3. Maak je pompoen zacht en soepel
Een verse pompoen heeft vaak een taaie huid en hard vruchtvlees. Maak het jezelf gemakkelijker door je pompoen ongeveer 1 minuut in de microgolfoven op te warmen.
Controleer na 30 seconden of hij zacht genoeg is door er met een mes in te prikken. Is hij nog steeds hard, laat het nog 30 seconden opwarmen.
4. Snijd de bovenkant van de pompoen eruit
Met een lang scherp mes snijd je het hoedje van de pompoen eraf. Hou je mes schuin en prik met je mes in de richting van de steel. Snijd rondom de steel. Zorg dat het gat groot genoeg is, zodat je er gemakkelijk met één hand door kan. Trek aan de steel tot de bovenkant loskomt.
5. De pompoen uithollen
Neem een grote, stevige lepel en schep zoveel mogelijk draden en vruchtvlees uit de pompoen. Doe dit tot je ongeveer een centimeter van de buitenste schil zit. Hou het vruchtvlees en de pompoenpitten nog even apart.
Gooi niets weg! Je kan het vruchtvlees nog gebruiken voor een heerlijke soep (zie stap 8). De pitten kan je roosteren en gebruiken als garnituur.