Bewust. Belgisch. Beloofd.

Bij Foodbag communiceren we transparant over onze producten.

Wij kiezen zo vaak mogelijk voor een duurzaam en lokaal alternatief. We zijn er ons van bewust dat we er nog niet helemaal zijn en nodigen jou graag uit om de stappen die we nemen mee te volgen.

Steeds bewuster.

2023
Opbrengst Pelicano Back to School

Voor de Back to School-actie verkocht Foodbag een speciale extra. Je kon een warme maaltijd schenken waarvan de opbrengst ging naar Stichting Pelicano. En dat bracht 5000 euro op! Daarmee gaan we ook in 2023 mee de strijd aan tegen kinderarmoede in België.

3 vegan gerechten

Er staan nu elke week 3 vegan gerechten in het Foodbag-aanbod. Dat zijn gerechten die helemaal vrij zijn van dierlijke producten zoals vlees, melk, kaas, room… Zo kan echt iedereen meegenieten van Foodbag!

2022
Lekker lactosevrij

Lekker lactosevrij! Wist je dat heel wat Belgen lactose-intolerant zijn? Daarom vind je vanaf nu bij Foodbag elke week minimum 12 lactosevrije gerechten in het weekmenu. Handig als je zelf lactosevrije eters aan tafel hebt.

Hallo duurzame route!

Hallo duurzame route! Elke leveringsdag kan je er als klant voor kiezen om je Foodbag te laten bezorgen tussen 14u en 21u. Op die manier maken wij onze routes nog efficiënter en milieuvriendelijker. We bepalen ze volgens de nabijheid van de chauffeur.

Green Deal Anders Verpakt

Foodbag ondertekende de Green Deal Anders Verpakt van de OVAM. Samen met ruim 80 andere organisaties willen wij het aantal wegwerpverpakkingen met 15.000 ton verminderen, wat goed is voor 300 miljoen eenheden. Kies samen met ons voor meer projecten die 'anders verpakt' zijn!

Over de deal
2021
We schakelen over op R-pet schalen voor de verpakking van vis. Die zijn voor minstens 80% recycleerbaar.
Dat laat leverancier Verbiest weten. Ook de schalen van Zeevis André zijn gemaakt uit 100% recycleerbaar PP.
Een tweede leven voor oude smartphones

Foodbag neemt deel aan de inzamelactie voor digitale toestellen van Stad Gent. IT-herstellers van Repair Café knappen onze oude smartphones op en schenken ze weg zodat iedereen een gelijke kans krijgt op online leven.

Lees meer
Biologische kruiden in milieuvriendelijke verpakking

Onze nieuwe leverancier Vegobel zorgt voor biologisch gekweekte kruiden van eigen bodem, duurzaam verpakt in biologisch afbreekbare kruidenhoezen en potjes (bio-plastics).

VeggieChallenge

Foodbag doet mee aan de VeggieChallenge. Dertig dagen gezonder, lekkerder en ecologischer eten. Dat is wat we willen doen! Ga samen met tienduizenden Belgen de uitdaging aan en ontdek hoe makkelijk het is om meer vegetarisch te eten.

Lees meer
Per 100 verkochte Davai-dumplings plant deze leverancier een boom. Zo hebben we in 2020 samen 111 bomen geplant!
Foodbag en Davai Dumplings
2020
Feestmenu Culin'air

We gingen een warme samenwerking aan met de Mucovereniging en schonken een deel van de opbrengst van het feestmenu aan hen. Door ons netwerk bewust in te zetten, maakten we samen het verschil met een gift van € 15.000. Bedankt Foodlovers!

Zoete aardappel van eigen bodem

De lange weg van zoete aardappel naar je Foodbag is nu een stuk korter. Van nu af aan brengen we bataat van eigen bodem én dat zijn een heleboel kilometers gewonnen.

Lees meer
Dagverse pasta van Pastati

Pastati’s verse pasta wordt verpakt in 100% gerecycleerde en 100% recycleerbare voedingsbakjes. En het bijzondere is dat de kleur van de bakjes verandert volgens de kleur van de gerecycleerde PET-flessen.

Bakje Busy Day

De meeste van onze Busy Day-gerechten zijn verpakt in schaaltjes van gerecycleerd karton met een dun laagje van gasdichte kunststoffolie aan de binnenkant, ideaal voor vers voedsel. Het bakje wordt afgesloten met diezelfde folie. Na gebruik kan je de binnenlaag gemakkelijk van het karton verwijderen om verder te recycleren. Zo beperken we samen de impact op het milieu tot een minimum.

Overstap van plastic naar tape uit kraftpapier om Foodbag te sluiten.

Overstap van plastic naar tape uit kraftpapier om Foodbag te sluiten.

Nieuw formaat Foodbag-doos = meer lekkers, minder afval!

Nieuw formaat Foodbag-doos = meer lekkers, minder afval!

Lees meer
Vanaf nu mag je het netje waarin de aardappelen van Foodbag zitten op de composthoop of in de gft-bak gooien, want het is 100% biologisch afbreekbaar.
Aardappelleverancier Warner
2019

Lancering Foodwheels, onze eigen koeriersdienst.

Meer over Foodwheels
Start testproject met elektrische wagens.

Start testproject met elektrische wagens.

Geef je Foodbag-doos terug mee met onze koerier, wij recycleren die voor je.
Foodbag
Partner Eneco Clean Beach Cup

Partner Eneco Clean Beach Cup

Lees meer
2018
Wij werken bewust met knooppunten zodat onze gekoelde wagens zo weinig mogelijk kilometers moeten afleggen.
CEO Stéphane Ronse
Samen naar een bewuste kookbox

Samen naar een bewuste kookbox

Minder verpakking

Op een bewuste manier met verpakking omspringen is voor ons een must. Daarom proberen we waar het kan een duurzaam alternatief te voorzien. Volg gerust mee hoe wij, elke dag opnieuw, proberen onze ecologische voetafdruk stap voor stap een beetje kleiner te maken.

Foodwheels

Die Foodbags bij iedereen over heel België aan huis leveren, hoe groen is dat eigenlijk? Wij vertellen je met plezier hoe Foodwheels, ons eigen distributiebedrijf, dat zo efficiënt mogelijk aanpakt. En ja, daarvoor rekenen we ook een beetje op jouw goede wil!

Meer over Foodwheels

Zero foodwaste

Wij bestellen pas bij onze leveranciers nadat jouw bestelling afgerond is. Zo is ons magazijn volledig leeg op het einde van de week en hebben we geen overschotten. Daarnaast proberen we onze ingrediënten zoveel mogelijk af te stemmen op de hoeveelheid die jij nodig hebt voor je recept. Zo is ook jouw koelkast leeg én hoef je geen restjes weg te gooien.

Blik op de toekomst

Van een nieuwe manier van verpakken, een composteerbaar netje rond onze aardappelen of een efficiëntere manier van leveren, achter de schermen zijn wij druk in de weer. En dat doen we niet alleen! Dankzij onze samenwerking met partners zoals Nestor doen we dat bovendien op een bewuste manier. Volg hier onze nieuwste projecten en ontdek het zelf!

Ook jouw mening telt! Heb je een goed idee of een tip voor ons? Deel gerust via foodlover@foodbag.be.