Met de juiste keukenhulp en een basiskennis snijtechnieken kom je al een heel eind in de keuken. Met deze trucjes om paprika, ajuin en ijsbergsla te snijden, zet je jouw maaltijd of salade nóg sneller op tafel.
Paprika in reepjes snijden
Gepruts met de zaadlijst van je paprika, daar doen we niet aan mee. Op deze manier haal je de zaadlijst van je paprika er in één keer uit en snijd je 'm vlot in reepjes.
- Plaats de paprika met de steel naar boven op je snijplank en houd de hele tijd vast.
- Plaats je mes net naast de rand van het steeloppervlak en snijd - in een lichte boog - van boven naar onder, tot het midden van de onderkant.
- Draai de paprika naar rechts en herhaal zo tot je volledig rond bent.
- Leg de steel met zaadlijst van de paprika aan de kant.
- Plaats de stukken paprika met de schil naar beneden naast elkaar op je snijplank en snijd vervolgens in reepjes.
Geen zorgen: de witte randjes die eventueel nog aan je paprika hangen, mag je opeten.