Zero waste chips

Als fervente aardappeleters gooien wij Belgen wel wat kilootjes aardappelschillen weg. Daar doet Foodbag niet aan mee. We hergebruiken de schillen en maken er super lekkere chips van. Ideaal als aperitiefhapje of 's avonds voor de tv, je kan ze zelfs toevoegen als crunchy topping op je slaatje.

 

Recept

  • Verwarm de oven voor op 220°C.

  • Leg de schillen op een bakplaat met bakpapier en giet er een beetje olijfolie over. Niet te veel, anders krijg je slappe chips.

  • Strooi er nog wat kruiden naar keuze over en stop ze in de oven. Na 15 à 20 min. zijn de chips klaar. Smakelijk!

  • Tip: Niet enkel aardappelschillen kunnen gebruikt worden. Probeer het ook eens met andere groenten zoals wortel, rode biet, pastinaak en zoete aardappel. Of strooi er een beetje parmezaan over voor een cheesy touch.

    In ons dossier over foodwaste kan je nog veel meer tips vinden. Neem zeker eens een kijkje.