Alles over de Foodbag-pasta

Het hoofdingrediënt van de Italiaanse keuken: pasta. Hmm… je hebt hem in alle geuren en kleuren. Vlinders, sliertjes, penne en ga zo maar verder. We krijgen spontaan water in onze mond als we denken aan al de lekkere sausjes die erbij passen. In deze blogpost doen we alles uit de doeken over de pasta van Foodbag en geven we je nog wat handige tips als extraatje.

De Foodbag-pasta

De pastaleverancier van Foodbag is La Bio Idea. Dankzij het harde werk van de familie Barbagallo kunnen we je garanderen dat al onze pasta 100% biologisch is. De boeren telen en produceren tarwe op een natuurlijke manier, zonder kunstmest en zonder chemische bestrijdingsmiddelen.

Sinds kort verpakken we de pasta ook op maat. Dat wil dus zeggen, 100 gram per persoon Zo krijg jij de juiste hoeveelheid mee en proberen wij voedselverspilling tegen te gaan.

 

Hoe maken ze onze pasta nu eigenlijk?

Volgens de familie Barbagallo zijn er 7 essentiële stappen in het maken van pasta.

Stap 1: Selectie van tarwe met hoge kwaliteit.

Echte pasta wordt gemaakt van écht durum tarwe, afkomstig van Sicilië. De Barbagallo's doet nog steeds handmatige controles naar de kwaliteit van het tarwe.

Stap 2: Het graan malen.

Het graan malen is een lang proces. Dat is zo om te voorkomen dat de pasta oververhit geraakt. Het is één van de redenen waarom de pasta zo’n lekkere bite en smaak heeft.

Stap 3: Het verse meel binnen de 24 uur verwerken.

Het meel, dat je krijgt als resultaat na het malen, zullen ze bij La Bio Idea altijd binnen de 24 uur verwerken. Dit doen ze om oxidatie te voorkomen.

Stap 4: Het deeg met zorg bereiden.

Voor het maken van het deeg gebruiken ze water uit de Fiumefreddo. Zo heet de koude stroom water die afkomstig is van de 3.323 meter hoge vulkaan Etna en die vlak naast het bedrijf ligt.

Stap 5: Het deeg vormen tot de gewenste pastavorm.

Om de pasta van La Bio Idea in de juiste vorm te krijgen, wordt drie keer zoveel tijd genomen als bij industriële pastaproductie, en dat smaak je! Door zorgvuldig met het deeg om te gaan, kunnen ze de kwaliteit garanderen. En om het met woorden van de Barbagallo-familie te zeggen: “Stress is no good for pasta and people.”

Stap 6: De pasta langzaam drogen.

Door de pasta heel langzaam te drogen gaan de smaak en voedingsstoffen niet verloren.

Stap 7: De pasta koken.

Kook de pasta in ruime pot water met zout: 1 liter per 100 gram. Pasta moet zwemmen!

 

Tips

 

  • Giet nadat je het water afgegoten hebt een scheutje olijfolie over de pasta. Zo zal hij minder aan elkaar plakken en geef je er nog een extra smaakje aan.
  • Hou, als je de pasta afgiet, een beetje kookvocht over en voeg dat dan toe aan je saus. Het zetmeel van de pasta zorgt voor een romige structuur in je saus.
  • Leg een houten lepel op je pan om te voorkomen dat de pot water overkookt. Of voeg er een klontje boter aan toe.

Er staan wekelijks meerdere pastagerechten op de menu bij Foodbag. Ook eens proeven? Bestel dan snel je Foodbag.