Bestel een feestmenu en steun zo de Mucovereniging

Door de lockdown snakken we meer dan ooit naar menselijke warmte. Maar de mondmaskers, plexiglazen wanden en anderhalve meter-politiek maken die fysieke genegenheid quasi onmogelijk. Daarom laten we dit jaar ons hart spreken, een 100 % virusvrije methode. We gingen een warme samenwerking aan met de Mucovereniging en schenken een deel van onze opbrengst van het feestmenu aan hen. Absoluut hartverwarmend. Doe jij mee?

Wat is muco?

Mucoviscidose of muco (ook wel taaislijmziekte of cystic fibrosis genoemd) is de meest voorkomende levensbedreigende erfelijke ziekte in België. Taai slijm zorgt naast problemen met de luchtwegen, ook voor aantasting van andere organen. Verteringsenzymen in het spijsverteringskanaal geraken niet of onvoldoende tot bij het voedsel, met een gebrekkige vertering en voedselopname tot gevolg. Door de spijsverteringsproblemen kan iemand met muco minder energie en voedingsstoffen uit voeding halen. Terwijl je net méér energie nodig hebt om tegen je ziekte te vechten en te ademen als je muco hebt. Daarom wordt vetrijke voeding met extra veel calorieën voorgesteld. Wij wisten al lang dat (lekker) eten belangrijk is, maar voor mucopatiënten is het zelfs van levensbelang!

Culin’air

Onze unieke samenwerking met de Mucovereniging vroeg om een klinkende naam: Culin’air werd geboren. Het gastronomische aspect van Foodbag werd zo gelinkt aan de air of lucht die zo kostbaar is voor 1320 mucopatiënten in ons land.

En wat hebben Foodbag en de Mucovereniging nu met elkaar gemeen? Meer dan je zou denken! Uiteraard zijn we twee spelers uit een totaal andere branche, maar we delen wel een heleboel kernwaarden: allebei 100 % Belgisch, met een heel menselijk karakter en een liefde voor lokaal. Net zoals ons wil de Mucovereniging dichtbij de mensen staan. Die gelijkenissen in het DNA zorgden voor een spontane match.

Hoe kan jij helpen?

Heel eenvoudig: door een feestmenu van Foodbag te bestellen. Voor elk Culin’air feestmenu dat wordt verkocht, schenken we € 10 aan de Mucovereniging.

Bloemen noch kransen

Heb je jouw bubbel ook overtuigd van het belang van de strijd tegen muco? Dan willen zij misschien ook een vrije gift* doen aan het eind van de avond. Vraag hen daarom om voor één keer die bloemen, pralines en cadeautjes achterwege te laten en hun generositeit liever te schenken aan de Mucovereniging.

*Als gast bij een Culin’air etentje komt je gift in aanmerking voor belastingvermindering. Voor giften vanaf € 40 ontvang je in 2020 een uitzonderlijke belastingvermindering van 60 %. Een steunbedrag van € 50 aan Culin’air en de strijd tegen muco, kost je zo uiteindelijk maar € 20.

Meer info over mucoviscidose en de Mucovereniging ontdek je op www.muco.be. Alle info over Culin’air kan je nalezen op www.muco.be/culinair.