Chef Eva
Foodbag Chef
Gepubliceerd op 30/04/2024
Pijnboompitten zijn redelijk duur omwille van het tijdrovende proces. Wist je dat het 20-25 jaar duurt vooraleer de pijnboom dennenappels met zaden aflevert? Daarnaast duurt het rijpingsproces van een dennenappel ook nog eens 18 maanden. Dan pas kunnen de pijnboompitten uit de dennenappels worden gehaald. Dit is een moeilijk werk dat met de hand en soms met behulp van machines wordt gedaan.
Er zijn veel goedkopere alternatieven voor pijnboompitten. Zo kan je met cashewnoten, zonnebloempitten, pompoenpitten, amandelen, pistachenoten en walnoten ook heerlijke smeuïge pesto maken. Die laatste wordt bovendien meestal in België gekweekt en is daarom de meest duurzame optie. Natuurlijk hebben de verschillende noten en zaden ook een andere smaak en textuur. Lees hieronder welke invloed deze alternatieven hebben op je zelfgemaakte pesto.
De ingrediënten voor een pesto met alternatieven blijven hetzelfde als voor een klassieke pesto. Switch gewoon de pijnboompitten door dezelfde hoeveelheid van de vervanger. Lees hieronder het recept voor een klassieke pesto voor 2 personen
TIP: Maak je pasta pesto? Voeg dan wat pastawater toe aan de pesto voor een smeuïg resultaat.
Wat is jouw favoriete pijnboompitvervanger?
Chef Eva
Foodbag Chef
Salades hoeven helemaal niet saai te zijn. Mijn tips over seizoensgebonden ingrediënten en leuke combinaties laten je niet in de steek.
Krijg als eerste de laatste promo’s
Unieke keukentips & tricks
Elke week in je mailbox
09 298 05 10
Deel jouw gerechten op