4. Hoe zorg ik ervoor dat mijn vlees niet blijft plakken aan het rooster?
Laat je vlees niet langer plakken aan je rooster en creëer een natuurlijke anti-aanbaklaag met een aardappel! Halveer een rauwe aardappel en prik een van de helften op een vork. Als de BBQ en het rooster goed heet zijn, wrijf je met de platte kant van de aardappel over het rooster. Het zetmeel dat vrijkomt, zorgt voor een anti-aanbaklaag. Na het barbecueën, kun je de bakresten gemakkelijk verwijderen.
5. Hoe maak ik mijn rooster makkelijk schoon?
Aan het einde van een gezellige BBQ is er nog één taak die de BBQ-master rest: het schoonmaken van het rooster. Dankzij onze tip gaat dit heel makkelijk. Nadat je de aardappeltip hebt toegepast, valt de schade goed mee. Werk de laatste restjes weg met een halve citroen. Wrijf ermee over het warme rooster en het vuil zal gemakkelijk loskomen. Was het rooster daarna nog even af met water en afwasmiddel en hij is weer klaar voor de volgende BBQ.