Table stories by Foodbag

Ontdek wekelijks nieuwe recepten, tips & tricks en tonnen inspiratie op onze blog.

Ontvang jouw Foodbag-receptenmap

 

Eindelijk zijn ze er opnieuw ... de handige Foodbag-verzamelmappen voor jouw favoriete recepten.

Ik wil zo'n map

Foodbag's gezonde chocoladetaart

Een chocoladetaart maar dan gezond. Wat moet een mens nog meer hebben?

Ontdek het hier

Alles over de pasta in jouw box

In deze blogpost doen we alles uit de doeken over onze pastaleverancier.

Tell me more!

De beste appelcrumble die je ooit gaat eten

Verwen jezelf met een overheerlijk potje appelcrumble!

Naar het recept!

Spice it up: drie ideeën om je

lunchbox te pimpen

Van roze eitjes tot bananen met een leuke boodschap. We vertellen je hoe je de lunchbox van de kids net iets specialer maakt voor de eerste schoolweek.

 

Benieuwd?

Maak kennis met Foodwheels: de koeriersdienst van Foodbag

In deze blogpost vertellen we hoe je Foodbag tot aan je voordeur geraakt.

Ik wil meer weten

3 salades met fruit uit onze fruitbox

Drie frisse fruitsalades die in een handomdraai op tafel staan.

Tell me more !

Zo maak jij de perfecte bloemkoolrijst

Van bloemkool tot rijst. Kom snel te weten hoe je deze lekkernij in een handomdraai op tafel tovert.

Lees het hier

Getest: zo bewaar jij je verse kruiden best

Met deze handige tips blijven je kruiden kraakvers.

Tell me more!

3 x vis op de barbecue

Hmm... wij zijn gek van een stukje vis op de barbecue. Lees snel wat onze favoriete receptjes zijn.

Tell me more!

Ode aan onze Belgische leveranciers

Een bedankje aan onze leveranciers ... Want dat verdienen ze!

Lees het hier

Zelf 'nicecream' maken 

Wij verklappen je hoe je zelf gezond ijs maakt ... zónder ijsmachine!

Bring it on

Oh my latte 

Zomers maar toch lekker warm.

Naar het recept

5 leuke weetjes over ananas

benieuwd?

Spaar deze zomer mee voor jouw Philips hakmolen

Ontvang deze zomer drie keer Foodbag en krijg een hakmolen van Philips.

Vertel me meer!

5 tips voor de ultieme pizza

Haal de Italiaan in jezelf naar boven.

Aan de slag!

In de koelkast of niet? 

Groenten en fruit gaan langer mee in de koelkast ... of niet? 

Benieuwd?

Een cocktail met bier? Ja, natuurlijk! 

Wij gingen aan de slag met Rodenbach FruitAge voor een fruitzonderlijk frisse cocktail die bovendien klaar is in 2 minuutjes.

Vertel me meer

Ooit al eens rabarber-flapjes gemaakt? 

Nog niet maar klinkt heerlijk!

Naar het recept

5 dingen die je nog niet wist over aubergines 

Nu helemaal in het seizoen!

Aha!

Maak kennis met Herbamare 

Zout met meer smaak, dat kan!

Lees het hier

Moederdagontbijt: gevulde pistolet, met ei, zalm of spek

 

Heerlijk, snel en makkelijk, zo hebben we onze ontbijtjes het liefst. Deze gevulde pistolets met ei en zalm of spek zijn zo eenvoudig, dat zelfs een kind ze kan maken.

Naar het recept!

Muziek in de keuken: 3 heerlijke Spotify-playlists

 

Koken wordt nog leuker met een streepje muziek op de achtergrond.

ontdek het hier!

3 x toppings: pimp je soep

Of jij nu wekelijks soep maakt met onze box of zelf aan de slag gaat, deze toppings smaken altijd!

Lees het hier

Dit wist je nog niet over Wim Ballieu

 

Maak kennis met de man achter Balls & Glory!

Lees het hier

Paaseitjes deluxe

 

Een chocolade paasei gevuld met cheesecake is toch het ultieme paasdessert?

Maak ze zelf

Zero waste chips

 

Chips eten én terwijl recycleren? Daar doen wij graag aan mee!

Geef me het recept

Dit zijn dé basics in de Sanakeuken

 

Zorg dat je deze ingrediënten in huis hebt en kook als een echte Sanista!

Vertel me meer

Ken jij Cornet al?

Maak kennis met dit fantastisch Belgisch bier!

Vertel me meer

10 dingen die je nog niet wist over zout

 

Het zoutste water ter wereld? Wij verklappen het hier!

Vertel me meer

Dit wist jij nog niet over spinazie

 

Word je nu echt sterk van spinazie? Wij verklappen het hier!

Vertel me meer

Bye bye voedselverspilling: onze tips tegen foodwaste

 

Een handig dossier vol recepten, tips & tricks.

Aan de slag!

Koekjes maken doe je zo

 

En dat zonder chemische kleurstoffen!

Maak ze zelf

3 x stoemp: de beste combo's

 

Ontdek onze favorieten

Maak komaf met Blue Monday. Foodbag weet raad!

