Ode aan onze Belgische leveranciers

We kunnen ze niet vaak genoeg bedanken, onze geweldige leveranciers. Dankzij hen krijg jij wekelijks de beste producten van topkwaliteit thuis geleverd. In deze blogpost zetten we ze nog eens in de spotlights, want dat verdienen ze.

De Hollebeekhoeve

 

Verse Zuivelproducten

 

De missie van het team van de Hollebeekhoeve? Hun dagverse, met passie gemaakte producten, terug tot bij de mensen thuis brengen.

 

Missie geslaagd als je het ons vraagt. Wist je trouwens dat ze daar alles zelf doen? Van het veevoeder maken tot het zuiveren van water, en alle restjes worden opnieuw herwerkt tot iets wat ze in het productieproces kunnen hergebruiken, niets gaat verloren. Wij zijn fan!

 

 

NDFC

 

Ambachtelijke granola

 

Al sinds 2016 zorgen de broers Jelders voor de lekkere granola in onze ontbijtboxen. Ze doen dat vanuit hun bedrijf in Sint-Katelijne-Waver waar ze de lekkerste noten, pitten en zaden mixen samenstellen.

 

Kwaliteit is iets wat ze bij NDFC hoog in het vaandel dragen, op die manier willen ze de fijnproevers onder ons een unieke ‘made in Belgium’-ervaring bezorgen.

 

 

Stoffels Tomaten

 

Trots op tomaten

 

Al meer dan twintig jaar is het team van Stoffels een van de beste in zijn vak. Kerstomaten, gele tomaten, groene tomaten enz. Bij Stoffels hebben ze ze in alle geuren en kleuren. Dat die in Belgische bodem gekweekt worden, is natuurlijk ook mooi meegenomen. Dat ze zo goed hun best doen voor het milieu maakt hen een ideale match voor Foodbag.

 

 

Quinobel

 

Belgische quinoa

 

Je leest het goed, BELGISCHE quinoa. Dit product dat normaal uit Zuid-Amerika moet komen, wordt hier in Belgiƫ in het rustige Saint-George-sur-Meuse geteeld. De producten worden zo weinig mogelijk bewerkt en bevatten daardoor een maximum aan mineralen, vezels en vitaminen. Daarnaast hechten ze bij Quinobel ook veel belang aan ecologie, zo proberen ze met hun verpakking zo weinig mogelijk impact te hebben op het milieu.

 

 

De Volle Maan

 

Biologische geitenkaas

 

Al sinds 1994 maken Kathelijne, Bart en ondertussen ook zes andere teamleden de lekkerste biologische geitenkaas. Wat ooit begon met 18 geiten in een oude koeienstal is ondertussen uitgebouwd tot een grote weide met 600 huppelende geitjes. Dat deze kaas een succesverhaal is, hoeven we je dus niet meer duidelijk te maken. Een van onze favorieten uit hun assortiment is trouwens de geta. Een variant op feta maar dan met geitenmelk in plaats van schapenmelk.

 

 

Berloumi

 

Berlaarse grillkaas

 

Noem Berloumi geen gewone halloumi. Deze grillkaas uit Berlare is een unieke stukje smaaksensatie. Gebakken of gegrild heeft hij een hartig maar warm en rijk aroma. De kaas is uniek omdat hij niet smelt en eerder vlezig van structuur is.

 

Wist je trouwens dat doordat de koeien in de zomer buiten lopen en gras eten, de kaas iets minder vet en veel steviger is.

 

 

Inex

 

Zuivel van bij ons

 

Waar wij onze room vandaan halen? Inex natuurlijk, een op-en-top Belgisch bedrijf. De basis van de room is weidemelk of melk van koeien die minstens 120 dagen per jaar, zes uur per dag in de wei dartelen. En dat proef je!

 

100% Belgisch, smaakvol en een onmisbare bondgenoot om van elk sausje een winner te maken.

 

 

Natura

 

100% natuur

 

Natura is van begin tot eind een product van Belgische bodem. Deze smaakmaker wordt al sinds 1939 gemaakt zonder bewaarmiddelen, additieven of kleurstoffen, en is dus 100% natuurlijk! De ideale producten om onze Foodbag-gerechten naar een hoger niveau te tillen.

 

 

We mogen natuurlijk onze andere geweldige leveranciers niet vergeten: Omegabaars, Mostaard Wostyn, Camps, Meatier, Greenway, Régal, Soepmie, JusRé, Gomad, De Lelie, Hofkip, Warnez, Taste-up, Qinti, Meli, Fundo en alle andere die we nu even vergeten zijn.

Neem zeker een kijkje op onze website als je meer wil weten over de producten in jouw Foodbag.