09 298 05 10
Deel jouw gerechten op
Celine
Foodbag Chef
Gepubliceerd op 18/03/2025
Iedere week zitten de belangrijkste smaakmakers in je Foodbag-box. Soms rekenen we ook op jouw voorraadkast om het beste uit je gerechten te halen. Lees hier waarom elk van de ingrediënten uit ons startpakket onmisbaar zijn voor je Foodbag-gerechten!
Witte wijnazijn is veel veelzijdiger dan je misschien denkt. Met zijn lichte, frisse smaak die niet te opdringerig is, is het een echte smaakmaker in de keuken. Het is perfect voor het marineren van vlees, als basis voor een pittige dressing of om je salade een verfrissende twist te geven.
Bewaar je witte wijnazijn niet op het aanrecht, hoe charmant de flesjes ook mogen zijn. Het beste is om ze op een donkere, iets koelere plek te bewaren. De ideale temperatuur is tussen 13°C en 21°C voor de optimale smaakbeleving.
Tip: Giet je witte wijnazijn nooit in een plastic of metalen fles. Deze materialen kunnen reageren met het azijnzuur, waardoor de smaak en kwaliteit achteruitgaan.
Deze balsamicoazijn komt recht uit het Italiaanse, pittoreske Modena en dat proef je! Het is een pure, biologische en authentieke azijn die met zorg wordt geproduceerd. Alleen de beste druivensoorten zoals Lambrusco, Sangiovese, Trebbiano en Ancelotta worden gebruikt, zonder toevoeging van chemische stoffen of andere additieven. Het is 100% natuurlijk!
De smaak? Intens en verfijnd, met de perfecte balans van zuurheid en een subtiele houtachtige toets. Geweldig bij verschillende gerechten. Denk aan gegrilde groenten, pastasaus, maar ook verrassend lekker in tomatensoep of zelfs bij rood fruit.
Om de kwaliteit te behouden, wordt deze balsamicoazijn bewaard in een donker, glazen flesje die de azijn optimaal beschermt tegen het licht. Zo blijft de smaak puur.
Nootmuskaat lijkt misschien een eenvoudig kruid, maar het brengt in een handomdraai smaak toe aan je gerechten. Het is onmisbaar in een heerlijke puree, soep of op vlees, maar ook lekker in zoete gerechten zoals pudding, ijs of bij warme appel.
En het beste? Nootmuskaat is niet alleen lekker, maar ook gezond. Het is een goede bron van vitamine B, ijzer en magnesium.
Dit paprikapoeder is een echte wereldreis in je keuken. Het komt van een Hongaarse paprikavariant die groeit in de velden van Spanje. Twee nationaliteiten op je bord dus.
Het heeft een zoete, milde smaak. En je mag er zeker royaal mee zijn. Het is niet alleen een geweldige smaakmaker, maar ook perfect om sauzen te binden. In Hongarije gebruiken ze het bijvoorbeeld om goulash de juiste structuur te geven, maar het is ook lekker bij gestoofde groenten of vlees om daarna tomatensaus toe te voegen.
Paprikapoeder is een match made in haven met heel wat andere kruiden zoals: kurkuma, knoflook, saffraan en kardemom.
Tip: let goed op dat je paprikapoeder niet verbrandt, want dan krijg je een bittere smaak.
Er gaat niets boven de geur van een charmant marktje in Frankrijk. Met deze Provençaalse kruiden breng je die sfeer direct op je bord.
Deze mix bevat oregano, rozemarijn, tijm, marjolein en een vleugje knoflook. Lekker bij de BBQ om niet alleen je vlees smaak te geven, maar ook om je gasten te imponeren met de geweldige geur.
Het is een milde mengeling die je gemakkelijk kunt gebruiken bij vlees, gevogelte, groenten en gerechten met olijfolie en tomatensaus. Ideaal om je marinade een extra boost te geven.
Ook dit product is 100% natuurlijk, zonder additieven of bewaarmiddelen.
Deze agavesiroop is een echte parel uit Mexico, afkomstig van wilde agavecactussen. Wat deze siroop zo bijzonder maakt? Het langzame productieproces op lage temperaturen, waardoor de smaak en voedingsstoffen optimaal behouden blijven. Het resultaat? De donkere kleur van de agavesiroop.
De agavesiroop is de perfecte exotische suikervervanger. Waar de glycemische index van suiker 100 is, komt deze siroop uit op 15. Het bevat ook 25% minder calorieën dan suiker, terwijl het 25% zoeter smaakt. Win-win toch?
Je kunt het gemakkelijk oplossen in drankjes, yoghurt en water en laat zich mengen in zowel koude als warme bereidingen. Perfect voor je bakrecepten door de lage concentratie water.
Wist je dat de agaveplant ook gebruikt wordt om de beroemde Spaanse tequila te maken?
Peper is een echte must-have in elke keuken en behoort tot de populairste keukenkruiden ter wereld. Het heeft een scherpe, kruidige smaak, die je gerecht meteen pit geeft. Je kunt het bijna overal voor gebruiken: van hartige gerechten tot verrassende combinaties met zoete lekkernijen.
Deze peper komt in bolletjes omdat ze veel langer het intense aroma behouden dan gemalen peper. Wist je dat zwarte peper afkomstig is van dezelfde plant als witte peper? Het grote verschil is dat zwarte peper een scherpere smaak heeft. Perfect voor wie van wat extra pit houdt!
Zout is net als peper ook een essential in de keuken. Dit zeezout is volledig natuurlijk, zonder enige toevoegingen en heeft een subtiele en milde smaak. Het is aromatischer dan gewoon tafelzout. Of je het nu fijngemalen of grof over je gerechten strooit, het is altijd een heerlijke toevoeging bij aardappelen, vlees, brood of groenten.
En wil je eens iets anders proberen? Dit Meditteraanse zeezout heeft zelfs een dubbele functie, grof zeezout is namelijk perfect als badzout.
Al deze topproducten zijn van onze leverancier Pit&Pit en te vinden bij extra’s in je Foodbag-menu.
Celine
Foodbag Chef
Je bent wat je eet, toch? Daarom sta ik graag stil bij welke ingrediënten ik gebruik in recepten. Voor gezonde en vegetarische tips ben je bij mij altijd welkom.
Krijg als eerste de laatste promo’s
Unieke keukentips & tricks
Elke week in je mailbox
Complete your box with delicious local desserts, breakfast, lunch or snacks.