 

Ontdek het recept

Tip: houd je goede voornemens vol

En je maakt ook nog eens kans op een kookboekenpakket.

Vertel meer!

Recept: driekoningentaart van Foodbag

Wie vindt de boon?

Naar het recept!

Feesthapje: pakketjes van rode biet en blauwe kaas

Scoren bij je gasten zal je doen!

Naar het recept!

Alcoholvrije feesten? Probeer deze virgin pisco sour!

Zo tchingt iedereen in je gezelschap mee op het nieuwe jaar!

Naar het recept!

Feesttip: taart decoreren, zo eenvoudig is het

Met amper twee stukken bestek maak jij een prachtige feesttaart!

Ontdek het hier

Win een bezoek aan brouwerij De Koninck of een cadeaubon t.w.v. 50 euro

Bestel een feestmenu en win!

Steun een goed doel met de saffraan uit ons feestmenu

(H)eerlijke saffraan

Het verschil tussen een mandarijn en clementine? Foodbag weet raad!

 

Eindelijk een antwoord!

Geef schwung aan je gerecht: kook eens met bier

Wij leren je de kneepjes van het vak

Mmm ja!

Een lekker alternatief voor koffie: de beetroot latte

Een zachtroze herfstdrankje

Mmm ja!

Halloween: 11 originele griezelsnacks

Griezelen wordt gezellig

Geef me inspiratie!

Halloween: hol eens een sinaasappel uit dit jaar

Vergeet die pompoen ...

Ik doe mee!

Wanneer gebruik je welke olie?

Zo loopt het gesmeerd!

Gedaan met keuzestress

Recept: pompoenbrood met sesamzaad en sinaasappelzeste

Een voedzaam tussendoortje

Ontdek het recept!

Heerlijk herfstontbijt: apple pie porridge

Om je te wapenen tegen het herfstweer

Ontdek het recept!

Handig, dit maak je met dat restje pickles

Grote schoonmaak in de koelkast!

Ontdek het recept!

Recept: zelfgemaakte hondenkoekjes

Verwen je viervoeter

Ontdek het recept!

Aha, dit maak je met restjes kool

Soep, maar ook 5 andere heerlijke tips

Kool is cool!

5 tips voor de perfecte lunch

Ook genoeg van dat smoske kaas?

je collega's jaloers maken?

Die doe je met die restjes yoghurt

nooit meer halfvolle potjes in de koelkast

handig!

3x gezonde tussendoortjes

voor op school of op het werk

hongertje?

Zo zet je thuis het beste kopje koffie

met tips van professionele koffiebranders

Net als een échte barista

3 x maïs voor bij de bbq

Maïs altijd hetzelfde? Niet met onze recepten!

Ontdek ze allemaal

Snel en efficiënt scampi's pellen

Zo doe je dat!

Ook zo benieuwd?

Geef je bessen instant punch

Deze twee geheime ingrediënten geven je aardbeien net dat tikje extra!

Vertel me meer!

Jouw Foodbag bewaren

Zo ga je aan de slag!

Ik ben benieuwd

Zo weet je dat het rijp is

Bye bye bruine avocado's!

Ik wil meer weten

Dé redding op hete dagen: gazpacho

Laat je verleiden door deze zomerklassieker! 

Eens proberen!

Ons ultiem hittegolf-bestendig middagmaal

Geen zin in zwetende kaas of verlepte sla?

Laat maar komen!

Zelf kruidenboter maken

Maak kennis met onze 4 verrassende combinaties!

Ik ben benieuwd!

Op en top Belgische 
waterijsjes

En ze zijn nog eens gezond ook!

Ontdek ons verfrissende recept

Juli en augustus: deze groenten en fruit zijn op hun best

Hoog tijd voor een overzicht van de lekkerste seizoensgroenten en -fruit!

Wat is jouw favoriet?

Dit doe je nog met de laatste restjes rabarber

Wij creëerden twee toppers met deze roze delicatesse.

Ontdek de recepten

10 dingen die je nog niet wist over tomaten

Tomaten, een culinaire evidentie, terwijl ze eigenlijk pas rond 1800 in Europa terechtkwamen.

 

ik wil meer weten!

Zo grill jij je nectarines perfect

Wij verklappen je onze trucjes voor de perfecte grill-lijnen.

Ontdek onze tips

De beste Sana-tips om een BBQ te overleven

Met de tips van Sandra Bekkari houd je de volgende barbecue lekker, licht en Sana-proof.

Laat maar komen die tips

Brainfood tijdens de examenperiode

Drie van onze favoriete recepten om de blok door te komen!

Ontdek het recept

Dit is de beste citroen-meringuetaart ooit

Dit geheim recept geven we graag prijs want lekkere desserts zijn gemaakt om te delen, toch?

Ontdek het recept

3 x aardappelsalade

Wij selecteerden met veel plezier enkele recepten die jouw barbecue naar een hoger niveau tillen

Ik ben benieuwd

Zelf ice tea maken

Hemels lekker, vreselijk gemakkelijk en je kiest zelf hoeveel suiker je toevoegt!

Ontdek het recept

3 x asperges

Asperges op Vlaamse wijze blijft een topgerecht maar wij bewijzen met deze drie recepten dat het ook net iets anders kan.

Laat maar komen!