Samen met lokale partners zorgen we ervoor dat je maaltijdbox elke week gevuld is met seizoensproducten en kwalitatieve ingrediënten van Belgische bodem.
-
La Bio Idea De Hollebeekhoeve Omegabaars Berloumi Mostaard Wostyn Camp's Meatier De Volle Maan Meli Greenway Fundo Régal Soepmie JusRé Gomad De Lelie Stoffels Tomaten NDFC Hofkip Inex Qinti Warnez Natura Taste Up BelOrta Bonrill Callas Confiture Familie Magnus-Vander Perre
Onze biologische pasta
La Bio Idea
Dankzij het harde werk van de familie Barbagallo kunnen we je garanderen dat al onze pasta 100% biologisch is. De boeren telen en produceren tarwe op een natuurlijke manier, zonder kunstmest en zonder chemische bestrijdingsmiddelen.
Sinds kort verpakken we de pasta ook op maat. Dat wil dus zeggen, 100 gram per persoon Zo krijg jij de juiste hoeveelheid mee en proberen wij voedselverspilling tegen te gaan.
-
La Bio Idea De Hollebeekhoeve Omegabaars Berloumi Mostaard Wostyn Camp's Meatier De Volle Maan Meli Greenway Fundo Régal Soepmie JusRé Gomad De Lelie Stoffels Tomaten NDFC Hofkip Inex Qinti Warnez Natura Taste Up BelOrta Bonrill Callas Confiture Familie Magnus-Vander Perre
Verse zuivelproducten
De Hollebeekhoeve
De Hollebeekhoeve uit Kruibeke produceert ambachtelijke, verse en eerlijke zuivelproducten, vrij van bewaarmiddelen en andere onnodige toevoegingen.
Meer dan 150 melkkoeien mogen er hun poten strekken en kunnen lekker grazen op de wei. De melk, yoghurt, zure room, verse kaas en eieren van de Hollebeekhoeve vind je regelmatig terug bij Foodbag.
-
La Bio Idea De Hollebeekhoeve Omegabaars Berloumi Mostaard Wostyn Camp's Meatier De Volle Maan Meli Greenway Fundo Régal Soepmie JusRé Gomad De Lelie Stoffels Tomaten NDFC Hofkip Inex Qinti Warnez Natura Taste Up BelOrta Bonrill Callas Confiture Familie Magnus-Vander Perre
Duurzame vis
Omegabaars
Stijn Van Hoestenberghe zag als duiker, visser en bioloog welke impact de overbevissing had op het leven onder water.
Daarom richtte hij tien jaar geleden zijn eigen duurzame viskwekerij Omegabaars op in Kruishoutem. De vis is naast duurzaam ook heerlijk. Of je hem nu rauw, gebakken of gerookt eet. Foodbag gelooft in deze vis van de toekomst.
-
La Bio Idea De Hollebeekhoeve Omegabaars Berloumi Mostaard Wostyn Camp's Meatier De Volle Maan Meli Greenway Fundo Régal Soepmie JusRé Gomad De Lelie Stoffels Tomaten NDFC Hofkip Inex Qinti Warnez Natura Taste Up BelOrta Bonrill Callas Confiture Familie Magnus-Vander Perre
Berlaarse grillkaas
Berloumi
Berloumi is een Belgische, Berlaarse grillkaas zoals halloumi.
Per seizoen wordt een andere kruidenmarinade voor de kaas gebruikt, waardoor de kaas je blijft verrassen. Het bedrijf achter deze kaas heet De Zuivelarij en werkt samen met een lokale boer uit Berlare voor de melk. Vandaar ook de naam Berloumi: halloumi uit Berlare.
-
La Bio Idea De Hollebeekhoeve Omegabaars Berloumi Mostaard Wostyn Camp's Meatier De Volle Maan Meli Greenway Fundo Régal Soepmie JusRé Gomad De Lelie Stoffels Tomaten NDFC Hofkip Inex Qinti Warnez Natura Taste Up BelOrta Bonrill Callas Confiture Familie Magnus-Vander Perre
Mosterd uit Torhout
Mostaard Wostyn
Al vijf generaties lang produceert Mostaard Wostyn mosterd in Torhout. Tot op vandaag veranderden ze niks aan het originele recept en dat loont: zelfs het Catalaanse sterrenrestaurant El Bulli kiest voor Wostyn.
