Gekookt
Spinazie is ook heerlijk in puree, een quiche, curry of gewoon in z'n puurste vorm. Hoe maak je spinazie dan het best klaar?
- Neem een ruime pan en laat er een klontje boter in smelten
- Voeg je spinazie toe en eventueel ook een beetje water.
- Giet af, kruid met zout en zwarte peper en smullen maar!
Tip: het is beter om je spinazie niet te snijden en gewoon in zijn geheel in de pan te doen. Zo blijven alle voedingstoffen behouden en blijft je groente ook het langste goed.
4. Nagenieten: spinazie mag je opnieuw opwarmen
Spinazie, en vele andere bladgroenten, bevatten de stof nitraat. Als je dat opwarmt, kan er door een reactie op warmte een nieuwe stof ontstaan. Deze stof noemen we nitriet. Die vormt voor ons, volwassenen, geen probleem. Enkel baby’s met maagproblemen kunnen er wat last van ondervinden.5. Spinazie kan je zomer en winter telen
Je kan het hele jaar door genieten van spinazie. Je hebt de vroege teelt, van januari tot midden april. De zomerteelt loopt van april tot eind juni en de late teelt start in augustus.
Zelf spinazie telen doe je best in de minder warme maanden. Dat gaat het makkelijkst en je blaadjes zullen er minder snel verlept uitzien.
6. Spinazie geeft extra kleur aan je verse pasta en soep
Niets leuker dan een kleurtje toevoegen aan iets wat anders maar een saaie witte pasta zou zijn. Maak jij je pasta vers? Mix een beetje spinazie fijn en meng het door je deeg. Je kan er trouwens ook je soep een mooie groen kleurtje mee geven.