Met welk gerecht supportert ons team de Rode Duivels naar de overwinning?

Iedereen heeft zijn manier van supporteren. Je hebt de stille kijkers die genieten van de sfeer, de ietwat luidere supporters die zich op het veld wanen of de assistent-coaches en live analisten ad interim. De gemene deler: voetbal, gezelligheid én lekker eten!

Gustave Lorré

Distribution Manager

 

Laat ons meteen eerlijk zijn: ik ken niet erg veel van voetbal, maar geniet vooral mee van de ‘hype’. Als sportieveling merk ik op wie in vorm is en wie niet. Jan Vertonghen is mijn favoriet. Hij zou mijn buurman kunnen zijn, lekker down to earth. In een ideaal scenario zie ik België Europees kampioen spelen in de finale tegen Engeland. Die match kijk dan ik bij goed weer terwijl mijn Mexicaanse steak ligt te grillen op de BBQ.

 

Mattias Decuypere

Head of Grocery

 

Je kan me omschrijven als de rustige, zonder kennis analyserende, goed pronostikerende voetbalsupporter. Ik bekijk de zaken nuchter als ze wat minder gaan, maar ben heel uitbundig als de match goed zit. Al die analyses en dat supporteren vergt veel energie, dus stel ik graag een volledig menu samen voor de hele match!

 

  • Aperitief (voorbeschouwing): opwarmen met de pizza funghi
  • Voorgerecht (eerste helft): flatbread met köfte
  • Tussendoortje (half time): honing-mosterdribbetjes
  • Hoofdgerecht (tweede helft): de Mexicaanse gegrilde steak aansnijden

Katrien De Waele

Marketeer

 

De driekleurige strepen op mijn gezicht, toeters en bellen zijn een absolute must. De grote massa wissel ik dit jaar in voor een kleine groep. Maar aan enthousiasme zal het ons niet ontbreken! De analytische voorbereidingen en weetjes laat ik over aan mijn vriend. Ik zorg voor de sfeer en roep: "Belgium for the win!" Tussen het supporteren door neem ik graag een hap van de honing-mosterdribbetjes met lookbroodjes. Jammie!

 

Pieter-Jan Bouckaert

Project Manager IT

 

Tijdens het EK voel ik me weer die kleine jongen die vol verwachting uitkijkt naar een verjaardagsfeestje. Bij een matchdag sta ik dus vrolijk op en trippel ik met veel gezonde spanning rond in afwachting van de wedstrijd. Nu al volg ik de selecties van nabij en analyseer ik die van de rechtstreekse concurrenten van onze Rode Duivels. Mijn favoriet? Timothy Castagne. Zo’n gedreven jongens hebben we hard nodig. Volgens mij kijken België en Italië elkaar in de ogen bij de finale, terwijl ik mijn pizza funghi met smaak naar binnen speel. Toeval?

Pieter Dobbelaere

Digital Marketeer


Ik ben het type supporter dat tranen van geluk laat bij een ongelofelijke goal. Voetbal is voor mij de belangrijkste bijzaak ter wereld. Mijn verlof was tijdig gepland, mijn pronostiek is ingevuld en momenteel plak ik de nodige panini’s. Ik geloof 200% in onze Rode Duivels. Zeker met Youri Tielemans in de ploeg, die de defensie onderuit haalt met zijn flair en techniek. Terwijl zij de finale halen en winnen, knabbel ik alle spanning weg met de honing-mosterdribbetjes op de BBQ.

 

Jef Vandenbemden

Coördinator Distributie


Reken mij maar tot de fanatieke supporters. Ik hou het puntje van de zetel warm en trek altijd een rood kledingstuk aan. Als echte fanaat ben ik van alles op de hoogte. Van de selecties van de verschillende landen over het speelschema tot het beheren van alle pronostieken van de mijn vrienden. Mijn handen gaan extra in de lucht voor Kevin De Bruyne. Zijn traptechniek, visie en winnaarsmentaliteit kan niemand evenaren. Ik ben trouwens ook fan van pizza. Dus serveer mij maar de pizza funghi met yoghurtsaus.


.

Jolien Gabriëls 
Foodbag chef & grafisch vormgever

 

Andere mensen zien supporteren, dat vind ik fantastisch. Al die spanning, frustratie, ontlading … het zorgt voor onvergetelijke momenten! Ik geloof sterk in onze Rode Duivels en volg alle updates met regelmaat via televisie en radio. Zeker wanneer Thibaut Courtois aan het woord is, eeuwig sympathiek! Mijn keuze uit het EK-menu? Het flatbread met köfte van kalkoen, wortel, rode kool en granaatappeldressing. Dat houdt me lekker fris tijdens het supporteren.

 

⚽⚽⚽

Ook zoveel zin gekregen in ons EK-menu? Supporter mee en scoor je gerechten voor de week van 14 juni via www.foodbag.be/nl/menus