Onze tips voor een perfect gebakken visje

Je kent ze wel, de typische struikelblokken bij het bakken van een lekker visje: het valt uit elkaar, wordt taai, wil niet bruinen … Wij klopten aan bij chef Claire en kregen enkele exclusieve tips om van jouw visgerecht een echte winner te maken!

Vis in de pan

Vis bakken in de pan lijkt heel vanzelfsprekend, maar met onderstaande tips wordt je visgerecht gegarandeerd een succes:


  • Eerst en vooral: met welke vetstof bak je de vis? Verhit eens wat boter samen met een neutrale olie, zoals arachide- of zonnebloemolie. De boter zorgt voor de goede smaak, terwijl de olie bestand is tegen een hoge temperatuur. Hierdoor zal de boter niet verbranden. Met andere woorden: de fundamenten voor een perfect gebakken visje zijn gelegd! 
  • Na het verwarmen van de vetstof is het tijd om de vis te bakken. Zoals we allemaal ongetwijfeld al hebben ervaren, kan de vis al snel uiteen vallen. Zorg er daarom voor dat je de vis niet onnodig vaak omdraait. Eén keer langs beide kanten bakken, is voldoende en voorkomt dit probleem! 
  • Witte vis met een krokant korstje, heerlijk toch! Maar hoe krijg je dit voor elkaar? Neem een diep bord met wat bloem. Haal je vis even door de bloem, wat afkloppen en bak daarna in de pan. Naast het lekkere korstje, zorgt de bloem er bovendien ook nog eens voor dat de vis niet uiteen valt. Win-win!

 

Vis in de oven 

Het is heel simpel en terwijl de vis bakt, kan je ondertussen wat andere zaken - zoals de afwas - gedaan krijgen. Bovendien bak je zo ook meerdere stukjes in één keer. Van efficiëntie gesproken! 

Hoe ga je te werk? Neem een visje naar keuze, besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Schuif daarna de vis in een voorverwarmde oven, op 180°C. Ping! Na 10 à 12 minuutjes is de vis al klaar. Controleer of de vis gaar is: als hij nog een beetje glazig is en je ‘m vlot uit elkaar kan trekken met een vork, is hij perfect.

Vis op de barbecue

 

 

Want wie verlangt er nu niet naar warme zomeravonden met een gezellige barbecue? Bekoor je gasten met een lekker stukje vis! Chef Claire verklapte ons haar ultieme barbecue-tip: snijd enkele plakjes van een citroen en leg deze op de rooster. Leg hier vervolgens je stukje vis op en kruid met peper en zout. De citroen geeft de vis een lekkere, frisse smaak en zorgt ervoor dat die niet aanbrandt. 

 

 

 

Ziezo, vanaf nu bak je die vis lekkerder dan ooit tevoren! Spotte jij al de heerlijke visgerechten van Foodbag? Neem snel een kijkje op ons menu en ga meteen aan de slag met je nieuwe tips.