Maak eerst het beslag voor je hartige wafel
Dit is een basisrecept waar je eindeloos op kan variëren door er geraspte kaas en kruiden aan toe te voegen in functie van de topping die je wil gebruiken.
Ingrediënten
- 200 g bloem
- 1,5 tl bakpoeder
- 3 eieren
- 200 ml melk
- 3 el olie of 40 g gesmolten boter
- 1 tl zout
- Wat zwarte peper
Bereiding
- Mix in een ruime mengkom de droge ingrediënten (bloem, bakpoeder, eventueel wat kruiden, zout, wat zwarte peper) onder elkaar.
- Mix de natte ingrediënten (melk, eieren, olie of boter, eventueel wat kaas) ook onder elkaar en voeg vervolgens al roerend toe aan de droge ingrediënten.
- Roer alles goed door tot een glad beslag en stop dan met roeren. Voeg eventueel wat bruiswater toe voor echte luchtigheid. Laat even rusten voor een krokanter resultaat.
- Bak het beslag tot wafels in je wafelijzer. Vet je wafelijzer goed in. Zelfs als je een anti-aanbaklaag hebt, is een dun laagje welkom.