Mexicaanse 'chilled' maïssoep
Soep
- 1 sjalot - 1 teentje knoflook - 300 g gele tomaat - 1 gele paprika - 500 g mais of 3 gekookte maïskolven - 400 ml kokosmelk - 2 el sherryazijn of limoensap - 1 tl kurkuma - 1/2 kl chili kruiden - 2 el kokosolie - koud water - zout en zwarte peper
Topping
- 1 avocado - 100 g kerstomaten - 2 el kokosrasp (gebakken) - chilikruiden - koriander of cresson (optioneel)
Bereiding
- Pel de sjalot en knoflook. Schil de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd in grove stukken. Snijd ook de gele tomaat in grove stukken.
- Smelt in een ruime pan de kokosolie op een matig vuur. Voeg de sjalot, knoflook, paprika, kurkuma en 1/2 kl chilikruiden toe. Fruit het geheel tot de ui glazig is.
- Schep de paprikamengeling samen met de maiskorrels, gehakte gele tomaat en kokosmelk in een blender en mix tot een gladde soep. Voeg eventueel wat water toe indien de soep te dik is. Breng op smaak met een scheutje sherryazijn of limoensap, zout en zwarte peper. Koel minstens 1 uur voor het opdienen.
- Werk de soep voor het serveren af met stukjes avocado, kerstomaat en overige toppings naar keuze.
Franse koude Vichyssoise
Soep
- 600 g prei - 200 g aardappelen - 800 ml bio kippenbouillon - 250 ml plantaardige drink of melk - 125 ml witte wijn (optioneel) - 2 laurierblaadjes - 2 el olijfolie - nootmuskaat - zout en zwarte peper
Topping
- Dragon en bieslook, fijngehakt - 1 el melk
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Spoel de prei en snijd in dunne ringen.
- Verwarm in een ruime pan de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de aardappelen, prei en laurier toe en stoof 4-5 min tot de prei zacht is. Kruid met zout en zwarte peper.
- Blus met de kippenbouillon en/of witte wijn. Verlaag het vuur en laat 15-20 min. sudderen tot de aardappelen zacht zijn. Haal de laurier eruit en voeg de plantaardige drink/melk toe. Roer goed door en mix tot een gladde soep. Breng extra op smaak met nootmuskaat, zout en zwarte peper. Koel minstens 1 uur voor het opdienen.
- Werk de soep voor het serveren af met de fijngehakte kruiden en olijfolie of nog wat melk/plantaardige drink.
Oosterse mango-gembersoep
Soep
2 rijpe mango’s - 1 komkommer - 2 stengels lenteui - 250 ml koud water - 1 rode chilipeper of naar smaak - 1 limoen - 5 cm gember - zout en zwarte peper
Topping
Partje limoen - blokjes of linten komkommer
Bereiding
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd de komkommer en lente -ui in stukken. Verwijder de zaadlijsten van het chilipepertje. Pers de limoen en rasp de gember.
- Mix alle ingrediënten in de blender tot een gladde massa. Voeg eventueel wat extra koud water toe indien de soep te dik is. Kruid met zwarte peper en een beetje zout.
- Koel minstens 1 uur voor het opdienen. Werk de soep voor het serveren af met linten of blokjes komkommer een partje limoen en extra chili naar wens.
Stel je eigen menu samen
Original
Publiekslieveling
Dierendoncks Menapii burger
spicy yoghurtsaus en aardappelwedges
Quick&Easy
Klassieker
Asperges à la flamande
met gerookte zalm en patatjes
Original
Marokkaanse gehaktballen met rijst
granaatappelpitjes en verse munt
Sana
Kip met zoete aardappelwedges
met frisse tzatziki en sla
Veggie
Vegan
Chili sin carne met rijst
met tortillachips en guacamole
Veggie
Sana
50% groenten
Gevulde puntpaprika met farro
getakaas, rucola en courgette
Original
Klassieker
Dierendoncks Ardense biefstuk
met frietjes en champignonsaus
Quick&Easy
Kindvriendelijk
Snelle pasta met kippengehakt
en paprika
Original
Kabeljauw met mosterd-pittenkorst
spinazie-witloofpuree en citroensaus
Original
BBQ-proof
Libanese gegrilde kip met couscous
met komkommerdip
Quick&Easy
Dierendoncks kalfsblanquette
met puree en tuinkers
Veggie
Verse pasta met gebakken ricotta
met selder en Provençaalse kruiden
Sana
Varkensmignonette met paprikasaus
gepofte koolrabi en peterselie
Quick&Easy
Miniwraps met scampi en guacamole
met rode kool-appelsalade
Quick&Easy
Risotto met pesto en kip
met tomaat en rucola
Original
Japanse Tan Tan ramen met gehakt
pindasaus, paksoi en champignons
Veggie
Vegan
Gordita met portobello
hummus en salsa
Sana
Salade
Scampisalade met avocado
komkommer, ananas en pinda
Veggie
Vegan
Noedels met korianderpesto
met aubergine en champignons
Original
Salade
Aardappelsalade met spek
romeinse sla, avocado en rode biet
Quick&Easy
Wok met rundsreepjes
Babi ketjap en pindanoten
Original
Pita met gemarineerde spiering
gepekelde koolrabi en sinaasappel
Original
Smeuïge pasta met gehakt
homemade tomatensaus, cashewnoten
Veggie
Klassieker
Ovenschotel met veggie witte pens
met bieslookpuree en bloemkool
Quick&Easy
Noedels met kippengehakt
met wokgroenten en currypasta
Quick&Easy
Kindvriendelijk
Balls & Glory kippenbal met spinazie
met puree en wortelen
Veggie
Maaltijdsoep van zoete aardappel
broccoli, paksoi en een eitje
Quick&Easy
Lekkers uit Wallonië
Romige pasta met varkensreepjes
aubergine, puntpaprika en lente-ui
Sana
Wok met sinaasappelsaus
met kip, rijst en wokgroenten
Kant&Klaar
Kindvriendelijk
Kant-en-klare lasagne
met gehakt en een kaaskorstje (600g)
Kant&Klaar
Kindvriendelijk
Kant-en-klare balletjes in tomatensaus
met puree (500g)
Kant&Klaar
Kant-en-klare boerenworst en puree
met vleesjus, erwtjes en wortel (450g)
Veggie
Kant&Klaar
Kindvriendelijk
Kant-en-klare pasta met tomatenmascarpone
met courgette en kerstomaten (450g)
Kant&Klaar
50% groenten
Kant-en-klare scampi met bloemkoolrijst
edamame, paprika en rode currysaus (400g)
Kant&Klaar
Kant-en-klare Koreaanse bolognaise
met gember en chili (405g)
Kant&Klaar
Kant-en-klare rode poon met butternutcrème
met bloemkool en broccoli (400g)
Kant&Klaar
Kant-en-klare pokébowl met kip
en knapperige groenten (370g)
Sana
Kant&Klaar
Kant-en-klare puree parmentier
met knolselder, zoete aardappel en spinazie (400g)
Veggie
Kant&Klaar
Kant-en-klare ravioli met truffel
en kastanjechampignons (400g)
Kant&Klaar
Kant-en-klare ovenschotel parmentier
met puree, broccoli en gehakt (525g)
Kant&Klaar
Kant-en-klare kip met mozzarella
met capellini (500g)