De Sanamethode  volgens Sandra Bekkari

In zeven stappen naar een gezond en energiek leven.

Het Sana-zevenstappenplan is de perfecte leidraad op weg naar een gezond en energiek leven. All onze Sanagerechten zijn ontwikkeld door voedingsdeskundige Sandra Bekkari volgens deze methode.

1

Eet bewust

Vaak eten we op automatische piloot, zonder te beseffen wat en hoeveel we eten. Deze tips helpen je op weg:

 

  • Noteer eens in een tijdje wat en wanneer je eet. Een duidelijker overzicht helpt je gezonde keuzes maken.

 

  • Kauw goed en geniet van elke hap. Als je rustig eet en intenser eet, ben je sneller voldaan.
2

Drink voldoende water

Voldoende drinken is essentieel om je fit en vitaal te voelen. Het kan klachten als een doffe huid, vermoeidheid en hoofdpijn verhelpen.

 

Dagelijks verliezen we gemiddeld 2,5 liter vocht. Daarom is het aanbevolen om zo’n 1,5 liter per dag te drinken. De overige liter halen we uit ons voedsel en dan vooral uit groenten en fruit.

 

Dorst is een teken van vochttekort, wacht dus niet met drinken tot je dorst hebt!

3

Start je dag met een gezond ontbijt

Een gezond en vezelrijk ontbijt is de ideale start van de dag. Het geeft je meteen de nodige energie voor een echte kickstart!

 

Eigenlijk moet je ’s morgens een gezonde honger hebben. Zo niet, heb je de avond ervoor waarschijnlijk te zwaar gegeten en misschien ook niet goed geslapen daardoor.

4

Eet 1 à 2 gezonde tussendoortjes

Gezonde tussendoortjes voorkomen energiedips, bevorderen de stofwisseling en zorgen ervoor dat je niet met reuzehonger aan je volgende maaltijd begint.

 

Een stuk fruit is een gezonde snack al merk je soms dat dit niet voldoende is om de werkdag door te komen. Noten zijn dan een ideale aanvulling. Door hun gezonde vetten en plantaardige eiwitten geven ze je langer een voldaan gevoel en kom je ‘s avonds niet met honger thuis.

5

Kies voor een Sanabord

Groenten zijn de voedingsmiddelen bij uitstek om lang gezond, slank en vitaal te blijven. Ze bevatten immers de meeste vitamines, mineralen, antioxidanten en vezels en de minste calorieën.

 

Meer groenten eten is misschien wel de belangrijkste stap naar een gezonder eetpatroon. Elke Sanamaaltijd van Foodbag bestaat voor minstens de helft uit groenten.

6

Varieer volop met superfoods

Blauwe bessen, kurkuma, broccoli en amandelen zijn allemaal voorbeelden van superfoods. Die voedingsmiddelen zijn rijk aan bio-actieve plantenstoffen die bevorderlijk zijn voor de gezondheid en zelfs in medicijnen gebruikt worden.

 

Hoe die bestanddelen precies werken wordt nog dagelijks onderzocht. Eén ding is zeker, volop variëren met voedingsmiddelen boordevol beschermstoffen is sowieso goed voor je gezondheid.

 

Tip: eet veel verschillende kleuren groenten en fruit. Op die manier krijg je een heel rijk palet aan gezonde plantenstoffen binnen.
7

Beweeg meer

We bewegen met z’n allen steeds minder wat onze gezondheid – en ons gewicht – natuurlijk niet ten goede komt.

 

Regelmatig bewegen vermindert het risico op overgewicht, hart- en vaatziekten, diabetes, depressie, dementie en sommige vormen van kanker vermindert. Breng daarom meer beweging in je leven!