Recept
voor pesto
De ingrediënten voor een pesto met alternatieven blijven hetzelfde als voor een klassieke pesto. Switch gewoon de pijnboompitten door dezelfde hoeveelheid van de vervanger.
Lees hieronder het recept voor een klassieke pesto voor 2 personen
Ingrediënten
- 1/2 teentje knoflook
- 30 gram noten of zaden
- 40 gram Parmezaanse kaas
- 30 gram verse basilicumblaadjes
- 75 ml olijfolie
- Snuifje zout
- Zwarte peper
- Wat citroensap naar smaak
Recept
- Rasp de Parmezaanse kaas.
- Mix alle ingrediënten met een staafmixer of in een blender tot een gladde pesto. Voeg gerust een extra scheutje olijfolie toe tot de pesto de gewenste structuur heeft.
- Proef tussendoor en voeg wat citroensap, zout en peper toe naar smaak.
- Ga je liever traditioneel te werk met een vijzel? Stamp dan alle ingrediënten fijn tot een heerlijke pesto.
TIP: Maak je pasta pesto? Voeg dan wat pastawater toe aan de pesto voor een smeuïg resultaat.
Wat is jouw favoriete pijnboompitvervanger?