Breng de portie in proportie
Om de perfecte portiegrootte te bepalen, starten onze chefs met de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Deze instantie geeft per voedingsstof richtlijnen over de juiste hoeveelheid die gezonde mensen dagelijks nodig hebben.
Dit advies wordt gecombineerd met onze Belgische eetgewoontes én zo komt Foodbag tot een schema met vaste maten en gewichten per persoon voor bijvoorbeeld groenten, vlees en pasta.
En hoeveel mag dat dan zijn?
Het WHO adviseert om rood vlees te beperken tot 300 gram per week en bewerkt vlees tot 30 gram. Met rood vlees bedoelen we vlees van runderen, varkens, kalveren, geiten, schapen en paarden. Wit vlees zoals gevogelte en konijn behoren niet tot deze groep omdat ze veel minder verzadigd vet bevatten en een kleinere klimaatimpact hebben dan rood vlees.
Bij Foodbag krijg je altijd een vleesportie van 150 gram per persoon, zo kan je tot twee keer per week rood vlees inplannen én voor je gezondheid verder afwisselen met vis, wit vlees of vegetarische gerechten.
Transparant als we zijn delen we onze vaste porties. Zo kan je bij je thuis ook aan de slag als een volleerde portieplanner.
- 150 gram vis of vlees per persoon
- minstens 200 gram groenten per persoon
- 200 gram aardappelen per persoon en 50 gram extra bij puree, want van een lekker pureetje schept iedereen nog eens graag op
- 100 gram pasta per persoon
- 60 à 70 gram rijst of granen per persoon
Een bord à la Sandra Bekkari
Kies jij vooral voor Sanagerechten in je Foodbag-kookbox? Lees dan onze blogpost over de Sanamethode en ontdek de compositie van een Sanabord waar groenten de hoofdrol in spelen.
Een gezonde dosis Foodbag voor jou
Zo zie je maar dat onze chefs de porties en de variatie van de gerechten nauwgezet integreren in jouw weekmenu. Bij het samenstellen van je kookbox hoef jij je daar geen zorgen over te maken. Het doet er ons aan denken: heb je al besteld voor volgende week?