
Deborah
Foodbag Chef
Gepubliceerd op 11/12/2025
De feestdagen, da's gezellig samen zijn, lachen, lekker eten en... hopen dat alles mooi op tijd op tafel staat. Ja, zelfs de beste chefs maken het mee!
Daarom bundelen onze chefs in deze blog hun beste tips om jou zo goed mogelijk voor te bereiden wanneer je begint aan je feestmenu. Je komt exact te weten wat je al op voorhand kan voorbereiden, welk materiaal je misschien nodig hebt en waar je beter nog even mee wacht.
Onze chefs geven per gerecht duidelijke tips over wat je op voorhand best klaarzet, welke stappen je nog mag uitstellen, welk keukenmateriaal je nodig hebt en welke kleine keukentrucjes het verschil kunnen maken. Zo behoud je het overzicht, ben je meer op je gemak en kan je met plezier beginnen met koken.

Quick&Easy menu
met truffelmayo en knapperig brood
Voorbereiding:
Benodigdheden: Een serveerring. Kan je ook zelf maken met aluminiumfolie.
met kroketten, appeltje met airelles, gestoofd witloof en champignonsaus
Voorbereiding:
Benodigdheden: Gebruik een friteuse voor de kroketjes en een steelpan voor de saus.
met rood fruit, coulis en opgeklopte room
Voorbereiding:
Benodigdheden: Gebruik een handmixer of een garde om de room op te kloppen.

Original menu
met gerookte forel, dille-olie en crunchy chorizo
Voorbereiding:
Benodigdheden: gebruik een staafmixer of blender voor de soep.
met rodewijn-veenbessensaus, gekleurde wortel, pastinaak en dragonpuree
Voorbereiding:
Benodigdheden: Gebruik een grote vleesschaal is leuk om de rosbief te dresseren.
met sinaasappel, steranijs
Voorbereiding:
Benodigdheden: Gebruik een ovenvaste vormpjes + Een handmixer is handig voor het eiwit, maar een garde werkt ook.

Veggie menu
met boschampignons, cacio e pepe en salie
Voorbereiding:
met mosterdsaus, geroosterde pastinaak en spruitjes
Voorbereiding:
Extra tips:
Benodigdheden: Gebruik een grote platte schaal of plank om te serveren.
met een vleugje koffie
Voorbereiding:
Benodigdheden: Gebruik een ovenvaste schaaltjes + Een handmixer is handig voor het eigeel, maar met een garde werkt ook.
Ontdek het menu van volgende week

Deborah
Foodbag Chef
Klassiekers zijn onmisbaar in onze keuken. Volg mijn tips om ze een verrassende en onvergetelijke twist te geven.
Complete your box with delicious local desserts, breakfast, lunch or snacks.
09 298 05 10
Deel jouw gerechten op