OMER. Eén naam, vijf generaties.

Wie ‘België’ zegt, zegt wafels, frieten, chocolade ... en bovenal: bier! De biercultuur is diep in onze tradities geworteld en zelfs erkend door Unesco als Cultureel Erfgoed. En dat we tradities in ere moeten houden, is iets wat familiebedrijf Omer Vander Ghinste alleen maar kan bevestigen. Krijg jij ook al zin in een biertje?

In 1892 begon Omer Vander Ghinste met brouwen, waarna hij het bier met paard en kar verdeelde bij cafés in Bellegem en omstreken. Omer was sterk voor op zijn tijd, want om het bier te promoten, plaatste hij brandglasramen in cafés met opschrift ‘Bieren Omer Vander Ghinste’. Aangezien dat soort ramen in die tijd een kostelijk grapje was, en die niet snel vervangen werden, bedacht hij een originele en duurzame oplossing. Elke oudste zoon in de volgende generatie kreeg ook de naam ‘Omer’. Stel je die familiefeesten voor! De naam Omer gaat ondertussen al 5 generaties mee, van vader op zoon.

Traditional Blond 

OMER. Traditional Blond wordt gekenmerkt door zijn volle smaak met fruitig aroma en een subtiele bitterheid. Het is een bier van hoge gisting, met nagisting in de fles. Daarom schud je beter niet te veel met dit bier en laat je zelfs een grondje over in de fles wanneer je ‘m schenkt. Fun fact: het bier bevat gemoute gerst uit de Loirestreek (Frankrijk) en hop uit Tsjechië, Duitsland én Slovenië. Dat allemaal in één flesje!

OMER. Traditional Blond heeft een goudgele kleur en een mooie witte schuimkraag. Het wordt het best koud gedronken, in goed gezelschap! En dat het recept een echte winner is, kan letterlijk genomen worden: OMER. won al 5 medailles op internationale bierwedstrijden!

Geen zorgen, we laten je niet zomaar watertanden. Want in je Foodbag van 29 en 30 augustus kan je zelf genieten van een gratis en lekker fris flesje OMER. Belgisch bier boven!

Zo schenk je een OMER. Traditional Blond het beste uit:
  1. Neem een koud flesje OMER. (5°C) en een proper, droog OMER.-glas.
  2. Houd het glas in een hoek van 45° en schenk jouw OMER. langzaam in tegen de rand van het glas.
  3. Eens het glas half gevuld is, beweeg je het langzaam rechtop om zo de gewenste schuimkraag te bekomen (2 cm van de bovenrand).
  4. Laat 1 cm bier over in de fles. Dit is de gistfond.


Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.