De mosterd wordt gemaakt van een selectie donkerbruine mosterdzaadjes. Die worden gezeefd en vervolgens gemengd met water, zout en azijn. De mosterd bevat bovendien geen bewaarmiddelen.
-
La Bio Idea De Hollebeekhoeve Omegabaars Berloumi Mostaard Wostyn Camp's Meatier De Volle Maan Meli Greenway Fundo Régal Soepmie JusRé Gomad De Lelie Stoffels Tomaten NDFC Hofkip Inex Qinti Warnez Natura Taste Up BelOrta Bonrill Callas Confiture Familie Magnus-Vander Perre
Belgische pickles
Camp's
De eerste Belgische pickles werden door Camp's gemaakt.
113 jaar geleden richtte Louis Van Camp een bedrijfje op dat zich specialiseerde in het inmaken van groenten. Eén minpuntje: er gingen veel restjes groenten verloren. Louis besloot daar iets aan te doen. De heerlijke piccalilly-saus die hij ooit in Engeland proefde, zou perfect bij zijn groenterestjes passen. Louis maakte zelf een picklessaus, goot ze over zijn ingemaakte groenten en voilà: de geboorte van de allereerste Belgische pickles.
-
La Bio Idea De Hollebeekhoeve Omegabaars Berloumi Mostaard Wostyn Camp's Meatier De Volle Maan Meli Greenway Fundo Régal Soepmie JusRé Gomad De Lelie Stoffels Tomaten NDFC Hofkip Inex Qinti Warnez Natura Taste Up BelOrta Bonrill Callas Confiture Familie Magnus-Vander Perre
Vlees van eigen kweek
Meatier
Het familiebedrijf Meatier is sinds 1996 in gespecialiseerd in vlees van eigen kweek.
De runderen, kalveren en lammeren grazen er op groene akkers in het West-Vlaamse Schore. Zo staat Meatier dicht bij de natuur en kweken en verwerken ze hun dieren steeds met oog voor kwaliteit.
-
La Bio Idea De Hollebeekhoeve Omegabaars Berloumi Mostaard Wostyn Camp's Meatier De Volle Maan Meli Greenway Fundo Régal Soepmie JusRé Gomad De Lelie Stoffels Tomaten NDFC Hofkip Inex Qinti Warnez Natura Taste Up BelOrta Bonrill Callas Confiture Familie Magnus-Vander Perre
Biologische geitenkaas
De Volle Maan
In 1994 begonnen Bart en Kathelijne kleinschalig met 18 geiten. Inmiddels schakelden ze over naar een volledig biologische teelt en dat proef je!
De geitjes van De Volle Maan worden vertroeteld in een weide boordevol klaver en paardenbloem. Zodra je hun geta of geitenkaas probeert, proef je meteen het verschil!
-
La Bio Idea De Hollebeekhoeve Omegabaars Berloumi Mostaard Wostyn Camp's Meatier De Volle Maan Meli Greenway Fundo Régal Soepmie JusRé Gomad De Lelie Stoffels Tomaten NDFC Hofkip Inex Qinti Warnez Natura Taste Up BelOrta Bonrill Callas Confiture Familie Magnus-Vander Perre
Zoet van bij ons
Meli
Een likje honing maakt elke dressing of marinade helemaal af. Als die dan nog eens bij een Belgisch bedrijf gemaakt wordt, zijn wij helemaal fan!
Er zijn weinig bedrijven die kunnen zeggen dat ze een overheerlijk product maken waarvan mensen al smullen sinds 1925. De honing van Meli is een puur product en gebruiken wij maar wat graag in onze gerechten.
