- Kruidenboter maak je met echte boter, geen margarine. Ga voor kwaliteit. Ja, voor één keer kan je die fancy pakjes boter kiezen. Wij zijn dol op lekkere, lokale hoeveboters.
- Laat de boter eerst op kamertemperatuur komen. Een harde klomp boter mengen, is echt een aanslag op je biceps. Als ze boterzacht is (heb je 'm?), gaat het veel sneller.
- Gebruik je gezouten boter? Let dan zeker op met extra zout.
- Als alles goed gemengd is, schep je de boter op een vel vershoudfolie. Rol strak op tot een ‘worst’, draai de zijkanten goed op, en laat minimum 30 min. opstijven in de koelkast. Eens de barbecue start, haal je de boter uit de folie en snijd je het rolletje in mooie plakjes.
- Heb je kruidenboter over? Rol die dan opnieuw in folie en bewaar in de diepvriies voor een volgend etentje.
Kruidenboter: onze favoriete combinaties
Citroen-tuinkruidenboter
- 200 g boter
- 2 kl citroentijm
- 2 kl verse bieslook, fijngehakt
- 2 kl verse basilicum, fijngehakt
- 2 kl verse platte peterselie, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, geperst
- zeste van 1 citroen
- zout en zwarte peper
Limoen-chiliboter
- 200 g boter
- zeste van 1 limoen
- 2 el verse koriander, fijngehakt
- ½ kl chilipoeder
- ½ kl zout (tenzij je met gezouten boter start)
Puttanesca-kruidenboter
- 200 g boter
- 1 el kappertjes
- 12 olijven, fijngehakt
- 3 zongedroogde tomaten, fijngehakt
- 2 kl verse platte peterselie, fijngehakt
- 3 stuks ansjovis, fijngehakt
Tip voor een kruidenboter met krachtige smaken. Proef tijdens het mengen van de boter met een stukje brood erbij en voeg naar wens meer of minder van de smaakmakers toe.
Parmezaan-basilicumkruidenboter
- 200 g boter
- 20 g pijnboompitten
- 25 g parmezaanse kaas
- handvol verse basilicum, fijngehakt
En waar is de BBQ dan?
Nodig fijn gezelschap uit en bestel de hele lente en zomer lang één van onze BBQ-boxen bij de extra's. A la Amadeus, op z'n Grieks of alles op een stokje: telkens met lekkere groenten, vleesjes én een vegetarisch alternatief.
Stel je eigen menu samen
Quick&Easy
Tweekazenrisotto met mosterdspek
champignons en wortel
Quick&Easy
Kindvriendelijk
Kip curry met rijst
ananas en wokgroenten
Quick&Easy
Quiche met witte vis
pompoen en prei
Quick&Easy
Kindvriendelijk
Zalmburger met broccolipuree
en tartaarsaus
Quick&Easy
Kindvriendelijk
Kippenbil met appelmoes, frietjes
en salade
Quick&Easy
Kindvriendelijk
Valentijnsburger
met macaroni in tomatensaus
Quick&Easy
Wok met varkensreepjes en pindasaus
met noedels, paksoi en paprika
Original
Fishsticks met zoete-aardappelpuree
en paksoi
Original
Pittige penne met chorizo
spinazie en prei
Original
Crispy kipburger met groentefrietjes
met honing-mosterdsausje en salade
Original
Rosbief met savooi-champignonrisotto
met savooikoolchips en truffelolie
Original
Ravioloni met kreeft in preisaus
met grijze garnalen en shiso-olie
Original
Pancetta-witloofrolletjes
in kaaussaus, met landkerspuree
Original
Noedels met gehakt en Chinese kool
in Aziatische bouillon
Original
Tajine met kip en olijven
citroen en couscous
Veggie
Vegan
Empanadas met champignons en bonen
met pompoensalade en veenbessenkonfijt
Veggie
Vegan
Vegan cordon bleu met pastinaakpuree
en gebakken witloof
Veggie
Vegan
Lasagne met linzen en spitskool
zongedroogde tomaten en kruidige korst
Veggie
Curry masala met aji-verdesaus
wortel, spruitjes en volkoren rijst
Veggie
Ravioloni met scamorza en radicchio
met champignons en witte wijnsaus
Veggie
Pita met homemade rodebiet-falafel
koolsla en looksaus
Veggie
Pasta 'carbonara' met portobello
en spinazie
Sana
Makreel met spruitjes en rode biet
gember-sinaasdressing en andijviesalade
Sana
Nasi goreng met kip
met volkoren rijst
Sana
Veggie
Knolseldersteak met linzen en prei
met kappertjes-mosterdsaus
Sana
Stroganoff met varkensmignonette
met papika en bloemkoolrijst
Sana
Veggie
Zoete aardappel met portobello
avocado en tomatensalsa
Heat&Eat
Veggie
Kindvriendelijk
Kant-en-klare vegetarische lasagne
met seizoensgroenten
Heat&Eat
Kant-en-klare macaroni met ham en kaas
en een kaaskorstje
Heat&Eat
Veggie
Kant-en-klare chili sin carne
met rijst, zure room en koriander
Heat&Eat
Kant-en-klare kip met champignonsaus
met gevulde tomaat, boontjes en puree
Heat&Eat
Kant-en-klare penne met spek
met boschampignons, erwtjes en kaassaus
Heat&Eat
Sana
Kant-en-klare kip in kokos-pindasaus
met spinazie, paprika en pindanoten (Sana)