Witloof en kaas: de perfecte combinatie

Witloof en kaas zijn in ons collectief geheugen onlosmakelijk verbonden én deze smakelijke combo vieren wij met plezier!

Samen tafelen met BelOrta en Brugge Kaas

Voor onze witloof-kaasweek levert BelOrta krakend vers witloof en Brugge Kaas selecteert vier van zijn zalige kazen. En twee op-en-top Belgische smaken samenbrengen in vier uitéénlopende gerechten, dat doen we bij Foodbag graag. We leefden ons helemaal uit en werkten in elke kookstijl een verrassend recept uit:

  • Caesarsalade met witloof, kip, ansjovis, croutons en Brugge Oud
  • Witloofpizza met Brugge Prior, peer en hazelnoten
  • Witloofrolletjes met serranoham en Brugge Blomme
  • Varkenshaasje met witloof in mosterdsaus met Brugge d'Or en veldslapuree

Smullen van BelOrta-witloof

Maak kennis met één van de witlooftelers van BelOrta: de familie Magnus-Vander Perre. Johan en Karin begonnen begin jaren 80 een witloofkwekerij in Brussegem. Nu moeten we je zeggen dat witloof niet gemakkelijk te telen is. Het vergt veel passie en 100% focus en inzet.  Zo begon Johan vijftien jaar geleden met de gespecialiseerde teelt van gastronomisch mini-witloof. Intussen werken kinderen Sam en Tine ook mee om deze caloriearme stronkjes vol met vitamines en mineralen tot in onze Foodbag te krijgen. Door ons gunstige klimaat oogsten zij het hele jaar door witloof van topkwaliteit. 

Met witloof van BelOrta kies je dus altijd voor lokaal en kraakvers. Je kan het heerlijk en eenvoudig klaarmaken van rauw tot gekookt. Gezond én lekker dus! 

Bij Brugge Kaas hebben ze er kaas van gegeten

Milcobel, de grootste Belgische zuivelcoöperatie brengt karaktervolle kazen met elk hun uitgesproken smaak, waar je elke dag van kan genieten. In de spotlights: vier van hun bijzondere smaken die je tijdens de witloof-kaasweek kan ontdekken op ons menu:

De uitgesproken smaak van Brugge Oud
Brugge Oud heeft zijn naam te danken aan de tijd die hij krijgt om te rijpen. Dit lang rijpingsproces zorgt voor een pittige, smaakvolle kaas met die typische kaaskristallen aan de rand.

De toegankelijke smaak van Brugge Prior
Na 6 weken rijpen in de vochtige kaaskelders wordt deze abdijkaas een heerlijk zacht-intense, romige en volle kaas. Je herkent hem aan zijn bordeauxrode korst.

De fluweelzachte smaak van Brugge Blomme
Een delicatesse waar de kaasmeesters fier op zijn! Gerijpt in een vochtige kaaskelder, tot op het punt wanneer jij kan genieten van een heerlijk lichte en krokante korst.

De fruitige smaak van Brugge d’Or
In dit geval betekent dit: romig, fruitig, zoet en lichtjes nootachtig. Het is een kaas die gesmaakt wordt door fijnproevers, Bourgondiërs én ... door jou?

Liefhebbers van kaas en witloof

Volgens de legende werd het allereerste witloof gekweekt in een Schaarbeekse kelder en kreeg het van daaruit al snel een vast plek in de Belgische keuken. Wist je dat de Belgen de grootste witloof-eters ter wereld zijn? De gemiddelde Belg koopt ongeveer 4 kg per jaar en eet precies vier keer zoveel kaas. Dat is 16 kg kaas per jaar! Is er een food-app die kan berekenen hoeveel witloofrolletjes dat zijn?

Slechts één klik weg van je Foodbag

Kies jij deze week voor wel vier keer witloof en kaas? Bestellen kan nog tot woensdagochtend 18 november 10u!