
Isa
Foodbag Chef
Gepubliceerd op 18/02/2025
Hoe maak je nu de allerlekkerste pannenkoeken? Het lijkt zo simpel, maar je pannenkoeken kunnen vaak mislukken, smaken slap of er duiken vervelende klonters op in het beslag. Geen zorgen, we hebben 5 tips om klonters te vermijden en je pannenkoeken nog lekkerder te maken!
De beste verhouding voor je pannenkoekenbeslag is 2 delen melk, 1 deel bloem en 0,5 deel eieren plus een beetje zout. Voor 4 personen komt dit neer op:
Gouden tip: Heb je geen vanille? Voeg een snuifje kaneel toe voor extra smaak en een goudgele kleur.

Pannenkoekenpannen zijn speciaal ontworpen voor het maken van de perfecte pannenkoek! Geen paniek als je zo'n speciale pannenkoekenpan niet in huis hebt. Het belangrijkste is dat je kiest voor een pan met een goede anti-aanbaklaag. Dit zorgt ervoor dat je pannenkoeken moeiteloos glijden en je geen gedoe hebt met aanbakken.
Ze zeggen altijd dat de eerste pannenkoek mislukt, maar dat is verleden tijd! Het geheime ingrediënt? Geduld! Laat je pan eerst goed heet worden voor je vetstof toevoegt en verlaag je vuur een beetje net voordat je je eerste pannenkoek wilt bakken. Als je pannenkoek al aanbrandt voordat hij helemaal is uitgebakken, staat je vuur te hoog.

Wil je echt jouw pannenkoeken naar een hoger niveau tillen? Laat je beslag minstens een uur in de koelkast te rusten voor je begint te bakken. Heb je wat meer tijd? Perfect! Laat het beslag dan ongeveer 2 uur rusten voor het allerbeste resultaat.
Met een pannenkoekenpan heb je eigenlijk geen extra vetstof nodig, maar wil je dat je pannenkoek er echt goed uitziet én de smaak net dat beetje extra krijgt? Dan is een beetje boter je geheime wapen! Vet je pan in met een klontje boter en je pannenkoek krijgt die gouden kleur en de perfecte smaak.

Het lijkt zo simpel, maar af en toe duiken vervelende klonters op in het beslag. De makkelijkste manier om klonters te vermijden is de bloem door een zeef halen. Wanneer droge ingrediënten in contact komen met vloeistoffen, kunnen er snel klonters ontstaan. Bloem is vaak de boosdoener. Door de bloem te zeven heb je minder kans op klonters in het beslag.
Geen paniek, er zijn gelukkig makkelijke oplossingen voor.

Er zijn heel wat manieren om pannenkoeken te maken! Natuurlijk kun je de klassiekers met bloem, eieren, melk (en suiker) niet missen, maar waarom niet eens iets anders proberen? Zeg vaarwel tegen de saaie boterhammen met choco en ontdek de bananenpannenkoeken van Chef Isa gemaakt van overnight oats. De ideale manier om je dag te starten!
Geen zin om zelf je pannenkoeken te maken? Bestel de heerlijke pannenkoeken van Charles Dossche als extra in je Foodbag.

Isa
Foodbag Chef
Je kroost is je meest kritische publiek! Voor kindvriendelijke tips en makkelijke, snelle recepten ben je bij mij aan het juiste adres.
09 298 05 10
Deel jouw gerechten op
Complete your box with delicious local desserts, breakfast, lunch or snacks.