Bij Foodbag doen we er alles aan om foodwaste te vermijden. Met onze potjes yoghurt maken we vaak heerlijke sausjes en dressings, maar soms heb je toch niet het volledige potje nodig. Daarom: een handige tip om álle restjes yoghurt op te werken, de yoghurt bark!
Een yoghurt bark is een plaat van bevroren yoghurt met allerlei heerlijke ingrediënten erin en toppings erop. Een perfect experiment om je culinaire creativiteit op uit te leven!
Je kan een yoghurt bark met elke soort yoghurt maken. Maar gebruik liever géén gezoete yoghurt of yoghurt met fruitsmaak. Voeg zelf zoetstof en vers fruit toe.
Of een yoghurt bark gezond is of niet, dat bepaal jij helemaal zelf. Jij kiest welke ingrediënten je op en in de yoghurt bark gebruikt. Wij voegden wat honing toe aan de yoghurt om hem iets zoeter te maken en besjes, noten, gepofte rijst en munt voor extra crunch en een frisse toets.
Recept voor yoghurt bark met restjes yoghurt
- Bedek een bakplaat of een schaal met bakpapier. Zorg dat ze in de diepvries past!
- Breng de restjes yoghurt op smaak met een vloeibare zoetstof naar keuze. Dat kan met honing, agavesiroop, ahornsiroop, rijstsiroop .... Voeg eerst een beetje toe, proef en voeg eventueel nog extra toe. Je kan ook wat vanille-extract of oranjebloesemwater
toevoegen. Lekker!
- Kies jouw toppings: fruit (bv. bosbessen, frambozen, aardbeien, stukjes mango), noten (bv. pistache, cashew, pinda, amandel), pitten en zaden (bv. lijnzaad, maanzaad, sesamzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten), verse kruiden (bv. munt, basilicum, citroenmelisse, citroenverbena), pure chocolade ... Leg ze klaar, maar voeg ze nog niet toe aan de yoghurt.
- Giet de gezoete restjes yoghurt uit op de bakplaat en strijk plat met de bolle kant van een lepel. Zorg dat de bodem volledig bedekt is zodat je overal een laag yoghurt hebt.
- Leg je toppings op de yoghurt, duw ze licht aan en zet gedurende 4u in de diepvries.
- Haal de yoghurt bark uit de diepvries, breek in stukken en bewaar ze in een afgesloten zakje of doosje in de diepvries. Je kan nu telkens een stuk yoghurt bark uit de diepvries halen als je er zin in hebt.
Stel je eigen menu samen
Quick&Easy
Kindvriendelijk
Mac 'n cheese
met tomaat en ham
Quick&Easy
Quiche lorraine met spek
prei, spinazie en gemengde sla
Quick&Easy
Kindvriendelijk
Visschotel met curryroomsaus
met geroosterde krieltjes
Quick&Easy
Kindvriendelijk
Gordita's met zalmburger
gebakken paprika en tartaarsaus
Quick&Easy
Kindvriendelijk
Pasta met bloemkoolkaassaus
kip en rucola
Quick&Easy
Kindvriendelijk
Gegratineerd rijstpotje met gehakt
broccoli en champignons
Quick&Easy
Steak met geroosterde aardappelen
en witloofslaatje
Original
Bahn mi met witte vis
spitskool en srirachamayonaise
Original
Kindvriendelijk
Puree parmentier met kaassaus
gehakt en amandelschilfers
Original
Sobanoedels met rode kool
en pikante varkensmignonette
Original
Traybake met kippendij
zoete aardappel, portobello en radijs
Original
Gebakken burrito met kalkoengyros
chimichurri, chilidip en paprika
Original
Chili con carne met rijst
en tortillachips
Original
Verse ravioli met pancetta
pompoen en salie
Veggie
Vegan
Romige polenta
met bloemkool, spinazie en citroendressing
Veggie
Vegan
Buddha bowl met hummus
rode quinoa, edamame en rode kool
Veggie
Vegan
Noedels met shiitake
wortel, chilipeper en sojascheuten
Veggie
Kindvriendelijk
Spirelli met mascarpone-pestosaus
met spinazie en kerstomaatjes
Veggie
Rode shakshuka met naanbrood
ei, paprika en getakaas
Veggie
Tarwe met veggie gehakt
spinazie en prei
Sana
Klassieker
Bouillabaisse met witte vis
prei, selder en kikkererwten
Sana
Citroen-tijmkip met witloof
geroosterde patatjes en kerstomaten
Sana
Klassieker
Hete bliksem met kippengehakt
zoete aardappelpuree en prei
Sana
Varkenshaasje met ratatouille
en bloemkoolcouscous
Sana
Veggie
Risotto met knolselder
roquefort en champignons
Heat&Eat
Kant-en-klare lasagne
met gehakt en een kaaskorstje
Heat&Eat
Kant-en-klare Zweedse balletjes
met puree en jonge wortel
Heat&Eat
Kindvriendelijk
Kant-en-klare balletjes in tomatensaus
met puree
Heat&Eat
Veggie
Kindvriendelijk
Kant-en-klare veggie lasagne
met seizoensgroenten
Heat&Eat
Kant-en-klare tortellini met gehakt
champignons en spinazie
Heat&Eat
Kant-en-klare chicken tikka masala
met pilafrijst en groenten
Heat&Eat
Sana
Kant-en-klare kip in kokos-pindasaus
met spinazie, paprika en pindanoten (Sana)