Pisco sour met pittige babymais

Ingrediënten

Babymais
100 gram
Boter
50 gram
Chilipeper
1
Parmezaan, geraspt
50 gram
Prikkers
Tonic water
400 ml
Citroen- en limoensap (verhouding naar keuze)
240 ml
Suikerstroop
4 eetlepels
Plantaardige Almond drink (Alpro)
400 ml
Crushed ijs

Vandaag maken we een culinaire reis naar Zuid-Amerika waar verse specerijen en gedurfde smaken centraal staan. We bereiden een verfrissende pisco sour met een pittig hapje van babymais, een combinatie waarbij je je vingers zal aflikken!

Pittig mais hapje

  1. Snijd de chilipeper fijn.
  2. Laat de boter op zacht vuur smelten in een steelpannetje en voeg de fijngehakte chilipeper toe.
  3. Draai de babymais in de chiliboter en wentel door de Parmezaanse kaas.
  4. Steek op een prikkertje en serveer met de virgin pisco sour.

Virgin pisco sour

  1. Vul het glas 1/3 met gecrushed ijs en voeg 1 theelepel van suikerstroop toe.
  2. Voeg het limoen- en citroensap toe en giet er de tonic bij.
  3. Schuim de plantaardige almond drink op en voeg het schuim toe aan de mocktail.
  4. Serveer met pittige babymais.