Onze leveranciers

Maak kennis met de mensen achter de ingrediënten.

Samen met lokale partners zorgen we ervoor dat je maaltijdbox elke week gevuld is met seizoensproducten en kwalitatieve ingrediënten van Belgische bodem.

 • Verse zuivelproducten

  De Hollebeekhoeve

  De Hollebeekhoeve uit Kruibeke produceert ambachtelijke, verse en eerlijke zuivelproducten, vrij van bewaarmiddelen en andere onnodige toevoegingen.

  Meer dan 150 melkkoeien mogen er hun poten strekken en kunnen lekker grazen op de wei. De melk, yoghurt, zure room, verse kaas en eieren van de Hollebeekhoeve vind je regelmatig terug bij Foodbag.

 • Duurzame vis

  Omegabaars

  Stijn Van Hoestenberghe zag als duiker, visser en bioloog welke impact de overbevissing had op het leven onder water.

  Daarom richtte hij tien jaar geleden zijn eigen duurzame viskwekerij Omegabaars op in Kruishoutem. De vis is naast duurzaam ook heerlijk. Of je hem nu rauw, gebakken of gerookt eet. Foodbag gelooft in deze vis van de toekomst.

 • Berlaarse grillkaas

  Berloumi

  Berloumi is een Belgische, Berlaarse grillkaas zoals halloumi.

  Per seizoen wordt een andere kruidenmarinade voor de kaas gebruikt, waardoor de kaas je blijft verrassen. Het bedrijf achter deze kaas heet De Zuivelarij en werkt samen met een lokale boer uit Berlare voor de melk. Vandaar ook de naam Berloumi: halloumi uit Berlare.

 • Mosterd uit Torhout

  Mostaard Wostyn

  Al vijf generaties lang produceert Mostaard Wostyn mosterd in Torhout. Tot op vandaag veranderden ze niks aan het originele recept en dat loont: zelfs het Catalaanse sterrenrestaurant El Bulli kiest voor Wostyn.

  De mosterd wordt gemaakt van een selectie donkerbruine mosterdzaadjes. Die worden gezeefd en vervolgens gemengd met water, zout en azijn. De mosterd bevat bovendien geen bewaarmiddelen.

 • Belgische pickles

  Camp's

  De eerste Belgische pickles werden door Camp's gemaakt.

  113 jaar geleden richtte Louis Van Camp een bedrijfje op dat zich specialiseerde in het inmaken van groenten. Eén minpuntje: er gingen veel restjes groenten verloren. Louis besloot daar iets aan te doen.  De heerlijke piccalilly-saus die hij ooit in Engeland proefde, zou perfect bij zijn groenterestjes passen. Louis maakte zelf een picklessaus, goot ze over zijn ingemaakte groenten en voilà: de geboorte van de allereerste Belgische pickles.

 • Vlees van eigen kweek

  Meatier

  Het familiebedrijf Meatier is sinds 1996 in gespecialiseerd in vlees van eigen kweek.

  De runderen, kalveren en lammeren grazen er op groene akkers in het West-Vlaamse Schore. Zo staat Meatier dicht bij de natuur en kweken en verwerken ze hun dieren steeds met oog voor kwaliteit.

 • Bewust gepelde garnalen

  Shore

  Alle beetjes helpen als we het over het milieu hebben. Zeker als we de allerkleinste diertjes die op je bord belanden even van dichterbij bekijken.

  Garnalen worden vaak naar Marokko gestuurd om ze daar te laten pellen. Goedkoop maar niet zo goed voor onze planeet. Deze garnalen worden in Nederland gevangen en op amper 400 m van de haven gepeld. Verser dan dat wordt het niet!

 • Biologische geitenkaas

  De Volle Maan

  In 1994 begonnen Bart en Kathelijne kleinschalig met 18 geiten. Inmiddels schakelden ze over naar een volledig biologische teelt en dat proef je!

  De geitjes van De Volle Maan worden vertroeteld in een weide boordevol klaver en paardenbloem. Zodra je hun geta of geitenkaas probeert, proef je meteen het verschil!