-
La Bio Idea De Hollebeekhoeve Omegabaars Berloumi Mostaard Wostyn Camp's Meatier De Volle Maan Meli Greenway Fundo Régal Soepmie JusRé Gomad De Lelie Stoffels Tomaten NDFC Hofkip Inex Qinti Warnez Natura Taste Up BelOrta Bonrill Callas Confiture Familie Magnus-Vander Perre
Lekker vegetarisch
Greenway
Wie Greenway zegt, zegt gezond, lekker en duurzaam.
Al meer dan 20 jaar maakt het team van Greenway er een uitdaging van om zelfs de grootste vleesliefhebbers te verleiden met lekkere veggieproducten. In hun assortiment vind je naast de Greenway Burger (Winnaar "Beste Product van het jaar 2019-2020") en de Greenway Chipolata zelfs Greenway Gehakt, maar ook een heerlijke plantaardige falafel. -
La Bio Idea De Hollebeekhoeve Omegabaars Berloumi Mostaard Wostyn Camp's Meatier De Volle Maan Meli Greenway Fundo Régal Soepmie JusRé Gomad De Lelie Stoffels Tomaten NDFC Hofkip Inex Qinti Warnez Natura Taste Up BelOrta Bonrill Callas Confiture Familie Magnus-Vander Perre
Fantastische fond
Fundo
Hét geheim voor een perfecte saus is de basis. Daarom kiezen wij keer op keer voor Fundo.
Heel moeilijk is het niet een goede fond maken ... of toch? Verse groenten en kruiden, karkassen van lokale leveranciers, een grote kookpot en heel veel geduld zijn de ingrediënten voor de fonds van Fundo. En dat proef je! -
La Bio Idea De Hollebeekhoeve Omegabaars Berloumi Mostaard Wostyn Camp's Meatier De Volle Maan Meli Greenway Fundo Régal Soepmie JusRé Gomad De Lelie Stoffels Tomaten NDFC Hofkip Inex Qinti Warnez Natura Taste Up BelOrta Bonrill Callas Confiture Familie Magnus-Vander Perre
Artisanale kazen
Régal
In 1918 schuimde Marie Camal de straten nog af met een handkar vol verse kazen. Tegenwoordig verlaten honderden tonnen verse kaas jaarlijks de ateliers van kaasmakerij Régal in Luik.
De kazen worden op ambachtelijke wijze gemaakt van koeien die vrij grazen in de groene weiden van het Land van Herve in Wallonië. C'est bon ça! -
La Bio Idea De Hollebeekhoeve Omegabaars Berloumi Mostaard Wostyn Camp's Meatier De Volle Maan Meli Greenway Fundo Régal Soepmie JusRé Gomad De Lelie Stoffels Tomaten NDFC Hofkip Inex Qinti Warnez Natura Taste Up BelOrta Bonrill Callas Confiture Familie Magnus-Vander Perre
Ambachtelijke soep
Soepmie
Ambachtelijke soep met liefde bereid, dat is waar Soepmie voor staat. In hun thuisbasis Antwerpen maken Elisabeth en Mieke wekelijks honderden liters verse soep.
Hiervoor gebruiken ze enkel biologische groenten en worden bewaarmiddelen uitgesloten. Om minder verpakking te gebruiken worden hun soepen geconcentreerd. Je moet de soep thuis even aanlengen met water en that’s it. -
La Bio Idea De Hollebeekhoeve Omegabaars Berloumi Mostaard Wostyn Camp's Meatier De Volle Maan Meli Greenway Fundo Régal Soepmie JusRé Gomad De Lelie Stoffels Tomaten NDFC Hofkip Inex Qinti Warnez Natura Taste Up BelOrta Bonrill Callas Confiture Familie Magnus-Vander Perre
Koudgeperste sapjes
JusRé
JusRé, dat is een instant shot aan vitaminen, mineralen en antioxidanten.
