Wat doe jij in je kaasfondue?

Een heerlijk dampende pot kaasfondue, check! Maar wat serveer je er allemaal bij? Met onze tips vul je al jouw kommetjes in geen tijd met extra smaakvolle dippers.

Niets gezelliger dan samen smeuïg soppen en smakken rond een warme kaasfondue. Een makkelijk staaltje food sharing, want er past zo-veel bij. Maak het verschil en kies voor contrast tussen een zachte en krokante bite, een neutrale en rokerige smaak of warm versus (erg) fris. Zo geef je die fondue een extra smaakvolle upgrade.

Gebakken patatjes

Patatjes bij de kaasfondue laten we het liefst in de schil. Kies daarom voor krieltjes, ook lekker handig om te prikken. Je kookt ze beetgaar in een pot gezouten water. Wij leggen ze graag nog even in de oven met olijfolie, peper, zout en rozemarijn.

Kruidig brood

Een smeuïg laagje kaas op een krokante stokbroodkorst, heerlijk! Maar het is nog een tikkeltje meer verrassend als je kiest voor brood gemaakt van zuurdesem of brood met nootjes en rozijnen erin. Wie graag in het thema van de bergen blijft, haalt er een pakje prettige pretzels bij. 

Liever extra krokant? Maak lekker zelf broodstengels met Italiaanse kruiden. Neem een kant-en-klaar bladerdeeg, rol het uit en snijd in lange repen, strooi er de kruiden en wat peper en zout over, draai de repen op een worstje, schuif alles de voorverwarmde oven in en ... klaar!

Verfrissend fruit

Onze chef Eva houdt van een frisse zoete druif omhuld met een laag gesmolten kaas. Stop je druiven een tweetal uur in de vriezer - zo zijn ze nog niet helemaal bevroren - en haal ze zo'n 20 min. voor je aan tafel gaat uit. Spreid de druiven wel goed uit op de bodem van je schaal, zodat ze niet aan elkaar plakken.

Ook partjes peer, schijfjes appel of ananas passen perfect bij je fondue. Gebakken of gekarameliseerd in de winter, lekker fris, sappig en vers in de zomer!

Knapperige groenten

Maak een selectie van knapperige (seizoens)groenten zoals staafjes wortel, reepjes paprika of radijsjes (in de lente). Schil je paprika eerst, zo smaken de reepjes minder bitter. Wortels en paprika kan je eventueel ook nog even grillen met wat tijm. 

Kies voor grote stukken champignons en bak ze kort op hoog vuur in look(boter). Je steeltjes broccoli en bloemkool blancheer je best in een pot gezouten water. Je geeft ze een extra smaakvolle laag door ze te roosteren met wat olijfolie, nootmuskaat, peper en zout.

Liever gepekeld

Met gepekelde groenten zet je je smaakpapillen nog eens op scherp. Om het de onhandige prikkers wat makkelijker te maken (en vliegende zilveruitjes te voorkomen), kan je vooraf spiesjes van augurken en zilveruitjes maken. Voor de echte fans, raden we ook gepekelde radijsjes aan.

Lekker 'vleesje'

Gerookt, gezouten of gemarineerd? Verras je tafelgasten met een gegrild stukje gemarineerde steak. Maar ook gezouten ham en gerookt ontbijtspek op een rolletje vallen absoluut in de smaak.

Very fond of fondue, maar geen fan van vlees? Laat de gehaktballetjes achterwege en bak stevige veggieballetjes in de pan.

Groene salade

Nog wat extra groentjes naar binnen spelen doe je door een bordje groene salade bij je kaasfondue te serveren. Die smuk je eenvoudig op met een scheutje witte wijnazijn, olijfolie, wat peper zout en geroosterde pitjes.

 

Keuze gemaakt en kommetjes klaar? Dippen maar!