3 x recepten voor vis op de BBQ 

Kies jij ook graag voor vis op de barbecue? Verras je vrienden en familie met onze drie lekkere recepten.

Op een stokje

Dit heb je nodig:

  • Houten satéstokjes, of van inox
  • Stukjes vis naar keuze of scampi
  • 5 cm gember
  • 1 stengel citroengras
  • Sap van 1 sinaasappel
  • 3 el witte wijnazijn
  • 2 el sojasaus
  • 1/2 el honing

Zo maak je het:

  • Start met het maken van de marinade: mix de gember en het citroengras in een blender samen met het sinaasappelsap, de witte wijnazijn, de honing en de sojasaus.
  • Steek de hapklare stukjes vis of scampi's op stokjes en wrijf ze vervolgens in met de marinade.
  • Laat minstens 20 minuten marineren en leg ze daarna op de hete barbecue.

TIP:
 doe eens zot en maak surf ’n turf spiesjes. Dat is met vis én vlees, voor elk wat wils.

Kruidige korstjes

Dit heb je nodig:

  • Een handvol groene kruiden naar keuze
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el olijfolie
  • Panko of paneermeel
  • Stukje vis naar keuze

Zo maak je het:

  • Pel de knoflook en doe samen met de groene kruiden in een blender of hakmolen.
  • Voeg de olijfolie toe.
  • Voeg paneermeel of panko toe zodat je een vast geheel krijgt.
  • Bestrijk één kant van de vis met de kruidenmix en leg hem zo op de barbecue, met de kruidenkorst naar boven. 

TIP: rol de kruidenkorst plat tussen twee vellen bakpapier en stop het zo in de diepvries. Op die manier heb je er altijd een achter de hand. Een kruidenkorst is trouwens ook lekker op een stukje vlees.

Lekkere papillotjes

Dit heb je nodig:

  • Zilverpapier
  • Groentjes naar keuze (wij denken aan fijne reepjes prei en wortel)
  • 1 Blokje groentenbouillon
  • Stuk vis naar keuze of zelfs schaaldieren (zalm, mosselen, venusschelpen, kabeljauw enz.)

Zo maak je het:

  • Kook of stoom de groenten alvast beetgaar.
  • Los een blokje groentebouillon op in 200 ml water voor vier papillotten.
  • Leg een stuk zilverpapier open en maak een soort kommetje door zowel links als rechts de folie samen te knijpen.
  • Doe er enkele lepels groentebouillon in.
  • Leg daarop je groentjes en vervolgens de vis.
  • Nog snel even afkruiden met zout en zwarte peper, de papillot langs boven sluiten, en hup, 15 minuten de hete barbecue op.

TIP: zorg ervoor dat de papillot goed gesloten is zodat de stoom niet ontsnapt. Maak de papillot ook niet te strak zodat de warmte goed kan circuleren.

Klik alles voor een geslaagde BBQ in één keer in huis

Nodig fijn gezelschap uit en bestel de hele lente en zomer lang één van onze BBQ-boxen bij de extra's. A la Amadeus, op z'n Grieks of alles op een stokje: telkens met lekkere groenten, vleesjes én een vegetarisch alternatief.