5 tips voor de ultieme pizza

Zat onze snelle pizza ook in jouw Foodbag deze week? We geven nog enkele tips voor wie zelf graag de handen uit de mouwen steekt.
Mamma Mia, wat een pizza! Haal de Italiaan in jezelf naar boven en ga aan de slag. Met onze tips maak je er gegarandeerd een Festa Italiana van:

Tip 1 - In de oven

Pizza bak je best op een zo hoog mogelijke temperatuur. Het is natuurlijk niet vanzelfsprekend dat iedereen een houtoven in huis heeft, een pizzasteen is daarom een goed alternatief. De steen slaat warmte op waardoor je pizza onmiddellijk gebakken wordt.

Tip 2 - Less is more

Het is belangrijk om niet te overdrijven bij het beleggen van je pizza. Zorg er ook voor dat de ingrediënten die je gebruikt niet te vochtig zijn zodat je pizza niet zwaar en wak wordt.

Onze favoriete toppings:

  • Pizza met kruidenkaas, gerookte zalm en tomaat
  • Pizza met geitenkaas, prei en spekjes
  • Pizza met perzik, serranoham en mozzarella
  •  

    Tip 3 - Tipo 00-bloem

    Niets zo belangrijk als de bloem die je gebruikt. De bloem zorgt voor een mooi glad en elastisch deeg. Je kan net zoals de echte Italianen zelf op zoek gaan naar de ideale mengeling van tarwebloem of je kan tippo 00-bloem gebruiken. Deze 00-bloem is fijn van structuur en heeft een iets lager glutengehalte dan andere bloemsoorten.

    Tip 4 - Pazienza

    Natuurlijk wil je die overheerlijke pizza meteen verorberen maar geduld is een schone deugd en zeker als het op pizza aankomt. Laat je deeg minstens twee keer twee uur rijzen en als het kan zelfs nog wat langer. Als je je deeg goed laat rijzen, krijg je een luchtige pizza. Doe je dat niet, dan heeft je lichaam veel meer energie nodig om al het zetmeel af te breken.

    Tip 5 - Sale

    Zout in pizza is belangrijk om volgende redenen:

  • Het zorgt ervoor dat water goed wordt opgenomen.
  • Het zorgt voor het volume van je deeg.
  • Het zorgt voor de kleuring van je deeg.
  • Het maakt je deeg lekker krokant.
  • Het zorgt voor de smaak van je deeg.

  • Echte Italianen zullen veel meer zout in hun deeg doen dan wij. Zo’n 50 à 55 gram per 1,7 kilo bloem. Natuurlijk kan je ook met minder zout een prima pizza maken, hij zal dan alleen ietsje minder Italiaans zijn. Hopelijk kan je met deze tips aan de slag.

    Misschien zit er ook deze week een lekkere pizza in je Foodbag. Neem snel een kijkje.