Ingrediënten
- bakpapier
- 150 g boter, op kamertemperatuur
- 50 g vanillesuiker
- 100 g kristalsuiker
- 1 vanillestok
- 1 ei
- 300 g bloem
- snuifje zout
- uitsteekvormpjes naar keuze
Recept
- Verwarm de oven voor op 175°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
- Meng de malse boter met de vanillesuiker en kristalsuiker in de keukenmachine.
- Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap de zaadjes eruit. Schep ze bij de suiker-botermengeling.
- Voeg het ei en een snuifje zout toe en meng opnieuw.
- Voeg lepel per lepel de bloem toe en maak een bol van het deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat minimum 30 min. opstijven in de koelkast.
- Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uittot ongeveer 1 cm dikte. Steek koekjes uit met een vormpje en leg ze op de bakplaat. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven en laat daarna afkoelen op een rooster.
Tip: niet zoveel tijd? Koop dan een doosje voorgemaakte koekjes of een bakmix in de winkel.