjes van rode biet en blauwe kaas
Scoren bij je gasten zal je doen!
Naar het recept!Alcoholvrije feesten? Probeer deze virgin pisco sour!
Zo tchingt iedereen in je gezelschap mee op het nieuwe jaar!
Naar het recept!Feesttip: taart decoreren, zo eenvoudig is het
Met amper twee stukken bestek maak jij een prachtige feesttaart!
Ontdek het hierWin een bezoek aan brouwerij De Koninck of een cadeaubon t.w.v. 50 euro
Bestel een feestmenu en win!Steun een goed doel met de saffraan uit ons feestmenu
(H)eerlijke saffraanRecept: pompoenbrood met sesamzaad en sinaasappelzeste
Een voedzaam tussendoortje
Ontdek het recept!Zo zet je thuis het beste kopje koffie
met tips van professionele koffiebranders
Net als een échte baristaGeef je bessen instant punch
Deze twee geheime ingrediënten geven je aardbeien net dat tikje extra!
Vertel me meer!Juli en augustus: deze groenten en fruit zijn op hun best
Hoog tijd voor een overzicht van de lekkerste seizoensgroenten en -fruit!
Wat is jouw favoriet?10 dingen die je nog niet wist over tomaten
Tomaten, een culinaire evidentie, terwijl ze eigenlijk pas rond 1800 in Europa terechtkwamen.
ik wil meer weten!
Zo grill jij je nectarines perfect
Wij verklappen je onze trucjes voor de perfecte grill-lijnen.
Ontdek onze tipsDe beste Sana-tips om een BBQ te overleven
Met de tips van Sandra Bekkari houd je de volgende barbecue lekker, licht en Sana-proof.
Laat maar komen die tipsBrainfood tijdens de examenperiode
Drie van onze favoriete recepten om de blok door te komen!
Ontdek het receptDit is de beste citroen-meringuetaart ooit
Dit geheim recept geven we graag prijs want lekkere desserts zijn gemaakt om te delen, toch?
Ontdek het recept3 x aardappelsalade
Wij selecteerden met veel plezier enkele recepten die jouw barbecue naar een hoger niveau tillen
Ik ben benieuwdZelf ice tea maken
Hemels lekker, vreselijk gemakkelijk en je kiest zelf hoeveel suiker je toevoegt!
Ontdek het recept