OMER: Veel smaak, nog meer traditie!

Wie België zegt, zegt wafels, frieten, chocolade ... en bovenal: bier! De biercultuur is diep in onze tradities geworteld en werd zelf erkend door Unesco als Cultureel Erfgoed. En dat tradities in ere moeten gehouden worden, is iets wat familiebedrijf Omer. alleen maar kan bevestigen. Krijg jij ook al zin in een biertje?

1 naam, 5 generaties 

In 1892 begon Omer Vander Ghinste met brouwen, waarna hij het bier met paard en kar verdeelde bij cafés in Bellegem en omstreken. Omer was sterk voor op zijn tijd, want om het bier te promoten, plaatste hij brandglasramen in cafés met opschrift ‘Bieren OMER. Vander Ghinste’. Aangezien dat soort ramen in die tijd een kostelijk grapje was, en die niet snel vervangen werden, bedacht hij een originele en duurzame oplossing: elke oudste zoon in de volgende generatie kreeg ook de naam ‘Omer’. Stel je die familiefeesten voor! 

OMER. gaat ondertussen al 5 generaties mee, van vader op zoon. Een bier met veel smaak en nog meer traditie dus. Traditional Blond 

OMER. Traditional Blond wordt gekenmerkt door zijn volle smaak met fruitig aroma en een subtiele bitterheid. Het is een bier van hoge gisting, met nagisting in de fles. Daarom schud je beter niet te veel met dit bier en laat je zelfs een grondje over in de fles wanneer je ‘m schenkt. Fun fact: het bier bevat gemoute gerst uit de Loirestreek (Frankrijk) en hop uit Tsjechië, Duitsland én Slovenië. Dat allemaal in één flesje! 

OMER. Traditional Blond heeft een goudgele kleur en een mooie witte schuimkraag. Het wordt het best koud gedronken, in goed gezelschap! En dat het recept een echte winner is, kan letterlijk genomen worden: OMER. won al 5 medailles op internationale bierwedstrijden! 


Klinken met Foodbag en Omer 

Geen zorgen, we laten je niet zomaar watertanden. Want in de boxen van 28 en 29 maart kan je zelf genieten van een lekker, frisse OMER. Belgisch bier boven!