Werken aan iets moois
Dagelijks doen we ons uiterste best om op verschillende niveaus zo duurzaam mogelijk te ondernemen. Een traject waar we elke dag samen met ons team & leveranciers aan bouwen.
Aankoop ingrediënten
Bij Foodbag houden we ervan om samen te werken met lokale producenten. Producten van eigen bodem zijn voor ons erg belangrijk. We streven ernaar om zoveel mogelijk Belgische producten in Foodbag te integreren. Hierbij houden we rekening met de seizoenen en de beschikbaarheid van ingrediënten.
We werken samen met kwalitatief hoogstaande leveranciers, echte toppers in hun gamma. Zo hebben we afzonderlijke leveranciers voor vlees, gevogelte, vis, groenten & fruit en zuivelproducten.

Food waste
Bij Foodbag kopen we enkel in wat we nodig hebben. Hierdoor hoeven we geen voedingsproducten weg te gooien of te vernietigen. Dit is ook de reden waarom je maar tot donderdag 12 uur kan bestellen om de volgende maandag een levering te ontvangen.
Dankzij Foodbag heb jij ook niets weg te gooien op het einde van de week.

Maatwerk
Altijd al afgevraagd wie jouw Foodbag samenstelt?
Hiervoor werken we nauw samen met een maatwerkbedrijf gespecialiseerd in voeding. In een state of the art infrastructuur met de hoogste kwaliteitsnormeringen wordt jouw Foodbag door een gepassioneerd team minitieus samengesteld. Dit binnen de context van een sociaal- economische organisatie.

Transport
Jouw Foodbag op het afgesproken moment tot bij jou brengen is een grote uitdaging. Hiervoor werken we samen met verschillende koeriers.
In de centrumsteden leveren we de Foodbags op een ecologische wijze en buiten de centrumsteden plannen we alle routes zo efficiënt mogelijk zodat het totaal aantal gereden kilometers tot een minimum wordt beperkt.

Onze kookstudio
Altijd al afgevraagd waar onze heerlijke gerechtjes tot leven komen? Onze Foodbag chefs Mieke, Melissa, Suzan & Sandra ontwikkelen de gerechtjes in onze eigen kook- & fotostudio in Gent. Elk gerecht wordt door ons team voorgeproefd en nadien gefotografeerd.
Onze kookstudio is gevestigd bij FOODPHOTO, waar Luk en z'n team dagelijks werken aan de mooiste & lekkerste foodprojecten. Kom gerust eens langs.