Deze lekkere sapjes worden koudgeperst. Dat zorgt ervoor dat het voedzame sap van het vruchtvlees wordt gescheiden. Zo kan jij genieten van een sapje van de beste kwaliteit. -
La Bio Idea De Hollebeekhoeve Omegabaars Berloumi Mostaard Wostyn Camp's Meatier De Volle Maan Meli Greenway Fundo Régal Soepmie JusRé Gomad De Lelie Stoffels Tomaten NDFC Hofkip Inex Qinti Warnez Natura Taste Up BelOrta Bonrill Callas Confiture Familie Magnus-Vander Perre
Groenten met een verhaal
Gomad
Voorgesneden groenten? Handig! Maar dan willen we alleen die van de beste kwaliteit hé.
Het Antwerpse Gomad zorgt voor de kraakverse groentjes in jouw Foodbag. In 2018 won het bedrijf trouwens de Inclusieve Onderneming Award voor werkgevers die mensen met een arbeidsbeperking een kans geven in hun organisatie. Lekker én geëngageerd, daar doen wij graag aan mee! -
La Bio Idea De Hollebeekhoeve Omegabaars Berloumi Mostaard Wostyn Camp's Meatier De Volle Maan Meli Greenway Fundo Régal Soepmie JusRé Gomad De Lelie Stoffels Tomaten NDFC Hofkip Inex Qinti Warnez Natura Taste Up BelOrta Bonrill Callas Confiture Familie Magnus-Vander Perre
Een bedrijfsfilosofie die je proeft
De Lelie
Lekkere yoghurt en platte kaas maken is een kunst. Het vraagt geduld, vakkennis en toewijding. Drie vaardigheden die ze bij familiebedrijf De Lelie goed onder de knie hebben.
De recepten van De Lelie worden al sinds 1932 van generatie op generatie doorgegeven. Proef jij het vakmanschap en de liefde in hun heerlijke platte kaas of yoghurt? Wij wel! -
La Bio Idea De Hollebeekhoeve Omegabaars Berloumi Mostaard Wostyn Camp's Meatier De Volle Maan Meli Greenway Fundo Régal Soepmie JusRé Gomad De Lelie Stoffels Tomaten NDFC Hofkip Inex Qinti Warnez Natura Taste Up BelOrta Bonrill Callas Confiture Familie Magnus-Vander Perre
Trots op tomaten
Stoffels Tomaten
Tomaten van eigen bodem bomvol smaak, die vind je bij Stoffels Tomaten.
Voor elk Foodbag-gerecht leveren zij de meest passende tomaat en tillen zo elke gerecht mee naar een hoger niveau. Bovendien kweekt deze Belgische leverancier tomaten van topkwaliteit en dat met respect voor de natuur! Natuurlijk zijn wij fan. -
La Bio Idea De Hollebeekhoeve Omegabaars Berloumi Mostaard Wostyn Camp's Meatier De Volle Maan Meli Greenway Fundo Régal Soepmie JusRé Gomad De Lelie Stoffels Tomaten NDFC Hofkip Inex Qinti Warnez Natura Taste Up BelOrta Bonrill Callas Confiture Familie Magnus-Vander Perre
Ambachtelijke granola
NDFC
Sinds 2016 bakken de broers Jelders onze Belgische, ambachtelijke en handgemaakte granola in Sint-Katelijne-Waver.
NDFC is een op-en-top Belgisch bedrijf dat zich specialiseert in noten en gedroogd fruit. Wij werken al jaren met deze toppers en de keuze was dan ook snel gemaakt toen wij een partner zochten om onze granola te maken.
-
La Bio Idea De Hollebeekhoeve Omegabaars Berloumi Mostaard Wostyn Camp's Meatier De Volle Maan Meli Greenway Fundo Régal Soepmie JusRé Gomad De Lelie Stoffels Tomaten NDFC Hofkip Inex Qinti Warnez Natura Taste Up BelOrta Bonrill Callas Confiture Familie Magnus-Vander Perre
Belgisch gevogelte
Hofkip
Dé Hofleverancier voor kip en kalkoen bij Foodbag!
