Vijf recepten met
heerlijke tomatensaus

De meest geliefde én de meest veelzijdige saus aller tijden

Verse tomatensaus is zonder twijfel de meest geliefde én de meest veelzijdige saus aller tijden. Of het nu onder de vorm is van ‘ballekes’ in tomatensaus of spaghettisaus, ze valt altijd in de smaak bij jong en oud. En het is gezond! Maar zelf verse tomatensaus maken vergt natuurlijk wat tijd en geduld. Wij verklappen jou ons geheime ingrediënt voor een snelle tomatensaus, en geven je vijf recepten waarvan ook de kleinsten met veel smaak zullen smullen.

En, wat maak jij klaar?

1. Pizza margherita

  • Smeer een (kant-en-klare) pizzabodem in met 3 el verse tomatensaus. Vermijd de randjes en plooi de rand een beetje naar binnen.
  • Beleg de pizza met mozzarella en ander toppings naar keuze.
  • Jouw pizza is klaar om de oven in te gaan!

2. Soep

  • Pel en snipper een ui.
  • Stoof aan in wat olijfolie, tot de ui glazig is.
  • Optioneel: voeg wat fijngesneden groentjes toe en stoof ook die aan.
  • Voeg 500 ml van je verse tomatensaus toe en leng aan met water tot je de gewenste consistentie krijgt.
  • Laat de soep 20 min. pruttelen.
  • Serveer meteen!

3. Balletjes in tomatensaus

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Meng in een kom gemengd gehakt met peterselie, sjalot, look, broodkruim, peper en zout.
  • Als alles goed gemengd is, kan je er balletjes van rollen.
  • Leg de balletjes in een ovenschaal en zet de schaal 20 min. in de oven.
  • Haal de balletjes na 20 min. uit de oven en giet je verse tomatensaus erover. Zet nog 10 min. in de oven.
  • Haal uit de oven en werk af met enkele blaadjes basilicum.

Lekker met puree of pasta!

4. Pan con tomate

  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak een aantal sneden (zuurdesem)brood goudbruin.
  • Haal de sneden uit de pan en besmeer met een laagje verse tomatensaus.
  • Besprenkel royaal met olijfolie en bestrooi met zeezout. Kruid eventueel af met oregano en/of basilicum.
  • Of ga all the way en top af met ansjovis of gerookte ham.

5. Bolognaisesaus

  • Breng lichtgezouten water aan de kook. Kook spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
  • Laat gemengd gehakt garen in een pan.
  • Voeg verse tomatensaus toe aan de pan met het gehakt en laat de saus 10 min. pruttelen.
  • Serveer de spaghetti met de bolognaisesaus.

Weetje! Naast lekker is tomatensaus ook heel gezond. Tomaten leveren een belangrijke hoeveelheid aan vitamine C (immuunsysteem), kalium (bloeddruk) en bestaan vooral uit vezels.


Ontdek hier nog meer over de tomaat!

Geen tijd om zelf tomatensaus te maken?

Think smart, Think Tomato!

Het Belgische Think Tomato is een gezond alternatief voor kant-en klare tomatensaus. Ze bevat geen bewaarmiddelen of andere toevoegingen en is gemaakt van Belgisch geteelde kerstomaten. In één potje van 400 ml zit wel 500 g kerstomaten. geen bewaarmiddelen of andere toevoegingen. Ze bevat Think Tomato is een gezond alternatief voor kant-en klare tomatensaus.

Deze huisgemaakte tomatensaus ontstond in de keuken van bezielster Julie D’heygere. Daar laat ze de saus urenlang sudderen, waarna ze ze onmiddellijk verpakt. Dat zorgt voor een rijke smaak én een lange houdbaarheid, zonder toevoegingen. Heerlijk, en enorm kidsproof!

Nog voordelen?

  • In Think Tomato zit geen bindmiddel. Daardoor is de saus nog wat loperig en kan je er perfect mee koken, zonder dat je gerecht dreigt uit te drogen.
  • De Think Tomato-saus is bovendien gebruiksklaar, want: perfect afgekruid en op smaak gebracht. Lekker zo, maar ook ideaal als basis voor je favoriete tomatengerechten.

 

Bestel een pot Think Tomato