Volg deze 4 basisregels om lekkere krokante ovenfrietjes te maken:
Verwarm je oven voor op 200°C
Bedek je bakplaat met bakpapier. Indien mogelijk, gebruik een bakplaat met gaatjes, voor een optimale luchtcirculatie.
Snij je zoete aardappel in dunne staafjes van 1 cm, iets smaller dan je bij gewone frietjes zou doen. Schillen mag, maar hoeft niet. Lees alles over onze snijtechnieken.
Spoel je gesneden frietjes schoon en dep ze helemaal droog.
Zo maak je ze extra krokant
Volg deze extra tips om de ovenfrietjes nog krokanter te maken:
Kies voor plantaardigeolie en zorg ervoor dat elke zoete aardappelfriet een dun laagje van de vetstof krijgt. Overdrijf niet!
Laat de zoete goed krokant en bruin worden zonder ze te verbranden.
Voeg een laagje maïzena toe: 1 el voor zoete aardappelfrietjes voor 2 personen volstaat. Het maiszetmeel neemt het vocht uit de frietjes op en laat ze beter bakken.
Gebruik een aparte schaal om alles mooi en gelijkmatig door elkaar te husselen. Experimenteren met extra kruiden zoals look, chilipoeder, paprikapoeder, rozemarijn of tijm is toegestaan: laat je gaan!
Spreid de frietjes over de hele bakplaat. De frietjes mogen elkaar niet raken.
Schuif de bakplaat in de oven en bak de frietjes ongeveer 20-25 minuten. Zet nadien je oven uit en laat de frietjes er nog 10 min. instaan.
Chef Isa
Foodbag Chef
Je kroost is je meest kritische publiek! Voor kindvriendelijke tips en makkelijke, snelle recepten ben je bij mij aan het juiste adres.