Kruidenboter: onze favoriete combinaties
Citroen-tuinkruidenboter
- 200 g boter
- 2 kl citroentijm
- 2 kl verse bieslook, fijngehakt
- 2 kl verse basilicum, fijngehakt
- 2 kl verse platte peterselie, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, geperst
- zeste van 1 citroen
- zout en zwarte peper
Limoen-chiliboter
- 200 g boter
- zeste van 1 limoen
- 2 el verse koriander, fijngehakt
- ½ kl chilipoeder
- ½ kl zout (tenzij je met gezouten boter start)
Puttanesca-kruidenboter
- 200 g boter
- 1 el kappertjes
- 12 olijven, fijngehakt
- 3 zongedroogde tomaten, fijngehakt
- 2 kl verse platte peterselie, fijngehakt
- 3 stuks ansjovis, fijngehakt
Tip voor een kruidenboter met krachtige smaken. Proef tijdens het mengen van de boter met een stukje brood erbij en voeg naar wens meer of minder van de smaakmakers toe.
Parmezaan-basilicumkruidenboter
- 200 g boter
- 20 g pijnboompitten
- 25 g parmezaanse kaas
- handvol verse basilicum, fijngehakt
En waar is de BBQ dan?
Nodig fijn gezelschap uit en bestel de hele lente en zomer lang één van onze BBQ-boxen bij de extra's. A la Amadeus, op z'n Grieks of alles op een stokje: telkens met lekkere groenten, vleesjes én een vegetarisch alternatief.