Dit familiebedrijf uit Menen is elke dag druk in de weer om dat lekker stukje Belgische kip of kalkoen op jouw bord te krijgen. -
La Bio Idea De Hollebeekhoeve Omegabaars Berloumi Mostaard Wostyn Camp's Meatier De Volle Maan Meli Greenway Fundo Régal Soepmie JusRé Gomad De Lelie Stoffels Tomaten NDFC Hofkip Inex Qinti Warnez Natura Taste Up BelOrta Bonrill Callas Confiture Familie Magnus-Vander Perre
Zuivel van bij ons
Inex
Cliché of niet: melk is goed voor elk. Samenwerken met Inex was voor ons dan ook een logische zet.
Dit familiebedrijf uit de Denderstreek zorgt voor melk en room bij Foodbag en gebruikt daarvoor enkel melk van eigen bodem. Gemaakt door mensen met passie voor hun vak. Dat proef je! -
La Bio Idea De Hollebeekhoeve Omegabaars Berloumi Mostaard Wostyn Camp's Meatier De Volle Maan Meli Greenway Fundo Régal Soepmie JusRé Gomad De Lelie Stoffels Tomaten NDFC Hofkip Inex Qinti Warnez Natura Taste Up BelOrta Bonrill Callas Confiture Familie Magnus-Vander Perre
Burgers en kroketjes
Qinti
Voor Qinti startte het verhaal in Wondelgem. In zijn restaurant vond chef Peter maar geen lekker vleesalternatief om aan zijn klanten voor te schotelen.
Dan zelf maar eentje maken dacht hij: de quinoaburger werd geboren. Niet veel later zagen ook de quinoaballetjes het levenslicht. Zijn magische mix? Meer dan 40% quinoa, broccoli, kaas, ei en ui -
La Bio Idea De Hollebeekhoeve Omegabaars Berloumi Mostaard Wostyn Camp's Meatier De Volle Maan Meli Greenway Fundo Régal Soepmie JusRé Gomad De Lelie Stoffels Tomaten NDFC Hofkip Inex Qinti Warnez Natura Taste Up BelOrta Bonrill Callas Confiture Familie Magnus-Vander Perre
Schatjes van patatjes
Warnez
Het West-Vlaams familiebedrijf Warnez zorgt voor de lekkere patatjes in jouw Foodbag. Al sinds 1950 gaan ze op zoek naar de beste aardappelen van eigen bodem. Letterlijk én figuurlijk.
Wist je trouwens dat de netten waar de aardappelen in zitten biologisch afbreekbaar zijn? Weer een stap in de goede richting! -
La Bio Idea De Hollebeekhoeve Omegabaars Berloumi Mostaard Wostyn Camp's Meatier De Volle Maan Meli Greenway Fundo Régal Soepmie JusRé Gomad De Lelie Stoffels Tomaten NDFC Hofkip Inex Qinti Warnez Natura Taste Up BelOrta Bonrill Callas Confiture Familie Magnus-Vander Perre
100% Natura
Natura
Wat begon met een potje mayonaise groeide al snel uit tot iets veel groter.
Bij Natura worden de sauzen gemaakt zoals je het thuis zelf zou doen. Zonder toevoeging van bewaarmiddelen en met extra veel liefde. Van mayonaise tot vinaigrette en zelfs confits, ze hebben alles in huis om onze Foodbag-gerechten naar een hoger niveau te tillen. -
La Bio Idea De Hollebeekhoeve Omegabaars Berloumi Mostaard Wostyn Camp's Meatier De Volle Maan Meli Greenway Fundo Régal Soepmie JusRé Gomad De Lelie Stoffels Tomaten NDFC Hofkip Inex Qinti Warnez Natura Taste Up BelOrta Bonrill Callas Confiture Familie Magnus-Vander Perre
Kruiden van Belgische bodem
Taste Up
Verse kruiden, het hele jaar door.
