Trakteer eens met een gezonde chocoladetaart

Niets zo lekker als een smeuïge chocoladetaart! En een ideale traktatie voor je collega's op het werk of je kinderen op school. Wij ontwijken de berg calorieën en zochten en gezond(er) alternatief voor deze zoete zonde.

Dit heb je nodig

Voor de taart:

  • 1 rol bladerdeeg
  • 125 gram boekweitmeel
  • 6 eetlepels cacaopoeder
  • ½ koffielepel bakpoeder
  • ½ koffielepel zout
  • 150 gram kokosbloemsuiker
  • 80 gram pure chocolade
  • 180 ml water
  • 53 gram yoghurt
  • 56 gram 100% pindakaas
  • 2 eetlepels vanille extract

Voor de topping:

  • 3 eetlepels 100% pindakaas
  • 6 eetlepels amandelmelk
  • 3 eetlepels kokosbloesemsuiker

Voor de afwerking:

  • Fruit

Zo maak je ze

1 - Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht).

2 - Rol het bladerdeeg uit, leg in een taartvorm van ongeveer 25 cm diameter en druk de bodem en de randen goed aan. Snijd het overtollige deeg weg en druk de zijkanten nog eens goed aan. Neem een vork en prik gaatjes in de bodem.

3 - Leg bakparels of een ander hittebestendig gewicht op de bodem en bak het bladerdeeg gedurende 10 min voor, haal uit de oven en zet even langs kant.

Tip
: Je kan het bladerdeeg weglaten als je de taart nóg gezonder wil maken. Maar geloof ons, het bladerdeeg in combinatie met de chocolade is wel héél erg lekker

4 - Hak de chocolade in fijne stukjes. Meng in een grote pot het boekweitmeel, het cacaopoeder, wat zout, het bakpoeder, de chocoladeblokjes en de zoetstof. Meng alles goed door elkaar.

5 - Mix in een andere pot de pindakaas, de yoghurt, het water en de vanille tot een glad geheel.

6 - Giet de natte mix bij de droge en meng alles goed onder elkaar. Stort het chocolademengsel uit op het bladerdeeg en bak gedurende 25 min. in de voorverwarmde oven.

7 - Maak ondertussen de topping: doe alle ingrediënten in een kom en meng goed door elkaar. Haal de taart uit de oven als ze klaar is. Laat afkoelen en werk af met de topping en het fruit.

 

Zin in meer bakpret?

  • Ontdek ons recept voor citroen-merenguetaart .
  • Elke week vind je een bakbox om zelf mee aan de slag te gaan bij onze extra's. Die verschijnen na het selecteren van je weekmenu.