Kookboeken onder de kerstboom

Vind je het moeilijk om een leuk kerstcadeau te kopen voor de fijnproevers onder je vrienden? Geen zorgen! We gingen polsen naar de cadeauwensen van onze collega’s en zo geven we jou inspiratie voor je kerstcadeautjes. Deze pakjes zijn perfect voor een foodie.

Audrie | customer support

 

De kerstman mag het kookboek The Rookie Cook onder mijn kerstboom leggen. Loïc van Impe is een jonge kok die gerechten maakt voor gezinnen met weinig tijd. Hij richt zich ook op producten die niet te duur zijn. Kortom: een ideaal kookboek voor quick en easy-fans.

 

Mijn tweede keuze gaat naar Plenty van Ottolenghi. Ik heb al een boek van deze Israëlisch-Britse kok in mijn collectie. Een echte aanrader, heerlijk vegetarisch koken en je krijgt echt nieuwe ideeën!

Loïc van Impe - Loïc The Rooki Cook
Ottolenghi – Plenty

 

  Pieter | digital marketeer

  Dit jaar wil ik Croquestar van Mathieu Terryn in mijn pakje. Het is een kookboek met 40 fantastische croques en geschreven door de frontman van Bazart. Ik woon pas samen en de filosofie ‘Alles wat ik lekker vind, past tussen twee sneetjes brood’ wordt vaker toegepast dan mijn vriendin zou willen.

  Mathieu Terryn - Croquestar

   Claire | chef 

   Doe mij maar het nieuwe kookboek Everyday Fresh van Donna Hay voor de lekkerste inspiratie over elke dag supervers, supersnel en superlekker eten. En Croquestar van Mathieu Terryn wil ik ook: voor wat humor tijdens de feestdagen!

   Donna Hay – Everyday Fresh
   Mathieu Terryn - Croquestar

    Isa | chef 

    Op mijn verlanglijstje staat De Zilveren Lepel, een zwaar, lijvig boek over de Italiaanse keuken. Het boek bestaat al meer dan 60 jaar. Het kreeg wel verschillende updates doorheen de jaren, maar het blijft een geweldig naslagwerk over traditionele gerechten uit de Italiaanse thuiskeuken.

    De Zilveren Lepel - Classic

     Astrid | marcom

     Lekker koken allemaal goed en wel, maar het mag er ook goed uitzien, toch? Na bijna een jaar binnen zitten - ja ik heb nogal een gevoel voor drama! - mis ik de etentjes met vrienden waarschijnlijk het meest. Dit boek geeft je tonnen inspiratie om een doordeweekse avond om te toveren tot een chique diner.

     Table Stories - An Bogaerts