3 x vis op de BBQ

Kies jij deze zomer ook voor vis op de barbecue? Verras je vrienden en familie met deze lekkere receptjes.

Op een stokje

Wat heb je nodig:

  • Houten of inoxen satéstokjes
  • Stukjes vis naar keuze of scampi
  • 5 cm gember
  • 1 stengel citroengras
  • Sap van 1 sinaasappel
  • 3 el witte wijnazijn
  • 2 el sojasaus
  • 1/2 el honing
  • Zo maak je het:

  • Start met het maken van de marinade: mix de gember en citroengras in een blender samen met het sinaasappelsap, de witte wijnazijn, de honing en de sojasaus.
  • Steek de vis op stokjes en wrijf ze in met de marinade.
  • Laat minstens 20 minuten marineren en leg ze daarna op de barbecue.


  • TIP:
    Doe eens zot en maak surf ’n turf spiesjes. Vis en vlees, voor elk wat wils.

    Kruidige korstjes

    Wat heb je nodig:

  • Een hand vol groene kruiden naar keuze
  • Teentje look
  • 3 el olijfolie
  • Panko of paneermeel
  • Stukje vis naar keuze
  • Zo maak je het:

  • Pel de look en doe samen met de groene kruiden in een hakmolen.
  • Voeg de olijfolie toe.
  • Voeg paneermeel of panko toe zodat je een vast geheel krijgt.
  • Bestrijk je vis met de kruidenmix en leg hem zo op de barbecue

    TIP
    : Rol de kruidenkorst plat tussen twee vellen bakpapier en stop het zo in de diepvries. Op die manier heb je er altijd een achter de hand. Een kruidenkorst is trouwens ook lekker op een stukje vlees.
  • Lekkere papillotjes

    Wat heb je nodig:

  • Zilverpapier
  • Groentjes naar keuze (wij denken bijvoorbeeld aan fijne reepjes prei en wortel)
  • Blokje groentenbouillon
  • Stuk vis naar keuze of zelfs schaaldieren (zalm, mosselen, venusschelpen, kabeljauw enz.)
  • Zo maak je het:

  • Kook of stoom de groenten alvast beetgaar.
  • Los een blokje groentebouillon op in 200 ml water voor vier papillotten.
  • Vorm de papillot alvast een beetje voor.
  • Leg een stuk zilverpapier open en maak een soort kommetje door zowel links als rechts de folie samen te knijpen.
  • Doe er enkele lepels groentebouillon in.
  • Leg hierop je groentjes en daarop de vis.
  • Nog snel even afkruiden met zout en peper, de papillot langs boven sluiten, en hup, 15 minuten de barbecue op.


  • TIP
    : Zorg ervoor dat de papillot goed gesloten is zodat de stoom niet ontsnapt. Maak de papillot ook niet te strak zodat de warmte goed kan circuleren.

    Heb jij je hakmolen nog niet ontvangen? Neem dan snel een kijkje op onze blog en kom er alles over te weten. Wij geven de hele zomer leuke tips en receptjes waarbij je dit handig hebbeding kan gebruiken.

    En op drie augustus start de BBQ-week bij Foodbag. Bestel nu jouw box!