Al vroeg in de ochtend kan je het team van Taste Up spotten in hun serres en op de velden. Daar zorgen ze met heel veel liefde voor hun lekkere kruiden, salades, pepers en bloemen. Door kwaliteit, versheid en hygiëne hoog in het vaandel te dragen, zorgen ze voor de finishing touch in onze gerechten. -
La Bio Idea De Hollebeekhoeve Omegabaars Berloumi Mostaard Wostyn Camp's Meatier De Volle Maan Meli Greenway Fundo Régal Soepmie JusRé Gomad De Lelie Stoffels Tomaten NDFC Hofkip Inex Qinti Warnez Natura Taste Up BelOrta Bonrill Callas Confiture Familie Magnus-Vander Perre
Groenten en fruit van bij ons
BelOrta
BelOrta groenten en fruit, verbazend plezant.
BelOrta, dat zijn groenten en fruit van bij ons. Ze komen immers steeds vers van telers dicht bij huis. Bovendien biedt BelOrta het breedste binnenlands assortiment, het hele jaar door en volgens het lokaal seizoen. Zo willen ze een pionier voor hun sector zijn en blijven.
BelOrta is dan wel van hier, voor de allerbeste kwaliteit gaan ze net heel ver. Bij alles wat ze doen staan vakliefde en expertise voorop. BelOrta brengt elke dag op smaak met groenten en fruit. Gezond, vers, lekker én ‘verbazend plezant’!
-
La Bio Idea De Hollebeekhoeve Omegabaars Berloumi Mostaard Wostyn Camp's Meatier De Volle Maan Meli Greenway Fundo Régal Soepmie JusRé Gomad De Lelie Stoffels Tomaten NDFC Hofkip Inex Qinti Warnez Natura Taste Up BelOrta Bonrill Callas Confiture Familie Magnus-Vander Perre
Veggie spreads uit Ieper
Bonrill
Kwaliteitsvolle producten met een twist
Bij BonRill zetten ze de kennis en ervaring van het verleden in verbinding met het nu. De inmiddels 5e generatie (met Caroline op kop) staat garant voor lekkere kwaliteitsvolle producten met een vernieuwende twist. Ze ontwikkelden namelijk een veggie assortiment op basis van lokaal geteelde oesterzwammen. Door de herkenbare smaak en structuur verlagen ze bij veel mensen de veggie drempel. Maak kennis met BonRill en ‘Become a flexitarian without noticing it’. -
La Bio Idea De Hollebeekhoeve Omegabaars Berloumi Mostaard Wostyn Camp's Meatier De Volle Maan Meli Greenway Fundo Régal Soepmie JusRé Gomad De Lelie Stoffels Tomaten NDFC Hofkip Inex Qinti Warnez Natura Taste Up BelOrta Bonrill Callas Confiture Familie Magnus-Vander Perre
Gentse confituur
Callas Confiture
Karen, de vrouw achter Callas Confiture, is geen fan van de overdreven gesuikerde, gelei-achtige confituur. Ze ging zelf op zoek naar kwalitatieve producten en oprechte fruitsmaken. Het resultaat van die zoektocht: overheerlijke confituur met liefde gemaakt.
Ondertussen vind je in hun assortiment niet alleen confituur maar ook vruchtenboter, gelei en marmelade. Leuk om te weten: dit bedrijf zit in hartje Gent, alweer een lekker lokaal product in jouw Foodbag. -
La Bio Idea De Hollebeekhoeve Omegabaars Berloumi Mostaard Wostyn Camp's Meatier De Volle Maan Meli Greenway Fundo Régal Soepmie JusRé Gomad De Lelie Stoffels Tomaten NDFC Hofkip Inex Qinti Warnez Natura Taste Up BelOrta Bonrill Callas Confiture Familie Magnus-Vander Perre
Belgische zoete aardappel
Familie Magnus-Vander Perre
De lange weg van zoete aardappel naar je Foodbag is nu een stuk korter. Van nu af aan brengen we bataat van eigen bodem én dat zijn een heleboel kilometers gewonnen.
De familie Magnus-Vander Perre uit Brussegem is onze lokale zoete aardappeltelers. Dankzij deze pioniers hoeven we niet langer te importeren uit de Verenigde Staten, Honduras, Israël, Egypte of Spanje maar eten we zoete aardappel uit onze eigen contreien.