Foodbag steekt het barbecueseizoen in gang met Big Green Egg

Aaah! De sissende geluiden van sappige groenten, vlees of vis op de barbecue. En ondertussen gezellig keuvelen met een mocktail of biertje in de hand. Taking it low and slow, heerlijk toch? Dit jaar tillen we jouw ultieme barbecue-ervaring een niveau hoger met de stijlvolle Kamado BBQ van Big Green Egg. We geven zelfs drie Big Green Egg MiniMax cadeau! Hoe je er één kan winnen? Lees even mee.

Big Green Egg: BBQ’en volgens een echte traditie

De Big Green Egg is een keramische houtskoolbarbecue gebaseerd op de ruim 3000 jaar oude Kamado. Kama-wat? De Kamado is een Aziatische kookoven, oorspronkelijk gemaakt uit klei. Big Green Egg giet alle elementen ervan in een stijlvol design van uniek keramiek die speciaal ontwikkeld is door de NASA.

En weet je wat? Net als Foodbag kiest Big Green Egg voor kwaliteit en smaak. De hoogwaardige keramiek houdt de warmte binnenin vast en weerkaatst die in de BBQ. Dat zorgt voor een constant heteluchteffect. Gedaan met plotse warmtegolven en zwarte korstjes op je rooster of ribbekes! Ook de smaak blijft mooi circuleren in de BBQ. Alles wat je in de Big Green Egg stopt, proef je terug op je bord. Dat zijn niet de enige pluspunten. Klaar om een echte BBQ-master te worden?

Niets dan voordelen

Koken met de Big Green Egg doe je dus met het deksel dicht, zodat de hete lucht vloeiend blijft circuleren. Zo kan je samen met het luchtrooster onder- en de gietijzeren knop bovenaan de temperatuur regelen tot op de graad. Je gerecht gaart rustig, zonder zorgen en je houtskool ging nog nooit zo lang mee.

Het design is niet alleen een streling voor je tuin - en BBQ-skills -, maar ook stevig. Heel kindvriendelijk, want geen gevaar voor plotse stoten of vlammen in de buurt. En voor de echte barbecuefans is er extra goed nieuws: bakken, grillen, braden, roken, stoven, ... doe je het hele jaar door met de de Big Green Egg. Deze barbecue beheerst buitentemperaturen van -30 tot +50 °C. Een echte winner!

Win een Big Green Egg Minimax!

Krijg je het ook al warm van de Big Green Egg? Doe mee aan onze wedstrijd en win een Big Green Egg MiniMax! Zo kan je het helemaal zelf uitproberen.

 • Vanaf 17 mei serveren we vier weken lang per week één BBQ-gerecht. Bestel minstens twee van deze BBQ-gerechten (zie onder). 
 • Stuur ons je favoriete BBQ-recept door (titel en instructies) via dit wedstrijdformulier. Onze jury van Foodbag-chefs selecteert de beste op basis van originaliteit en eenvoudig klaar te maken.

Als je al deze stappen doorloopt, maak jij kans op één van de drie te winnen Big Green Eggs MiniMax t.w.v. € 1000.

Lees hier het volledige wedstrijdreglement.

Dit zijn de BBQ-gerechten

 • Week van 17.05
  Echte hotdog met coleslaw, kaas en krokante uitjes
 • Week van 25.05
  Artisanale barbecueworst met aardappelsalade en biermayonaise met Cornet Smoked
 • Week van 31.05
  Gepofte aardappel met vitello tomato van kalkoen en kappertjes
 • Week van 7.06
  Mediterrane vispapillot met prei, citroendressing en couscous

En dan nu smakelijk smullen van te veel aperitiefhapjes, verrassende side dishes en het uitgebreid assortiment sausjes!

PS: Heb je nog geen BBQ in huis? Geen paniek: je kan onze BBQ-gerechten ook makkelijk op je kookvuur of in de oven bereiden.