1. Zo bewaar je droge kruiden het langst
Een kruidenrekje of -kastje boven je kookvuur is handig om snel je kruid bij de hand te hebben, maar wist je dat je kruiden sneller hun smaak verliezen bij hitte?
Je bewaart ze het best in een kast of lade waar de temperatuur 20 graden is en waar geen zonlicht aan kan. Zo kan je ze tot wel 3 jaar bewaren, maar let op: de meeste kruiden verliezen een deel van hun smaak en geur al na één jaar.
2. Verse kruiden drogen
Drogen is, samen met invriezen, de beste manier om je kruiden zo lang mogelijk te bewaren. Leg je kruiden op een ovenrek bekleed met bakpapier en laat ze 1 à 2 uur drogen in een oven op 50 °C. Tijm, laurier, rozemarijn, oregano en basilicum zijn hier bijvoorbeeld perfect voor.
Geen zin om de oven te gebruiken? Dan kan je je kruiden ook perfect luchtdrogen. Maak een kruidentuiltje door bijvoorbeeld tijm en laurier vast te binden en op te hangen in je keuken. Je kan je kruiden na het drogen best in een afgesloten potje of droog doekje bewaren zo blijven de aroma’s het best behouden.