Pasen cadeautjestijd

Stop met zoeken naar eieren in je tuin. Dit jaar steekt de paashaas ‘het gouden ei’ zomaar in je Foodbag van 4 of 6 april. Ben je benieuwd naar je cadeau? Lees dan vooral snel verder.

Een bedankje om te koesteren

Dit jaar krijg je van ons een kruidenplantje voor Pasen. We kozen voor twee eetlustopwekkend kruiden die heerlijk ruiken en zalig smaken: basilicum met kleine blaadjes en daslook. Benieuwd welke van de twee jij zal ontvangen? 

De fijne blaadjes van deze basilicum hebben een bijzonder rijk aroma en net als bij gewone basilicum zijn de bereidingsmogelijkheden eindeloos. Het is een echte smaakmaker voor zowel vegetarische als niet-vegetarische gerechten met een vrij neutrale smaak. De fijngehakte blaadjes zijn heerlijk in dressings, salades en pastasauzen, lekker in olie of kruidenboter en perfect voor zelfgemaakte pistou.

 

Ook daslook is zo'n topper om in de keuken of tuin te hebben. De blaadjes van deze inheemse looksoort smaken inderdaad naar look, maar zonder dat die smaak blijft 'hangen'. Je tafelgenoten zullen je dankbaar zijn! Lekker in pesto, sauzen of een fris lenteslaatje. 

Pistou asjemenou

Ken je het verschil tussen de Franse pistou en de Italiaanse pesto? Pistou is een Provençaalse koude saus met knoflook, basilicum en olijfolie. In tegenstelling tot Genovese pesto bevat hij geen pijnboompitten en kaas. Pistou is heerlijk in een omelet, pasta au pistou of op een boterham met kaas.

 

Dit heb je nodig

  • 3 teentjes knoflook

  • zeezout

  • fijne blaadjes basilicum

  • olijfolie


Zo maak je het

Doe de knoflook in een vijzel en voeg een flinke snuif zeezout toe. Plet de knoflook. Voeg de basilicumblaadjes toe en wrijf ze met ronddraaiende bewegingen tegen de wanden van de vijzel tot je een gladde pasta krijgt. Voeg langzaam en al roerend de olijfolie toe tot je de gewenste dikte bereikt.

Foodbag-tip: een heel andere smaak, maar minstens even lekker met onze daslook. Laat dan misschoen wel even de teentjes look achterwege. 

Tips om te vertroetelen

  • Basilicum groeit het best op een zonnige maar beschutte plek. Plaats dit kruidenplantje in een leuke bloempot, zo kan je het bij koud en slecht weer snel naar binnen halen en op de vensterbank in je keuken zetten. Basilicum heeft vijf tot zes uren zonlicht per dag nodig én mag absoluut niet uitdrogen.
  • De balderen van daslook kan je oogsten van april tot en met mei, voor de plant bloeit. Wist je trouwens dat je zelfs de bloem kan eten van dit plantje? Let wel op: daslook is een beschermde plant! Pluk die dus niet in het wild, maar soigneer het plantje dat je van ons krijgt. 

Wil jij ook een basilicum- of een daslookplantje bij je thuis? Plaats dan snel je bestelling voor 4 of 6 april (we leveren wel óp Pasen, maar niet op Paasmaandag) en ontvang jouw paascadeautje samen met je verse ingrediënten. Veel plezier ermee!