Tip 1 - In de oven
Pizza bak je best op een zo hoog mogelijke temperatuur. Het is natuurlijk niet vanzelfsprekend dat iedereen een houtoven in huis heeft, een pizzasteen is daarom een goed alternatief. De steen slaat warmte op waardoor je pizza onmiddellijk gebakken wordt.
Tip 2 - Less is more
Het is belangrijk om niet te overdrijven bij het beleggen van je pizza. Zorg er ook voor dat de ingrediënten die je gebruikt niet te vochtig zijn zodat je pizza niet zwaar en wak wordt.
Onze favoriete toppings:
Tip 3 - Tipo 00-bloem
Niets zo belangrijk als de bloem die je gebruikt. De bloem zorgt voor een mooi glad en elastisch deeg. Je kan net zoals de echte Italianen zelf op zoek gaan naar de ideale mengeling van tarwebloem of je kan tippo 00-bloem gebruiken. Deze 00-bloem is fijn van structuur en heeft een iets lager glutengehalte dan andere bloemsoorten.
Tip 4 - Pazienza
Natuurlijk wil je die overheerlijke pizza meteen verorberen maar geduld is een schone deugd en zeker als het op pizza aankomt. Laat je deeg minstens twee keer twee uur rijzen en als het kan zelfs nog wat langer. Als je je deeg goed laat rijzen, krijg je een luchtige pizza. Doe je dat niet, dan heeft je lichaam veel meer energie nodig om al het zetmeel af te breken.
Tip 5 - Sale
Zout in pizza is belangrijk om volgende redenen:
Echte Italianen zullen veel meer zout in hun deeg doen dan wij. Zo’n 50 à 55 gram per 1,7 kilo bloem. Natuurlijk kan je ook met minder zout een prima pizza maken, hij zal dan alleen ietsje minder Italiaans zijn. Hopelijk kan je met deze tips
aan de slag.
Misschien zit er ook deze week een lekkere pizza in je Foodbag. Neem snel een kijkje.