Samen helpen we kinderen uit extreme armoede

Niet iedereen in België kan dagelijks genieten van een warme maaltijd. In ons land leven meer dan 43.000 kinderen in schrijnende armoede. Daar willen wij samen met Stichting Pelicano iets aan doen.

Wie is Stichting Pelicano?

Stichting Pelicano biedt duurzame en financiële hulp voor kinderen in schrijnende armoede, tot ze hun plaats vinden in het werkveld. Met deze duurzame aanpak doorbreken ze de vicieuze armoedecirkel.

 

De financiële steun verloopt via zorgpartners, voornamelijk scholen en OCMW’s, die een dossier indien voor de kansarme kinderen die zij detecteren. Zij zien erop toe dat alle financiële steun rechtstreeks naar het welzijn van het Pelicanokind gaat en dus niet naar de ouders of een voogd.  


 

Kom alles te weten

Extra helpen met een donatie

Je kan natuurlijk meer doen dan enkele warme maaltijden schenken. Stichting Pelicano krijgt geen overheidssteun en is afhankelijk van donaties, testamentaire inkomsten, acties of bedrijfspartnerships.

Jouw donatie gaat zonder omweg naar het kind, zodat ze concrete hulp kunnen bieden. Denk aan kledij conform het seizoen, een tandartsbezoek, lidgeld van een vereniging, schoolkosten of schoolreis.

 

Hoe help jij?