Chef Celine
Foodbag Chef
Gepubliceerd op 30/04/2024
Tofu heeft op zich een neutrale smaak, maar neemt wél heel gemakkelijk smaak op. Dat maakt het een bijzonder veelzijdig product om mee te koken. Het eiwitrijke sojaproduct is ideaal als vleesvervanger en daarom ook een favoriet onder vegetariërs en vegans.
...is (al méér dan) het halve werk! Allereerst moet je zoveel mogelijk vocht uit de tofu halen. Hoe meer vocht er uit de tofu is geperst, hoe beter de marinade wordt opgenomen. Dat doe je zo:
Vlees, vis en gevogelte marineer je vóór je die grilt of bakt, bij tofu is dat andersom. Je gaat de tofu éérst klaarmaken, en nadien pas marineren.
Tip: Voor voldoende smaak kan de marinade best 30 minuten intrekken. Opgelet! De tijdsduur gaat níet op voor krokante tofu. Die wordt minder crispy naar mate je die langer marineert.
Ingrediënten:
Mag het wat zoeter of zouter? Speel met de hoeveelheden totdat de smaak naar jóuw wens is.
Wist je dat...?
Vijfkruidenpoeder bevat vijf smaakgroepen: zoet, zout, bitter, zuur en umami. Zelf maken? Meng een gelijke hoeveelheid kaneel, steranijs, szechuanpeper, venkel en kruidnagel.
Ingrediënten:
Optioneel: halve koffielepel paprika- of currypoeder
Ingrediënten:
Chef Celine
Foodbag Chef
Je bent wat je eet, toch? Daarom sta ik graag stil bij welke ingrediënten ik gebruik in recepten. Voor gezonde en vegetarische tips ben je bij mij altijd welkom.
Krijg als eerste de laatste promo’s
Unieke keukentips & tricks
Elke week in je mailbox
09 298 05 10
Deel jouw gerechten op