Chef Isa
Foodbag Chef
Gepubliceerd op 03/05/2024
Dat is havermout die je een nacht laat weken in (amandel)melk. Maar je kan heel wat meer met overnight oats. Bakken, bijvoorbeeld. Het is ook de ideale basis voor pannenkoeken en koekjes. Chef Eva ontwikkelde voor jou vier snelle recepten op basis van havermout waarmee jij op drukke dagen meteen uit de startblokken vliegt!
Het beste? Je hebt slechts vier ingrediënten nodig. Het allerbeste? Je kan het basisrecept op voorhand klaarmaken. Voor een lekkere bite voegen we rozijnen toe. Om het geheel nog wat zoeter te maken, mengen we er ook banaan onder. Foodbag-tip: extra lekker met pindakaas! Alles even roeren, een nachtje in de koelkast, en ‘s ochtends … nog een final touch en volop genieten!
Wat heb je nodig:
De avond voordien:
‘s Ochtends:
Heb je liever een warm ontbijt? Bak je havermout dan! Maak de overnight oats de avond voordien (zoals hierboven beschreven), zodat je er ‘s ochtends mee aan de slag kan.
Maak van het ontbijt een echt feest en start met pannenkoeken! Wij maken ze op basis van overnight oats: da’s gezond, vullend en vooral heel lekker. Maak de oats de avond voordien, zodat je er ‘s ochtends het pannenkoekenbeslag mee kan maken.
Moet het wat sneller gaan ‘s ochtends, of ben je op zoek naar een ontbijt on the go? Ga dan voor havermout-banaan-koekjes. Ook ideaal om een energiedipje tegen te gaan. Let op: hier wijzigen de verhoudingen wel.
Wat heb je nodig:
Zo bereid je ze:
Tip: lekker met een glas (amandel)melk.
Smakelijk!
Chef Isa
Foodbag Chef
Je kroost is je meest kritische publiek! Voor kindvriendelijke tips en makkelijke, snelle recepten ben je bij mij aan het juiste adres.
Krijg als eerste de laatste promo’s
Unieke keukentips & tricks
Elke week in je mailbox
09 298 05 10
Deel jouw gerechten op