Zo drink je meer water op een dag

Ingrediënten

Water
1 liter
Peer
1
Gember
2 cm
Kaneelstokjes
2
Munt
Naar wens
Ijsblokjes
Optioneel
water met een smaakje

Het is aanbevolen om dagelijks 1,5 à 2 liter water te drinken, maar voor velen is dit een heuse opdracht. Nochtans is het cruciaal voor je gezondheid en dagelijks functioneren. Om je lichaam hetgeen te geven waar het nood aan heeft, hebben we 5 tips voor je om meer water te drinken.

1. Drink op vaste tijdstippen

Maak er een gewoonte van om water te drinken op vaste tijdstippen. Beginnen doe je na het opstaan, nog voor je ontbijt. Aangezien je lichaam ’s nachts niets van water binnengekregen heeft, is het de beste moment om te starten met hydrateren. Drink daarnaast ook voor elke maaltijd een glas, het zorgt er tevens ook voor dat je minder eet en sneller vol zit.

2. Zet water in het zicht

Vergeet je vaak te drinken? Zet dan een fles of een glas water in het zicht, zo ben je sneller geneigd om naar je glas te grijpen.

3. Gebruik een app

Om je een extra duwtje in de rug te geven, komen apps als geroepen. De app ‘Waterlogged’ is een echte zegen, hij vertelt je hoeveel water je al gedronken hebt, helpt je herinneren wanneer het tijd is om een glas te drinken, geeft je vooruitgang aan in een grafiek en toont je hoe dicht je staat bij het bereiken van je doel.

4. Eet je water

Wie denkt dat je enkel water kan binnenkrijgen door het te drinken, is er aan voor de moeite. Ook via voeding kan je grote porties water halen, denk maar aan komkommer, watermeloen of sla. Maar ook een kommetje soep bevat heel wat vocht.  

5. Gebruik smaakjes

Water kan na een tijdje nogal saai worden, voeg daarom wat vers fruit aan je water toe voor die extra punch. Ook koffie en thee tellen als vochtinname, mits je er geen extra suikers of melk bij doet natuurlijk. We geven je natuurlijk graag een van onze favoriete waterreceptjes mee.

Water met kaneel, peer en gember

Bereiding:

  1. Was de peer en snijd in schijven (hoeft niet geschild te worden). Snijd ook de gember in schijfjes.

  2. Vul een kan met water en voeg optioneel ijsblokjes toe. Voeg de gesneden ingrediënten samen met de kaneelstokjes en munt toe. Laat even staan alvorens er van te drinken.