
Deborah
Foodbag Chef
Gepubliceerd op 16/01/2025
Een elektrisch hakmolentje bespaart je enorm veel tijd en helpt je om groenten, noten of kruiden snel en gelijkmatig te hakken. Het is ook handig voor het bereiden van pesto’s, vinaigrettes of (koude) sauzen.
‘Pulseer’ het hakmolentje in plaats van het continu ingedrukt te houden. Zo voorkom je dat de ingrediënten te fijn worden gehakt.
Er bestaan uiteraard heel wat soorten mixers, van standmixers tot handmixers, met verschillende soorten opzetstukken. (en uiteraard kan je met een hakmolen ook dingen doen die je met een staafmixer kan doen). Welke type je ook hebt, een mixer is onmisbaar om ingrediënten efficiënt en snel te mengen, of je nu bakt of kookt.
Gebruik de juiste opzetstukken voor je mixer: een garde voor luchtige mengsels, een deeghaak voor zwaar deeg en een klopper voor algemeen mengen.

Een zeef helpt je om bloem te zeven, sauzen te zeven en granen zoals rijst of quinoa af te spoelen.
Gebruik een fijne zeef voor delicate taken zoals het zeven van sauzen en een grovere zeef voor grotere granen en pasta.
Een goede rasp kan kaas, groenten, citrusschil en zelfs kruiden aan. Raspen komen in verschillende formaten. Als je eentje moet kiezen, ga dan voor een multifunctionele torenrasp of blokrasp.. Wij zijn ook fan om deze te combineren met een handige zesteur voor het fijnere werk!
Gebruik een zesteur voor fijnere taken zoals het raspen van citroenschil of parmezaan en een blokrasp voor grotere hoeveelheden.
Een klopper is een veelzijdig hulpmiddel om ingrediënten te mengen, eieren te kloppen en sauzen te emulgeren.
Gebruik een ballonklopper voor luchtige mengsels en een platte klopper voor pan-sauzen.

Een set scherpe, hoogwaardige messen is een van de meest essentiële tools in je keuken.
Investeer in een koksmes, een schilmesje en een gekarteld broodmes. Houd ze scherp door regelmatig te slijpen.
Een dunschiller maakt het schillen van fruit en groenten snel en eenvoudig.
Kies een Y-vormige dunschiller voor betere controle en sneller schillen.
Een pollepel is niet alleen handig voor het opscheppen van soep of saus. Het is multi-inzetbaar voor wanneer je kookt of bakt.
Houten pollepels zijn ideaal voor antikleefpannen. Houd ze schoon en droog om barsten te voorkomen.
Het nut van een maatbeker spreekt voor zich: hoe nauwkeuriger je ingrediënten afmeet, hoe consistenter je kook- en bakresultaten. Ja, ook tijdens het koken, want soms is ‘op het gevoel’ afgaan niet genoeg.
Gebruik vloeistofmaatbekers voor water, melk, enz., en droge maatbekers voor bloem, suiker, enz.
Een pureestamper zou in elke Belgische keuken aanwezig moeten zijn! Het is vooral handig voor het maken van heerlijke puree of andere gepureerde groentegerechten.
Pureer je ingrediënten terwijl ze nog warm zijn voor een gladder en luchtiger resultaat.
Met de juiste keukentools wordt koken efficiënter en leuker, ook wanneer je Foobbag-gerechten klaarmaakt. Met deze 10 essentiële keukenbenodigdheden ben je voorbereid op bijna elk Foodbag-recept. Neem er ook telkens de tips bij en je kookt binnen de kortste keren als een echte pro!

Deborah
Foodbag Chef
Klassiekers zijn onmisbaar in onze keuken. Volg mijn tips om ze een verrassende en onvergetelijke twist te geven.
09 298 05 10
Deel jouw gerechten op
Complete your box with delicious local desserts, breakfast, lunch or snacks.