Foodbag Logo

Met deze snijtechnieken geraak je overal

Wil je uitpakken met je keukenkennis? Hieronder vind je de meest voorkomende termen in onze recepten.


Deborah

Deborah

Foodbag Chef

Gepubliceerd op 03/05/2024

Paysanne

Paysanne is elegant Frans voor 'in ruitjes'. Het is een handige snijtechniek voor harde groenten zoals wortelen of knolselder.

  • Verdeel je groente in twee gelijke stukken.
  • Snij elk deel overlangs in twee.
  • Snij vervolgens elk stuk nog eens overlangs in gelijke dunne plakjes.
  • Leg de plakjes op elkaar en hak ze schuin in kleine stukjes

Julienne

Julienne is misschien wel de meest gekende snijtechniek en wil zeggen 'in dunne reepjes'. Je kan hem op vele groenten toepassen.

  • Verdeel je groente in grove stukken van zo'n 5 cm.
  • Heb je een dikke groente? Snij elk stuk dan eerst in plakjes.
  • Vervolgens kan je de plakjes op elkaar leggen en in dunne reepjes snijden.
Snijtechnieken

Emincé

Deze snijtechniek is zonder twijfel de eenvoudigste van allemaal! Emincé staat voor het snijden in dunne schijven of plakjes.

Toch een kleine tip voor je er als een sneltrein aan begint: zorg er altijd voor dat je mes degelijk en scherp is. Zo gaat het vlot vooruit en vermijd je het gevaar van botte messen waarop je te hard moet duwen en mee kan uitschuiven.


Brunoise

Als je in onze recepten 'snij in dobbelstenen, blokjes of kubusjes van 1 cm', dan hebben we het eigenlijk over Brunoise. Het is ongetwijfeld onze favoriet! En zo pas je hem eenvoudig toe:

  • Snij je groente in grove stukken van 5 cm.
  • Snij elk stuk in dunne plakjes en hou de plakjes bij elkaar, op een stapel
  • Snij de stapel eerst in dunne reepjes van 0,5 cm, draai een kwartslag en snij vervolgens in blokjes van 0,5 cm.
Snijtechnieken

Zelf deze snijtechnieken uitproberen?

Dankzij Foodbag kan je binnenkort zelf je snijkunsten oefenen. Want ... er ligt een snijplank en messenset als zomers geschenk voor je klaar! Ontvang tussen 1 juli en 31 augustus drie keer Foodbag en krijg een snijplank en messenset 'Leo' van BergHOFF cadeau.

Meer info

Watermeloen snijden

Over de auteur

Deborah

Deborah

Foodbag Chef

Klassiekers zijn onmisbaar in onze keuken. Volg mijn tips om ze een verrassende en onvergetelijke twist te geven.

Lees nog meer tips en weetjes

Aan het laden...

Deze week op het menu

Complete your box with delicious local desserts, breakfast, lunch or snacks.

Aan het laden...

Naar ons menu
Veilig online betalen
payment-0payment-1payment-2payment-3payment-4payment-5payment-6