5 tips voor een krokante pizzabodem

Hoe maak je jouw pizza krokant? Het is zonder twijfel 1 van dé ultieme keukenvragen. Met onze tips vind je er het (even) ultieme antwoord op.

1. Bak je pizza op hoge temperatuur

Pizza bak je best kort op een zo hoog mogelijke temperatuur. Zo krijg je een knapperige korst. Geen oven in huis? Dan is een pizzasteen een goed alternatief. De steen slaat warmte op, waardoor je pizza snel gaat bakken.

2. Beleg je pizzabodem niet te zwaar

Het is belangrijk om niet te overdrijven bij het beleggen van je pizza. Zorg er ook voor dat de ingrediënten die je gebruikt niet te vochtig zijn zodat je pizza niet zwaar en wak wordt. Verspreid de tomatensaus gelijkmatig en smeer je pizzabodem er pas mee in nét voor je 'm gaat beleggen. In wat heb jij zin? Ontdek hier onze lekkere toppings.

3. Gebruik 00-bloem voor zelfgemaakt pizzadeeg

Ben je een dappere  huischef die zijn deeg zelf maakt? Dan is het belangrijk om met de juiste bloem te werken. Bloem zorgt voor een mooi glad en elastisch deeg.

Je kan zelf op zoek gaan naar de ideale mengeling van tarwebloem of je kan tippo 00-bloem gebruiken. Die is fijn van structuur en heeft een iets lager glutengehalte dan andere bloemsoorten.

4. Laat je zelfgemaakt pizzadeeg voldoende tijd rijzen

Geduld is een schone deugd, zeker als het op pizza aankomt. Laat je deeg minstens 2 keer 2u rijzen. Iets langer is zelfs nog beter. Als je je deeg goed laat rijzen, krijg je een luchtige en krokante pizza.

5. Gebruik voldoende zout in je pizzadeeg

Zout in je pizzadeeg speelt een belangrijke  rol. Het neemt water in je deeg goed op en zorgt voor het volume, de kleuring en de smaak van je deeg. 

Italianen, de echte pizzameesters, doen veel meer zout in hun deeg dan wij. Zo’n 50 à 55 gram per 1,7 kilo bloem. Natuurlijk kan je ook met minder zout een prima pizza maken.