Jouw Foodbag bewaren

 

Zo ga je aan de slag

Het beste moment van de week: je Foodbag is gearriveerd! Tijd om - als een kind in een snoepwinkel - al die kraakverse ingrediënten uit te pakken. We weten dat je enthousiast bent, maar lees eerst even onze bewaartips. Zo geniet je extra lang van al dat lekkers. 

5 à 6 dagen

De producten in je Foodbag zijn kraakvers. Om de kwaliteit en de versheid te garanderen, consumeer je ze best binnen de 5 à 6 dagen. Behalve vlees- en visproducten, daarbij volg je de houdbaarheidsdatum op de verpakking. Omdat het vlees en de vis in je box vers is, kan je ze ook invriezen om de houdbaarheid te verlengen. Handig!


Koelkast

Stel de temperatuur van je koelkast in op 4°C, zo blijven je ingrediënten langer houdbaar.

 

 

Aardappelen, look en uien

Stop niet alle ingrediënten in de koelkast. (Zoete) aardappelen, look en uien bewaar je best op een koele, donkere plaats (de kelder bijvoorbeeld). Tomaten en aubergines doen het beter op kamertemperatuur. Alle andere groenten bewaar je bij voorkeur in de groentelade of bovenaan in de koelkast.


Restjes

Overschotjes? Die neem je gewoon mee naar het werk als middagmaal. Wij zijn niet verantwoordelijk voor die jaloerse blikken in je lunchbox.