Koken met kinderen: 5 tips van Lieve Vandenweghe

In de keuken van Lieve Vandenweghe lijkt het altijd peis en vree, zélfs met twee kleine kinderen in huis. Meer nog, Finn (4) en Sun (2) helpen vaak mee in de keuken!

Op Instagram ziet alles er altijd fantastisch uit en dat is niet anders op het immer populaire profiel van Lieve Vandenweghe: perfecte outfits, een ordelijk huis, twee schattige kinderen én lekker en gezond eten op tafel. Hoe doet ze het toch die Lieve? Wij mochten eens in haar potten gaan snuisteren en gingen naar huis met 5 geweldige tips waar elke ouder iets aan heeft.

1. Het is geven en nemen

Ik mag echt niet klagen, Finn en Sun lusten quasi alles. Maar op woensdag eten we zonder fout frietjes. Ofwel maak ik ze vers, ofwel gaan we er halen. Als de rest van ons weekmenu in balans is, heb ik daar geen probleem mee!

2. Laat je kinderen kiezen

Natuurlijk bepaal ik voor een groot deel wat we eten en doorgaans is dat ook vegetarisch, maar ik gun de kinderen ook iets. Als we bijvoorbeeld een Foodbag bestellen, kiezen we samen in welke volgorde we de gerechten opeten. Zo heeft iedereen inspraak in het weekmenu.

3. Voorbereiding is alles

Samen pizza maken: altijd een hit! Kinderen vinden het fantastisch als ze zelf hun gerecht kunnen maken, maar zorg dat je voorbereid bent. Zo zorg ik dat alle ingrediënten (gesneden - niet onbelangrijk) klaarstaan. Finn en Sun kunnen hun eigen pizza’s beleggen maar stiekem is het grootste werk al gedaan.

4. Laat het los

Kinderen maken dingen vuil: hun kleren, de tafel en ja, zelfs elkaar. Laat het los. Opruimen kan achteraf wel. Misschien eten ze die ene keer wel vooral vleesjes en geen tomaat. Laat het los. Er komt wel nog een poging.

5. Zorg voor een plan B

Geloof me, ook ik ben soms overmoedig. Als ik plots het gevoel heb dat ik er niet ga geraken met m’n planning, dan kies ik wel eens voor een kant-en-klare oplossing. Dat halfuur dat je wint met kant-en-klaar pizzadeeg, spendeer je toch zoveel liever aan even samen spelen met de autootjes?

Kidsweek bij Foodbag

Van 2 tot 8 november is het herfstvakantie én kidsweek bij Foodbag. Onze Quick & Easy-gerechten zijn die week extra kindvriendelijk en bovendien leuk om samen met je kleintje(s) te maken. Mini-pizza’s, kip curry met bladerdeegkrokantjes of fishsticks met spekjes-pompoenpuree, met de lekkere producten van Herta, wordt het extra moeilijk kiezen! Bestellen kan nog tot woensdagochtend 28 oktober 10u!