Bij Foodbag doen we er alles aan om foodwaste te vermijden. Met onze potjes yoghurt maken we vaak heerlijke sausjes en dressings, maar soms heb je toch niet het volledige potje nodig. Daarom: een handige tip om álle restjes yoghurt op te werken, de yoghurt bark!
Een yoghurt bark is een plaat van bevroren yoghurt met allerlei heerlijke ingrediënten erin en toppings erop. Een perfect experiment om je culinaire creativiteit op uit te leven!
Je kan een yoghurt bark met elke soort yoghurt maken. Maar gebruik liever géén gezoete yoghurt of yoghurt met fruitsmaak. Voeg zelf zoetstof en vers fruit toe.
Of een yoghurt bark gezond is of niet, dat bepaal jij helemaal zelf. Jij kiest welke ingrediënten je op en in de yoghurt bark gebruikt. Wij voegden wat honing toe aan de yoghurt om hem iets zoeter te maken en besjes, noten, gepofte rijst en munt voor extra crunch en een frisse toets.
Recept voor yoghurt bark met restjes yoghurt
- Bedek een bakplaat of een schaal met bakpapier. Zorg dat ze in de diepvries past!
- Breng de restjes yoghurt op smaak met een vloeibare zoetstof naar keuze. Dat kan met honing, agavesiroop, ahornsiroop, rijstsiroop .... Voeg eerst een beetje toe, proef en voeg eventueel nog extra toe. Je kan ook wat vanille-extract of oranjebloesemwater
toevoegen. Lekker!
- Kies jouw toppings: fruit (bv. bosbessen, frambozen, aardbeien, stukjes mango), noten (bv. pistache, cashew, pinda, amandel), pitten en zaden (bv. lijnzaad, maanzaad, sesamzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten), verse kruiden (bv. munt, basilicum, citroenmelisse, citroenverbena), pure chocolade ... Leg ze klaar, maar voeg ze nog niet toe aan de yoghurt.
- Giet de gezoete restjes yoghurt uit op de bakplaat en strijk plat met de bolle kant van een lepel. Zorg dat de bodem volledig bedekt is zodat je overal een laag yoghurt hebt.
- Leg je toppings op de yoghurt, duw ze licht aan en zet gedurende 4u in de diepvries.
- Haal de yoghurt bark uit de diepvries, breek in stukken en bewaar ze in een afgesloten zakje of doosje in de diepvries. Je kan nu telkens een stuk yoghurt bark uit de diepvries halen als je er zin in hebt.
Stel je eigen menu samen
Original
Publiekslieveling
Dierendoncks Menapii burger
spicy yoghurtsaus en aardappelwedges
Quick&Easy
Klassieker
Asperges à la flamande
met gerookte zalm en patatjes
Original
Marokkaanse gehaktballen met rijst
granaatappelpitjes en verse munt
Sana
Kip met zoete aardappelwedges
met frisse tzatziki en sla
Veggie
Vegan
Chili sin carne met rijst
met tortillachips en guacamole
Veggie
Sana
50% groenten
Gevulde puntpaprika met farro
getakaas, rucola en courgette
Original
Klassieker
Dierendoncks Ardense biefstuk
met frietjes en champignonsaus
Quick&Easy
Kindvriendelijk
Snelle pasta met kippengehakt
en paprika
Original
Kabeljauw met mosterd-pittenkorst
spinazie-witloofpuree en citroensaus
Original
BBQ-proof
Libanese gegrilde kip met couscous
met komkommerdip
Quick&Easy
Dierendoncks kalfsblanquette
met puree en tuinkers
Veggie
Verse pasta met gebakken ricotta
met selder en Provençaalse kruiden
Sana
Varkensmignonette met paprikasaus
gepofte koolrabi en peterselie
Quick&Easy
Miniwraps met scampi en guacamole
met rode kool-appelsalade
Quick&Easy
Risotto met pesto en kip
met tomaat en rucola
Original
Japanse Tan Tan ramen met gehakt
pindasaus, paksoi en champignons
Veggie
Vegan
Gordita met portobello
hummus en salsa
Sana
Salade
Scampisalade met avocado
komkommer, ananas en pinda
Veggie
Vegan
Noedels met korianderpesto
met aubergine en champignons
Original
Salade
Aardappelsalade met spek
romeinse sla, avocado en rode biet
Quick&Easy
Wok met rundsreepjes
Babi ketjap en pindanoten
Original
Pita met gemarineerde spiering
gepekelde koolrabi en sinaasappel
Original
Smeuïge pasta met gehakt
homemade tomatensaus, cashewnoten
Veggie
Klassieker
Ovenschotel met veggie witte pens
met bieslookpuree en bloemkool
Quick&Easy
Noedels met kippengehakt
met wokgroenten en currypasta
Quick&Easy
Kindvriendelijk
Balls & Glory kippenbal met spinazie
met puree en wortelen
Veggie
Maaltijdsoep van zoete aardappel
broccoli, paksoi en een eitje
Quick&Easy
Lekkers uit Wallonië
Romige pasta met varkensreepjes
aubergine, puntpaprika en lente-ui
Sana
Wok met sinaasappelsaus
met kip, rijst en wokgroenten
Kant&Klaar
Kindvriendelijk
Kant-en-klare lasagne
met gehakt en een kaaskorstje (600g)
Kant&Klaar
Kindvriendelijk
Kant-en-klare balletjes in tomatensaus
met puree (500g)
Kant&Klaar
Kant-en-klare boerenworst en puree
met vleesjus, erwtjes en wortel (450g)
Veggie
Kant&Klaar
Kindvriendelijk
Kant-en-klare pasta met tomatenmascarpone
met courgette en kerstomaten (450g)
Kant&Klaar
50% groenten
Kant-en-klare scampi met bloemkoolrijst
edamame, paprika en rode currysaus (400g)
Kant&Klaar
Kant-en-klare Koreaanse bolognaise
met gember en chili (405g)
Kant&Klaar
Kant-en-klare rode poon met butternutcrème
met bloemkool en broccoli (400g)
Kant&Klaar
Kant-en-klare pokébowl met kip
en knapperige groenten (370g)
Sana
Kant&Klaar
Kant-en-klare puree parmentier
met knolselder, zoete aardappel en spinazie (400g)
Veggie
Kant&Klaar
Kant-en-klare ravioli met truffel
en kastanjechampignons (400g)
Kant&Klaar
Kant-en-klare ovenschotel parmentier
met puree, broccoli en gehakt (525g)
Kant&Klaar
Kant-en-klare kip met mozzarella
met capellini (500g)